Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Vi kårer: Hyundai Ioniq 5

Det her er fremtidens bil

Hyundai Ioniq 5 er som en fremtidsvision fra 1980’erne. Og vi elsker den!

Publiceret 26/10/2021 - 09:26
Hyundai Ioniq 5
Geir Gråbein Nordby

Med sit temmelig kantede udseende, der er moderniseret med pixelmønstrede LED-lys, ligner den noget, der er taget ud af en science fiction-film fra 1980’erne. Man venter bare på, at hjulene foldes ned og forvandles til dronepropeller, før den i ægte Doc Brown-stil sætter kurs mod himlen.

Men hvor Hyundai Ioniq 5 på ydersiden nærmest symboliserer, hvordan man i 80’erne troede, fremtiden ville se ud, så sætter den mellemstore familie-SUV kryds ved hvert eneste punkt på listen over, hvad man forventer af en moderne bil anno 2021. Ikke mindst har den reversibel strøm – og kan drive dele af huset i tilfælde af strømsvigt. Og med en knap kan du få sæderne i hvilestilling efter NASA-standard.

Digitale kørselsassistenter holder bilen midt på vejbanen og sørger for den rigtige fart og afstand til bilen foran. Radarer i kofangeren bagpå giver signal om køretøjer i den blinde vinkel, og bilen bremser automatisk, hvis blinklyset slås til, før der er fri bane. Desuden aktiverer blinklyset et blindvinkelkamera med video, som vises i et rundt felt på instrumentpanelet.

Her skal man med andre ord være temmelig uopmærksom for at forårsage farlige situationer.

Konklusion

Hyundai Ioniq 5 er en meget gennemtænkt familiebil. Den er større, end den ser ud på billeder, da formen snyder. Indvendig har man faktisk vældig god plads. Vi kan godt lide, at man tvinges til at tage stilling til udseendet, for den ser unægtelig speciel ud.

Køreegenskaberne er rigtig gode, og bilen er hurtigere end de fleste i sin klasse. Her går det tjept! Den er også lavere prissat end konkurrenter med tilsvarende udstyr, så man får meget for pengene!

Lydanlægget fra Bose gør et godt stykke arbejde. Det kunne godt have været lidt kraftigere og have haft endnu bedre opløsning i tonerne. Men absolut et tilvalg, der kan anbefales.

Læse hele artikkelen? Log ind eller bliv medlem af LB+.

Se alle vores abonnementer her.

Farvestrålende entertainment-TV

Luksuriøst OLED-TV fra Loewe

En helt speciel oplevelse

Lyd & Billede
Scroll to Top