Vi kårerJBL Quantum One

Alt hvad du kan begære – og mere til

JBL debuterer på gaming-scenen med en støjdæmpende sci-fi-fest, der tager alle stik hjem.
forfatter

Harman-koncernen har, efter at have genopfundet højttalermærket JBL som hovedtelefonproducent, nu også kastet sig over gaming-headsets.

Designmæssigt peger Quantum One flere år tilbage i tiden, og der er intet afdæmpet eller voksent over dem. Men til gengæld masser af humør. Især når der fyres op for lyseffekterne. Der er hele tre separate lyszoner på hver ørekop, som kan illumineres uafhængigt af hinanden.

JBL Quantum One er et kablet hovedsæt, og midt på det ekstremt stive kabel sidder en kontrolboks med en drejeknap, hvor man kan justere balancen mellem spillyd og chat.

JBL Quantum One kan fremmane illusionen af at lytte til højttalere. Takket være positionssensoren i headsettet bliver lyden stående ved skærmen, selv om man drejer hovedet.

For at tune lyden helt præcist medfølger der også en kalibreringsmikrofon, som skal anbringes i øregangen for at indstille lyden individuelt.

Quantum One har et ekstra es i ærmet i form af ANC (automatisk støjreduktion). Det er første gang, vi har oplevet ANC på et gaming-headset, men det giver god mening at slippe for støj fra omgivelserne, når man skal koncentrere sig om at vinde kampen.

Alle de tekniske finesser ville være uinteressante, hvis lyden var dårlig, men JBL Quantum One lyder heldigvis aldeles glimrende. Der er smæk i bassen, renhed i mellemtonen og opløsning i diskanten i mindst lige så høj grad som på de bedste i samme prisklasse.

Konklusion

JBL Quantum One giver dig alt, hvad man kan forvente af et gaming-headset, på én gang – og mere til i form af ANC. Lyden er i top, 3D surround-lyden fungerer faktisk, der er et overflødighedshorn af funktioner og indstillinger, og der er hele tre RGB-lyszoner at blære sig med.

At alt dette kan lade sig gøre til den pris, er direkte imponerende. Det eneste, der ikke fungerer, er det infernalsk ubøjelige USB-kabel, der er stift som ukogt pasta.

Læs alle artikler i 1 måned for 39 kr

Få adgang alle +artikler samt til hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Ønsker du å bestille magasinet? Klik her Allerede abonnent?