Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV
L&B’s julekalender: Låge 08Deltag

Vi kårer

Audeze LCD-5

LCD-5 er mindre og meget lettere end de fleste andre i high-end-klassen. Alligevel er lyden noget af det allerbedste, vi har hørt.

Skrevet af / 01/11/2022 - 12:00
Audeze LCD-5

Med de åbne LCD-5 har amerikanske Audeze sat sig for at lave de bedste hovedtelefoner, de kan, som samtidig er komfortable nok til, at man kan have dem på dagen lang. Og det er ikke kun vigtigt for musikelskere, men også for dem, der arbejder med lyd og musik hele dagen. 

Som alle Audeze-hovedtelefoner er disse planmagnetiske. De adskiller sig fra almindelige, dynamiske hovedtelefoner ved at bruge en tynd folie ophængt mellem to magneter, hvor folien vibrerer med det elektriske signal og producerer lyd. 

Til sammenligning har dynamiske hovedtelefoner drivere med en meget tungere membran, med mindre overflade, men til gengæld meget længere slaglængde. Dynamiske hovedtelefoner har ofte – men ikke altid – kraftigere bas og kan tåle højere lydtryk, mens planmagneter har fordelen af en meget hurtigere transientrespons og ofte lavere forvrængning – indtil de bliver overbelastet. 

Superneutral silkelyd

Da jeg første gang tog Audeze LCD-5 på, tænkte jeg: “Sikke da nogle lette hovedtelefoner!” Nu er 420 gram pænt meget, op til dobbelt så meget som de letteste trådløse hovedtelefoner. Men de føles ikke tunge overhovedet! De er superkomfortable, samtidig med at de sidder godt fast, når man headbanger til sin yndlingsmusik. Ja, for det gør du vel? 

En trompet har et nærvær, som jeg nærmest ikke har hørt før, mens den lækre klirren af strengene på kontrabassen smælder ud, samtidig med at man hele tiden er opmærksom på baggrunden, hvor man kan høre musikerne trække vejret og snøfte på god afstand af mikrofonerne. 

Der er så meget kontrol over enhver mikrotransient, at man bliver taget med på en musikalsk rejse, fra det øjeblik man tager hovedtelefonerne på, til man tager dem af igen – som regel flere timer senere. For de er så behagelige, at man glemmer tid og sted. 

Før du afviser hovedtelefoner til næsten 40.000 kroner som det glade vanvid, bør du unde dine ører at høre Audeze LCD-5. Det er måske det bedste, du nogensinde kommer til at høre.  

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Nyhed

Danmark får sin egen brancheforening

Dansk-svensk samarbejde om forbrugerelektronik.
Læs mere
Scroll to Top