Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV
L&B’s julekalender: Låge 09Deltag

Vi kårer

Sony WH-1000XM4

Skrevet af / 29/10/2020 - 12:00
Sony WH-1000XM4

For at få den bedste aktive støjreduktion på markedet har vi nu i to år måttet ty til Sony. Nærmere bestemt WH-1000XM3, som ingen har været i nærheden af at slå.

Ingen hovedtelefoner på markedet dæmper støj udefra mere effektivt, hvilket gør Sony-hovedtelefonerne til en drøm at bruge på fly, i tog eller i et hvilket som helst miljø, hvor man vil lukke lyd ude. Egenstøjen i form af susen er også lavere end hos konkurrenterne, omend den er svagt til stede.

Kompromiset er den “sugekopfølelse”, man får i ørerne af at bruge Sony’erne; her føles Bose NCH 700 f.eks. væsentlig mere naturlige, selv om støjreduktionen er mindre effektiv.

Det er tilgiveligt, hvis man ikke kan se forskel på den gamle model og de nye WH-1000XM4 ved første øjekast. Eller andet. De er praktisk talt identiske, bortset fra modelnavnet på hver side af hovedbøjlen, og at det lille NFC-logo på venstre ørekop nu er samme farve som baggrunden. Det, og at en knap har skiftet navn fra NC/AMBIENT til CUSTOM, fordi den nu også kan bruges til at kalde stemmeassistenten frem. Det kan den i øvrigt også på forgængeren nu.

Konklusion

Med WH-1000XM4 har Sony taget nogle kanongode hovedtelefoner og gjort dem endnu bedre. De har fået flere funktioner, og endelig kan man slutte hovedtelefonerne til to enheder samtidig. Som man kan med næsten alle konkurrenterne i dag. Der er også nogle fikse funktioner, som faktisk kan forbedre oplevelsen.

Men det vigtigste er, at verdens bedste støjreduktion er blevet endnu bedre, selv om det kun er marginalt. Lydkvaliteten på musik er også bedre end på forgængeren.

Sammenlignet med forgængeren er der tale om evolution snarere end en revolution. Men da ingen af konkurrenterne har kunnet måle sig med Sony på støjreduktion, måtte det være Sony selv, der tog det til et nyt niveau. Omend med små marginaler. Så hvad andet er der at sige end “løb ned og køb”? (GN)

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Nyhed

Danmark får sin egen brancheforening

Dansk-svensk samarbejde om forbrugerelektronik.
Læs mere
Scroll to Top