annonce
annonce
annonce
annonce

Test af Ultimate Ears Wonderboom

juni 2017
Ultimate Ears Wonderboom

Musikalsk håndgranat

Wonderboom spiller op på stranden, under bruseren og til pool-festen.

Lyd & Billede mener

  • Wonderboom spiller højt og godt, og kan takket være sin kompakte størrelse tages med overalt. Vandtæt er det nye sort!

  • Selv om du kan koble to højttalere sammen, får du ikke stereo, ligesom du er begrænset til trådløs overførsel af lyden via Bluetooth.

juni 2017
Ultimate Ears Wonderboom
annonce

Ultimate Ears har efterhånden cementeret deres plads på det mobile Bluetooth-højttalermarked, og producenten – som er under Logitechs vinger – spytter derfor jævnligt nye interessante produkter ud. Seneste skud på stammen er en lille granatformet højttaler, som prismæssigt lægger sig lige lovlig tæt op ad den allerede eksisterende Roll 2 – ja, de koster faktisk fuldstændig det samme. Logitech forsikrer dog, at de ikke er ude på at kannibalisere på egne markedsandele, men mener i stedet, at den nye Wonderboom henvender sig til et andet kundesegment.

Sammenligner man de to direkte, ud over på prisen, er de da også ret forskellige. Udtrykket er knap så poppet og ungdommeligt, men i stedet mere afdæmpet og sofistikeret. Lyden er ligeledes anderledes, og Wonderboom lover og leverer mere BOOM for pengene.

Vandtætte pastelfarver

Som de øvrige modeller er Wonderboom 100 procent vandtæt og kan derfor både komme med under bruseren og i poolen. Lækkert! Pangfarverne og de psykedeliske mønstre, vi så på Roll 2, er til gengæld skiftet ud med pastelfarver, hvilket klæder den buttede højttaler utrolig godt. Udtrykket bliver blødt og næsten nuttet, hvilket betyder, at Wonderboom passer fremragende ind i den nordiske indretningsstil.

Hermed ikke sagt, at du er bundet til hjemmet, for Wonderboom er bygget til at kunne tåle lidt af hvert og kan derfor tages med, uanset hvor du måtte have brug for den. Ud over at være vandtæt kan Wonderboom desuden tåle, at du kaster lidt med den, hvilket der særligt vil blive sat pris på, hvis hjemmets mindste får fingre i den – det gør ikke noget, at den ryger på gulvet.

Den lille elastik i toppen betyder, at den let kan hægtes fast og f.eks. passer godt til hylden i brusekabinen. Det er nu en fornøjelse med musik på badeværelset!

Fluevægter med sværvægtsmuskler

Som nævnt er der masser af boom i Wonderboom, og særligt den tunge bas gør sig bemærket. Obama brugte ofte udtrykket “punch above one’s weight”, hvilket passer godt på Wonderboom. Den slår virkelig fra sig og det i langt højere grad, end man skulle tro. Lyden er dertil klar og veldefineret, og spredes jævnt ud i 360 grader.

Når en højttaler kan spille højt, kunne man godt frygte, at lyden knækker, når man skruer godt op for volumen. Det er ikke tilfældet her, og Wonderboom kan uagtet volumen levere dyb bas, klar mellemtone og skarp diskant.

Alt efter hvor højt du spiller, skal du regne med omkring ti timers spilletid på en fuld opladning, hvilket er fint uden at være prangende.

Ingen stereo

Desværre er der også et par torne, som vi er nødt til at forholde os til. Til trods for dens mange positive sider undrer det, at producenten har valgt at droppe understøttelsen af den app, som bruges til de øvrige Boom-højttalere. App’en bruges bl.a. til at parre to højttalere i et stereo-setup, hvilket dermed ikke er muligt med Wonderboom. Du kan stadig parre to højttalere – ved at holde UE-logoet på toppen nede et par sekunder – men du får kun mono gange to. Det er lidt skuffende.

Forklaringen på den manglende stereofunktion er fra Logitechs side, at man i stedet har villet fokusere på så enkel betjening som muligt. Det sætter vi naturligvis pris på, men havde dog stadig foretrukket muligheden for at kunne spille musik i stereo.

En anden ting, man måske/måske ikke kunne savne, er en indbygget mikrofon, så højttaleren kunne bruges til opkald. Alt efter hvordan man vil bruge Wonderboom, og hvad man forventer af en højttaler i denne prisklasse, synes vi ikke, det gør noget, og sætter i stedet langt højere pris på IP67-certificeringen.

Konklusion

Wonderboom fra Ultimate Ears er en glimrende lille Bluetooth-højttaler med mange kvaliteter og få mangler. Designet er pænt, den er vandtæt, den spiller højt og dybt, og prisen er god. Det eneste, vi egentlig savner, er muligheden for et stereo-setup, men ser man bort fra dette, er det stadig en fantastisk velspillende lille højttaler, som du kan tage med dig, uanset hvor du måtte få brug for den. Den er bygget til at få tæsk og bliver ved med at spille, selv om det står ned i stænger.

Den danske sommer kan bare komme an, og uanset hvor kold den måtte blive, giver vi Wonderboom vores varmeste anbefaling.

Fakta

Producent:
Ultimate Ears
Pris:
799,-
annonce
annonce
annonce
annonce