Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV
L&B’s julekalender: Låge 04Deltag

Vi kårer

Dynaudio Focus 30

De trådløse Dynaudio-højttalere sætter konkurrenterne i skyggen.

Skrevet af / 30/10/2023 - 10:56
Dynaudio Focus 30

Gulvhøjttaleren Focus 30 er den midterste model i en serie, der også omfatter en større, trevejs gulvhøjttaler kaldet Focus 50 og en kompakt tovejsmodel kaldet Focus 10. Alle tre er bygget med præcis den samme teknologi indeni.

Klasse D-forstærkermodulerne er udviklet til Focus-serien af Pascal i Danmark. Højttalerelementerne er Dynaudios egne. Bas og mellemtone bruger MSP-membraner, som vi kender fra andre Dynaudio-højttalere, og den nye Cerotar-diskant har Dynaudios Hexis-diffusor bag 28 mm-membranen. Den drives af et 110 W klasse D-modul, men de to andre højttalere har 280 W effekt hver for sig.

Dirac Live

Med Dirac Live installeret på din bærbare computer eller en iPad, iPhone eller Android-enhed kan du kalibrere lyden i det rum, hvor højttalerne står. Enkelt sagt betyder det, at du kan måle responsen i rummet, enten over hele frekvensområdet eller en begrænset del af det. For eksempel bassen, hvis du har problemer med basresponsen i rummet.

Lyden

Bassen fra stortrommen på Rohey’s Tell Me går dybt ned i kælderen i vores testrum. Når jeg skruer op for lyden, sker der ikke noget med kontrollen i basregistret. Det er totalt, højttalerne leverer bas med en autoritet, der langt overgår både højttalernes og basenhedernes størrelse. Jeg har næsten ikke hørt noget lignende.

Konklusion

Sammenlignet med KEF LS 60 Wireless er de mindre Dynaudio-højttalere mindst lige så gode til at gengive lyd. Men de spiller og lyder forskelligt. De engelske højttalere giver musikken en varmere og fyldigere lyd – især i mellemtonen, mens de små danske trevejshøjttalere lyder mere neutrale, mere åbne og lidt bedre fokuserede. Især i de dybe oktaver. At vælge mellem de to vil være en smagssag, både hvad angår design og lydkvalitet, men der er ingen tvivl om, at Dynaudio Focus 30 er helt perfekt som trådløs højttaler. Den behøver ikke Dirac Live-rumkorrektion, men muligheden for at gøre det gør dem ekstra interessante for alle, der ønsker bedre lyd, men har et rum, der kan udfordre lydkvaliteten fra så dyre højttalere. Med Dirac Live og et par Focus-højttalere er det endnu nemmere at få optimal lyd i dit hjem.

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Nyhed

Danmark får sin egen brancheforening

Dansk-svensk samarbejde om forbrugerelektronik.
Læs mere
Scroll to Top