Vi kårerRazer Blade 14

Skarp som en ragekniv

Med kræfter som en stationær gaming-PC er Razer Blade 14 den vildeste 14 tommers bærbare.
forfatter

Razer Blade 14 er en gaming-computer, men den skilter ikke med det i unødvendig grad. Havde det ikke været for det belyste slangelogo i låget, kunne den kantede, sorte bærbare glide ubemærket ind i rækkerne af kantede, sorte ThinkPads omkring mødebordet.

Som man forventer af en luksusbærbar, er kabinettet fræset ud af ét stykke aluminium. Det hele virker superstabilt og elegant, og Razer kommer nok til at sælge lige så mange Razer Blade 14 til kreative professionelle som til gamere. Det er også bemærkelsesværdigt, at der blandt produktbillederne fra Razer ikke er ét eneste, hvor man ser et spil på skærmen.

Skærmen i 16:9-format fylder bredden på kabinettet godt ud, men er ikke så farvestrålende og lysstærk som f.eks. Asus ProArt Studiobook 16 OLED. Her handler det nemlig mere om hastighed. En opdateringsfrekvens på 165 Hz er fuldt tilstrækkeligt til spil på seriøst niveau. Især når man tager i betragtning, at opløsningen er QHD (2560 x 1440 pixel) – og ikke Full HD, som de fleste 14 tommers bærbare (og de allerfleste gaming-maskiner) stadig må nøjes med.

Razer skal have ros for tastaturet, som føles lidt mere præcist og stramt, end hvad vi ser på de allerfleste bærbare PC’er – også de dyreste. Man må dog leve med, at de yderste taster er lidt smallere end optimalt. Men det er prisen for, at vi i de nordiske lande har flere tegn i alfabetet end på det amerikanske marked, hvor de fleste maskiner sælges.

Konklusion

Razer Blade 14 er en charmerende lille slyngel af en bærbar. Bag det diskrete ydre gemmer der sig kræfter, der ikke fås magen til i den størrelse.

Hvis du har brug for regnekraft og navnlig grafiske muskler, der kan tages med overalt, er det svært at finde en direkte konkurrent. Det koster at være med i den klasse, men set i forhold til ydelsen virker prisen på ingen måde urimelig.

Læs alle artikler i 1 måned for 39 kr

Få adgang alle +artikler samt til hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Ønsker du å bestille magasinet? Klik her Allerede abonnent?