annonce
annonce
annonce

Test af Sony Xperia Z1

Bedst af de tynde

Ser vi bort fra de telefoner, hvis objektiv rager ud, så er Xperia Z1 stadig den bedste.

Lyd & Billede mener

  • Tager gode billeder til hverdagsbrug, selv i svagt lys. Giver mulighed for at fotografere under ekstreme forhold, fordi den er vandtæt.

  • Højeste opløsning giver problemer med billedkvaliteten.

annonce

Sonys Xperia-modeller har en imponerende byggekvalitet, og frem for alt har de den store fordel at være støv- og vandtætte. I forhold til Xperia Z har den aktuelle model Z1 fået opgraderet kameraet, hvilket gør den meget interessant i denne sammenhæng. Opløsningen er øget til småtossede 20 megapixel, men det er der en grund til. Telefonen har nemlig fået samme Exmor RS sensor, som sidder i Sonys kompaktkameraer. Også elektronik og software til kameradelen er taget fra kompakterne.

Den manuelle tilstand i kamera-app’en er ikke specielt imponerende, og vi kunne godt have tænkt os, at man kunne justere på flere indstillinger. Der er dog velfungerende automatisk scenevalg, hvis man ikke selv vil plukke fra det store udbud. Dertil kommer en række kreative effekter, som kan ses i realtid, samt panoramabilleder, time-shift og en række andre mere eller mindre nyttige funktioner. En sjov detalje er, at man kan sende live-video til sine Facebook-venner, der så kan kommentere.

Ved første øjekast tager Z1 rigtig gode billeder. Den gør det fremragende med at finde den rette hvidbalance og eksponere billederne med farver, der føles rigtige. Hvis man bruger den fulde opløsning og gransker detaljerne nøje, er billedkvaliteten dog ikke så god, som man kunne håbe på. Frem for alt lægges der for meget skarphed på, hvilket giver alle mulige problemer. Den manglende billedstabilisering betyder også, at man risikerer uskarpe billeder i dårlig belysning, men bortset fra det håndterer Z1 opgaven bedre end de fleste.

Konklusion
Hvis man bare vil se billederne på skærmen eller dele dem online, så er billedkvaliteten fra Xperia Z1 aldeles udmærket. Billederne ser skarpe ud, har et godt toneomfang og tiltalende farver. Selv i dårligt lys lykkes det den at tage gode billeder, hvis man holder den stille nok. Det er først, når man kigger nærmere på 20 megapixel billederne, at man kan se problemer, men det kan klares ved at gå ned til 8 megapixel. Og så er der faktisk få mainstream kameratelefoner, der tager lige så gode billeder under varierende forhold.

Fakta

  • Billedsensor: 20,7 MP BSI 1/2,3" CMOS
  • Optik: f/2.0
  • Blitz: LED
  • Video: 1080p, 30 fps / 1080p
  • Frontkamera: 2 MP
Producent:
Sony
Pris:
3.999,-
Billedkvalitet
Funktionalitet
Brugervenlighed
Kvalitetsindtryk
annonce
annonce
annonce
annonce
Som læser har du kun ret til at benytte indholdet på lydogbillede.dk til personlige og ikke-kommercielle formål. Du kan downloade, linke til og udskrive indhold fra lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål, forudsat at du henviser til kilden og respekterer eventuelle rettighedsangivelser og/eller -forbehold. Du må ikke bruge indhold til andre formål eller på andre måder end dem, der udtrykkeligt er tilladt. .