annonse
annonse
Test af: Panasonic TX-60CX750E

Den perfekte størrelse?

For rigtig mange brugere vil et 60 tommers tv være lige i øjet.

Lyd & Billede mener

Stort billede og masser af funktioner til en fornuftig pris gør Panasonic CX750 til et attraktivt tv. Det har også fremragende farvegengivelse, uanset om du sidder midt for skærmen eller ude til siden.
Selv om farvegengivelsen er jævn og fin, får vi ikke den samme wow-følelse af kontrast, lysstyrke og sortniveau. Panasonic-skærmen virker lidt blegere og fladere i billedet end det, den billigere CX700-serie kan præstere.
annonse

Panasonic har brugt noget tid på at rejse sig fra plasma-nederlaget, men er nu tilbage i fuld vigør med mange gode kvalitets-tv’er.

60CX750 befinder sig i den øvre ende af årets modelsortiment, lige under topmodellerne i 800- og 900-serien. Med sine 60 tommer er det et interessant valg for dem, der synes, at 55 tommer er for almindeligt, men 65 tommer for voldsomt. Kombineret med en slank ramme får du et stort, men samtidig diskret tv, der vil passe ind i mange stuer.

Designmæssigt har skærmen en simpel, men effektiv udførelse. Rammen omkring billedpanelet er i sort børstet metal, mens foden er forkromet. Det er værd at bemærke, at foden er af den centralt monterede type og derfor burde kunne få plads på de fleste tv-møbler (mens f.eks. CX700 har fødderne i hver sin side).

Vægmontering er også muligt ved køb af et separat beslag. 60CX750 er ikke det tyndeste tv, vi har set, så det vil rage lidt mere ud fra væggen end de allertyndeste varianter.

 

Brugervenlighed og funktioner

Panasonic har gjort nogle ting for at forbedre brugervenligheden i år. Bl.a. har de introduceret et nyt operativsystem, som er lavet i samarbejde med Mozilla. Firefox hedder det (ligesom Mozillas browser), og det er baseret på den åbne HTML5-standard, hvilket skal gøre det nemt for andre at lave apps, der passer til Panasonic-systemet. I hvert fald i teorien. Du må nok finde dig i at vente på nogle af de store apps, men Netflix og YouTube er der selvfølgelig.

750-serien er udstyret med en kraftig quad-core processor, der gør, at menuer og tjenester loader meget hurtigt.

Fjernbetjeningen er der ikke sket så meget med: Panasonics populære design med store, letlæselige knapper har stort set været uændret de seneste år. Men i år er der kommet en ny knap til: En separat Netflix-knap, der tager dig direkte til streaming-tjenesten.

Room_CX750

 

Panasonic CX7…?

I år har Panasonic lanceret en række skærme, hvis modelnumre begynder med 7, bl.a. CX700-serien, som vi allerede har testet med gode resultater. Flere modeller som CXV725 og CX720 slægter den på billedmæssigt.

Mens de nævnte modeller har et LCD-panel af typen VA, kommer 750-serien med IPS-panel. Hvor VA (Vertically Aligned) giver ekstra godt sortniveau og ditto kontrast, plejer IPS (In-Plane Switching) at have en bredere betragtningsvinkel. LCD-skærme ser forskelligt ud, afhængigt af hvor man sidder i forhold til dem, men det er IPS mindre udsat for.

 

Billedkvalitet

LCD-paneler af IPS-typen har normalt deres egne styrker og svagheder, og det er 60CX750 et godt eksempel på. Med lillebror CX700 stående ved siden af er forskellen tydelig: Farvegengivelsen er mindst lige så fin og nuanceret, men 750-modellen når ikke helt op på den fantastiske kontrast og det flotte sortniveau, som lillebror fik så meget ros for.

Billedet er mærkbart blegere, selv når man sidder lige foran skærmen, og får ikke helt den ønskede dybde. Det mærkes især på moderne film som Edge of Tomorrow, der gør hyppig brug af stærke kontraster og effekter. Selv om opskaleringen fra Full HD til 4K-opløsning fungerer godt, kunne der have været mere smæld i billedet.

Desuden er der et par andre ting, der trækker ned på helhedsindtrykket. Skærmstørrelsen gør normalt, at billedprocessering og støj lettere ses, og her kan CX750 ikke sige sig helt fri. Vores testeksemplar havde også et element af “dirty screen effect”, hvor en slags indpræget mønster kommer til syne, når der er meget lyse scener på skærmen. Igen et bevis på, at kvaliteten bliver endnu vigtigere, efterhånden som skærmstørrelsen øges.

