Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV
L&B’s julekalender: Låge 05Deltag

Vi kårer

Raidho X2t

Raidho X2t er kun lille af størrelse. Den slanke gulvhøjttaler lyder som intet andet, og endelig er den lettere at placere!

Skrevet af / 30/10/2023 - 10:52
Raidho X2t

Kompromis er ikke et ord, danske Raidho kender til. Den danske højttalerproducent laver alle sine komponenter in-house, helt ned til elementer, delefiltre og fødder. Det gælder også for deres nye højttalere, de meget stilfulde og slanke Raidho X2t. De er næsten lige så smalle som et liggende cd-cover, og kabinettet er konisk bagud for at forhindre stående lydbølger indeni.

Raidhos højttalere er fulde af eksotiske materialer. Med spoler i titanium i stedet for aluminium eller kobber, fordi de selvfølgelig ikke skal påvirkes af induktans, dvs. magnetisme.

Og så med egenudviklede kvasi-bånddiskanter, der i princippet ligner driverne i planarmagnetiske hovedtelefoner.

Lyden af Raidho X2t

Piano lyder vidunderligt melodiøst og spreder sig ud i rummet. Sangstemmer står i centrum med al deres luft og pragt. Det hele er bare smukt, og højttalerne gør også enhver forventning om, at så kompakte størrelser umuligt kan have nok energi i bassen, til skamme.

Selvom der helt klart findes højttalere med mere punch, har Raidho X2t en særlig elegant klanggengivelse i basregistret. Højttalerne understreger, at selv et trommebeat har en tonal struktur, hvor hver kontrabas-tone opfattes som en uendelighed af fraktale strukturer og klangfarver.

Nerven i mellemtonen er Raidhos næsten alene om at mestre med en udsøgt blanding af varme og ubesværethed.

Konklusion

Raidho X2t har måske ikke samme fysik som meget større højttalere, men bassen er ikke savnet her. Selvfølgelig vil nogle måske have noget med mere punch og den slags, men så risikerer man at gå glip af en masse tonal magi. Dette er højttalere, der opfylder drømme og fortjener at blive brugt. Hvis du har et par af disse, har du højttalere for livet.

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Nyhed

Danmark får sin egen brancheforening

Dansk-svensk samarbejde om forbrugerelektronik.
Læs mere
Scroll to Top