annonce
annonce
annonce

Test af Sony VPL-VW95ES

Sony VW95ES

Lyd & Billede mener

 • Fremragende farvegengivelse
  Jævn detaljeskarphed
  Bredt kontrastomfang

 • Reduceret grundskarphed

annonce

Projektoren er relativt stor og nem at sætte op. Med motoriseret optik og konvergensjustering af de tre billedpaneler får man nemt gang i Sony-projektoren, som tilmed yder rigtig godt selv uden kalibrering. Den har ingen form for opskalering fra almindelig 2K HD-opløsning til 4K-opløsning, men så længe lærredet ikke er for stort i forhold til betragtningsafstanden, er der ikke noget at udsætte på skarphed og detaljeopløsning. JVC-projektoren er faktisk lidt skarpere på stillestående scener, men så snart der bliver mange bevægelser, viser det sig, at Sony-projektorens bevægelsesprocessering fungerer bedre end JVC’s. Billedet beholder skarpheden selv i hektiske actionscener.

Sony VW95ES kan også opskalere 2D til 3D og gør det ganske godt, men det er ægte 3D, der er sagen. For på det område er VW95ES blandt de bedste, vi har testet. Faktisk næsten lige så god som – den billigere – Epson TW9000. Der er ganske vist crosstalk her også, men det er mindre synligt end på X70R.

Sortniveau og kontrastgraderinger er fremragende, men VW95ES har ikke helt den samme dybde i sort som X70R, selv om det i praksis ikke skiller meget i kontrastgraderinger. Farvegengivelsen er kort og godt i topklasse. Efter kalibrering sidder hudtoner og komplementærfarver, som de skal. Tilsyneladende ser billedet lejlighedsvis lidt blegt ud, men det skyldes kildematerialet og ikke en kalibreret VW95ES.

Konklusion
Sony VPL VW95ES kan synes det bedste valg af de to high-end projektorer. Og er det, hvis man værdsætter 3D næsten lige så meget som film i 2D. Der er imidlertid mere, som forener end adskiller de to projektorers billedkvalitet. Sony VW95ES har et lille overtag i 3D, farvegengivelsen er subjektivt bedre, og der er færre problemer med bevægelsesuskarphed. JVC DLA X70R har sin styrke i endnu bedre grundskarphed og detaljeopløsning. Og så er sortniveauet berusende godt. Den såkaldte 4K-funktion er ikke lige nyttig, selv om jeg godt kan forstå, at mange kan lide den.

Valget mellem de to handler ikke om, hvilken en der er bedst til film, men hvad man selv foretrækker. For mange vil Sony-projektoren være svaret på deres bønner, mens andre igen vil foretrække JVC-projektoren.

Fakta

 • Opløsning 1920 x 1080
 • Panel 0,61" SXRD
 • Billedstørrelse 40-300" 16:9
 • Objektiv 1,6x zoom motoriseret
 • Maks. lysstyrke 1000 lumen
 • Maks. kontrast 150.000:1
 • Laveste opgivet støj 20 dB
 • Lyskilde 200 W UHP
 • Vægt 11 kg
 • Mål (b x h x d) 47 x 17,9 x 48,9 cm
Producent:
Sony
Pris:
44.000,-
Billedkvalitet
Brugervenlighed
Kvalitetsindtryk
annonce
annonce
annonce
annonce
Som læser har du kun ret til at benytte indholdet på lydogbillede.dk til personlige og ikke-kommercielle formål. Du kan downloade, linke til og udskrive indhold fra lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål, forudsat at du henviser til kilden og respekterer eventuelle rettighedsangivelser og/eller -forbehold. Du må ikke bruge indhold til andre formål eller på andre måder end dem, der udtrykkeligt er tilladt. .