Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Vi kårer

Nikon Z8

Nikons bedste kamera er også årets kamera.

Skrevet af / 30/10/2023 - 10:05
Nikon Z8

Hvis du vælger Nikon Z8, får du næsten præcis det samme kamera som det dyrere Z9. Det betyder, at du også får den samme ydeevne, de samme funktioner og ikke mindst – den samme billedkvalitet.

Alle de vigtigste punkter er opfyldt på Z8, som er ved at udvikle sig til et af vores favoritkameraer i pro-klassen blandt full-frame-kameraer. Det er lidt skuffende, at det store kamera ikke har bedre batterilevetid, og selvom søgeren ikke har blackout ved kontinuerlig optagelse, synes vi, at den har lav opløsning til f.eks. portræt- eller makrofotografering. Men det er hårklipperi, for kameraets overordnede kvaliteter er ubestridt i topklasse. Uanset klasse.

Her får du den samme stablede 45,7 megapixel full-frame billedchip som i flagskibet Nikon Z9, bare pakket ind i et mindre og mere overkommeligt kamerahus. Kameraet understøtter også 12-bit 8K-video, 4K/120p-optagelse i 12-bit N-RAW, 4K/60K i 12-bit ProRes RAW HQ og op til 30fps kontinuerlig optagelse. Fotografer kan kalibrere autofokus fra indstillingerne i skærmmenuerne, og autofokus er lige så hurtig og præcis som på Z9.
Stillbilder kan lagres som 12- eller 14-bits NEF, TIFF og råfiler med eller uten komprimering. Man kan også velge 10-bits HEIF i stedet for 8-bits jpeg-filer, og bildekvaliteten har en organisk dybde i bildene som bare de beste kameraene klarer å skape.

Nikon Z8 er faktisk mere anvendelig end den større Z9. Kameraet mangler intet. Den har en praktisk dreje-og-vip fire-akset touch-skærm, og baggrundsbelyste knapper bagpå, der er nemmere at se i mørke. og mange af knapperne er programmerbare.

Siden vi testede Z8, har Nikon frigivet et lodret greb til kameraet, MB-N12. Den har plads til to ekstra EN-EL15-batterier, og med indstillingsvælger, udløserknap med mere bliver en Z8 øjeblikkeligt til en Z9. Som vi kårede til årets kamera sidste år.

 

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Nyhed

Danmark får sin egen brancheforening

Dansk-svensk samarbejde om forbrugerelektronik.
Læs mere
Scroll to Top