Når det er sagt, så har 60CX750 stadig en masse at byde på. Det er den største model i 750-serien, og med 60CX750 og 55CX700 side om side endte vi næsten altid med at fokusere på det største af de to. Med et større billedareal kommer detaljerne lettere frem, og alle objekter på skærmen – det være sig skuespillere, vejrdamer eller Top Gear-biler – bliver mere imponerende at se på.

Vi skal selvfølgelig også nævne den største fordel, nemlig betragtningsvinklen. Når man bevæger sig lidt ud til siden for de to skærme, er situationen nemlig en helt anden. Så mister lillebror CX700 meget af sin ekstra kontrast, og farverne ser udvaskede ud. CX750 bevarer derimod et mere balanceret billede, selv ved langt skarpere betragtningsvinkler.

VIERA-TX-CX750-55-inch-Front

 

Lydkvalitet

Panasonic 60CX750 har ikke noget specielt overdådigt lydsystem, kun to simple fuldtone-elementer og 20 watt forstærkerkraft. Lydgengivelsen er klar og tydelig, men ikke specielt kraftig eller medrivende – der mangler noget punch i actionfilm og musikprogrammer.

En soundbar er, hvad lægen anbefaler i dette tilfælde.

 

Konklusion

60CX750 er et gennemgående godt tv, der giver et “tilpas” stort billede og har de rigtige funktioner til en god pris. Billedkvaliteten er i højsædet, og på denne model har Panasonic prioriteret at give det bedst mulige billede ved en bred betragtningsvinkel.

Derfor kan det være et godt valg, hvis man har en bred sofa, hvor mange gerne vil se tv samtidig. Selv om lillebror CX700 opleves som bedre på den samlede billedkvalitet, er sidstnævnte unægtelig mere et “ego-tv”, mens CX750 egner sig bedre som familiefjernsyn!

Fakta & Rating:
 • Pris: 21.995,-
  • Panasonic TX-60CX750E
  • 60" 4K LED LCD, 3840 x 2160
  • 3 x HDMI, 3 x USB
  • Dobbelt tv-tuner
  • Super Bright IPS-panel

  Læs også:

  Årets bedste tv

  Store skærm på væggen der, hvilket er det bedste tv i landet her? Uanset hvad du leder efter, er chancen stor for at du finder dit næste tv blandt vore anbefalede skærme.

  Billig og behagelig 3D

  Ude efter en billig og god 3D-skærm? LG har svaret med sin Cinema 3D model.

  Bedst når det gælder

  Samsungs populære 6-serie leverer meget god billedkvalitet i både 2D og 3D.

  Kontrastkongen

  Dette er et meget veludstyret tv med billedkvalitet i referenceklassen. Med moderne filterteknik ombord har Philips klaret at tage kontrast og sortniveau til nye højder.

  Fortsat på toppen

  Panasonic viser muskler med en topmodel i referenceklasse til en meget gunstig pris.

  Billige storskærme

  Hvis budgettet er lidt stramt, men ønsket om en ægte storskærm er stort, kan disse billige plasmaskærme være vejen at gå.

  Enkel koreaner

  LG´s 50-tommer er sparsommeligt udstyret, men billedet er slet ikke dårligt.

  Mere plasma for pengene

  Samsung-plasma´en imponerer med et meget godt pris/ydelse forhold.

  11 3D-fladskærme

  3D i dit tv er det nye sort og efterhånden ikke til at komme uden om, hvis du vil købe en ny fladskærm. Men hvad skal du vælge? Vent med at bestemme dig, til du har læst Danmarks største sammenlignende test af 3D-fladskærme.

  På forsiden nå

  6 trådløse fitnesspropper

  Ikke alle ser det som en fest at trække deres korpus hen til det lokale fitnesscenter for at forbrænde kalorier....

  Focal Kanta No.2

  Når jeg hører ordet high-end, tænker jeg tre ting: Bedre lyd, end de fleste kan drømme om; dyrere, end næsten...

  Annihilation

  Annihilation er ikke nogen letfordøjelig film, og den er heller ikke velegnet til tanketom popcornunderholdning en fredag aften. Men både...

  Olympus PEN E-PL9

  For mange er størrelsen på kameraet afgørende. Hvis det er for stort og tungt, betyder det ofte, at det ikke...

  5 streaming-forstærkere

  For mange har mobiltelefonen taget over som hovedkilde, når musik skal lægge stemningen derhjemme. Folk, der går op i lydkvalitet,...

  The Man With the Iron Heart

  Tyskeren Reinhard Heydrich (Clarke) kom ind i nazistpartiet gennem sin meget overtalende kone (Pike). Himmler udpegede ham hurtigt til leder...

  Klipsch Heritage HP-3

  Hovedtelefoner til 13.000 kroner er ikke hverdagskost. Endnu mere specielt er det, at de kommer fra en producent, der ikke...
  annonse
  annonse
  annonse
  annonse