Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV
L&B’s julekalender: Låge 09Deltag

Vi kårer

Sennheiser IE 600

Sennheisers hørepropper i high-end-klassen blæser tryllestøv ind i dine ører!

Skrevet af / 01/11/2022 - 12:00
Sennheiser IE 600

Husene i IE 600 er lavet via en særlig 3D-printproces, med en metalstruktur kaldet ZR01 amorf zirconium. En tilsvarende metalstruktur er blevet brugt af NASA i borehovedet på Mars-fartøjet Perseverance. Solide sager, altså. Og det føles også sådan, når man tager dem i hånden. Sennheiser lover, at metallet desuden har ‘banebrydende akustisk ydelse’. 

Lav forvrængning

Et særligt bagstykke skal minimere refleksioner inde i huset, og et ekstra akustisk kammer skal fjerne resonanser og reducere trykforskelle for en renere og mere detaljeret diskant. Så lytteren kommer endnu tættere på musikken. 

Skræddersyet pasform

IE 600 har guldbelagte MMCX-stik, der muliggør tredjepartskabler med en diameter på op til 4,8 mm. Både ubalanceret kabel med 3,5 mm stik, og balanceret med 4,4 mm stik medfølger, og begge er forstærket med slidstærk para-aramid (kevlar). Øredutter i både silikone og memory-skum medfølger også, hver i tre størrelser. I modsætning til IE 800 S har hørepropperne ørebøjler for bedst mulig pasform. 

Lyden af Sennheiser IE 600

Vi havde en fornemmelse af, at Sennheiser IE 600 ville være virkelig gode. Alligevel blev vioverraskede over, hvor gode de rent faktisk er. Det er for nemt at sige, at man får lyden fra forgængeren IE 800 S, bare med mere udtalt bas. For det får du, men samtidig er der bedre dynamik og mere liv over hele frekvensbåndet, og derudover virker hørepropperne mere ‘musikalske’. De nye Sennheiser-hørepropper fremstår derfor som et meget bedre køb. 

Sammenlignet med de billigere IE 300 er 600-modellen lidt mindre energisk i mellembassen, og de har lidt mindre af den heftige aggression. Det vinder de ind igen på opløsning og et detaljeniveau, som IE 300 ikke kan matche, især i diskantområdet. 

Til godt 5.000 kroner kan vi ikke komme i tanke om nogen andre hørepropper, vi hellere vil have. De er simpelthen fabelagtige. 

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Nyhed

Danmark får sin egen brancheforening

Dansk-svensk samarbejde om forbrugerelektronik.
Læs mere
Scroll to Top