Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Vi kårer

JBL Quantum One

JBL debuterer på gaming-scenen med en støjdæmpende sci-fi-fest, der tager alle stik hjem.

Skrevet af / 12/10/2021 - 12:00
JBL Quantum One

Harman-koncernen har, efter at have genopfundet højttalermærket JBL som hovedtelefonproducent, nu også kastet sig over gaming-headsets.

Designmæssigt peger Quantum One flere år tilbage i tiden, og der er intet afdæmpet eller voksent over dem. Men til gengæld masser af humør. Især når der fyres op for lyseffekterne. Der er hele tre separate lyszoner på hver ørekop, som kan illumineres uafhængigt af hinanden.

JBL Quantum One er et kablet hovedsæt, og midt på det ekstremt stive kabel sidder en kontrolboks med en drejeknap, hvor man kan justere balancen mellem spillyd og chat.

JBL Quantum One kan fremmane illusionen af at lytte til højttalere. Takket være positionssensoren i headsettet bliver lyden stående ved skærmen, selv om man drejer hovedet.

For at tune lyden helt præcist medfølger der også en kalibreringsmikrofon, som skal anbringes i øregangen for at indstille lyden individuelt.

Quantum One har et ekstra es i ærmet i form af ANC (automatisk støjreduktion). Det er første gang, vi har oplevet ANC på et gaming-headset, men det giver god mening at slippe for støj fra omgivelserne, når man skal koncentrere sig om at vinde kampen.

Alle de tekniske finesser ville være uinteressante, hvis lyden var dårlig, men JBL Quantum One lyder heldigvis aldeles glimrende. Der er smæk i bassen, renhed i mellemtonen og opløsning i diskanten i mindst lige så høj grad som på de bedste i samme prisklasse.

Konklusion

JBL Quantum One giver dig alt, hvad man kan forvente af et gaming-headset, på én gang – og mere til i form af ANC. Lyden er i top, 3D surround-lyden fungerer faktisk, der er et overflødighedshorn af funktioner og indstillinger, og der er hele tre RGB-lyszoner at blære sig med.

At alt dette kan lade sig gøre til den pris, er direkte imponerende. Det eneste, der ikke fungerer, er det infernalsk ubøjelige USB-kabel, der er stift som ukogt pasta.

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Nyhed

Danmark får sin egen brancheforening

Dansk-svensk samarbejde om forbrugerelektronik.
Læs mere
Scroll to Top