annonce
annonce
annonce

Test af Sony HDR-AS30

Meget for pengene

Sony har raffineret deres populære actionkamera HDR-AS15 med et nyt hus og GPS-funktion.

Lyd & Billede mener

  • Her får du masser af sjov for pengene. Kameraet har NFC og GPS, der kan vise rute, hastighed og vejen til mål direkte på videoen. Det nye hus er mere kompakt og giver bedre lydkvalitet end forgængeren.

  • Videokvaliteten er ikke bedre end på forgængeren. Tværtimod lader det nye kamera til at give lejlighedsvis slørede billeder, trods samme optik og videoprocessor.

annonce

Sony har givet deres populære action-videokamera HDR-AS15 nogle opgraderinger. For det første er undervandshuset mindre end før og giver nu adgang til knapperne på siden af kameraet, så man kan lave indstillinger og slukke og tænde kameraet uden at tage det ud af huset. Det nye hus har ventilation til mikrofonen, som giver bedre lyd. Det betyder desværre også, at undervandsoptagelser er begrænset til fem meters dybde, mens det gamle kunne klare hele 60 meter. Men dykkere kan tage det roligt: Det gamle hus stadig kan købes.

Det nye kamera tager bedre stillbilleder og har fået GPS, så du kan få hastighed, tid og vejen til målet direkte på videoen. En app til iOS og Android giver et godt overblik ved filmning og fotografering. Integreret NFC gør, at du kan holde en kompatibel Android-mobil hen til kameraet og automatisk koble med app’en. Fedt.

Sony_HDR-AS30

To selvklæbende fæster medfølger, og kamerahuset kan fæstnes til universalstativ. Andre holdere kan købes, f.eks. til montering på cykelstyr, pandebånd eller bryst, for bare at nævne et par stykker. Der findes endda en “protese”, der forvandler kameraet til et almindeligt videokamera med LCD-søger og det hele.

Kameraet i brug
Forgængeren gav god videokvalitet for pengene, og HDR-AS30 ser identisk ud. Bortset fra at billederne faktisk ikke er helt så skarpe. Lidt underligt, for optikken og processoren er – så vidt vi har forstået – de samme. Det er mest synligt indendørs og i svagt lys, hvor man næsten ikke skulle tro, at det var fuld 1080p opløsning. Men også ude i skoven ser billederne lidt blegere ud end med forgængeren.

Ellers giver kameraet fine, lyse billeder med gode detaljer i skygge. Hvidbalancen er også god udendørs, og kameraet tilpasser sig hurtigt, når det kommer indendørs.

Sony har den bedste lydkvalitet blandt action-videokameraer, og til og med i stereo. Men selv om det nye hus lukker mere lyd ind end det gamle, ville vi ønske, at man kunne montere kameraet på stativ uden at skulle bruge huset.

Fakta

  • Vidvinkel: 120°-170°
  • Opløsning: 1080p 25-50 fps / 720p 25-100 fps / 480p 25 fps
  • Videoformat: MP4
  • Vandtæt: Ned til 5 m
  • Billedstabilisering: Ja
  • Lagerformat: SDXC (op til 64 GB)
  • Vægt m. batteri: 90 g
  • Batteri: 3,6 V 1240 mAh (tid ikke opgivet)
Producent:
Sony
Pris:
2.300,-
Billedkvalitet
Funktionalitet
Brugervenlighed
Kvalitetsindtryk
annonce
annonce
annonce
annonce
Som læser har du kun ret til at benytte indholdet på lydogbillede.dk til personlige og ikke-kommercielle formål. Du kan downloade, linke til og udskrive indhold fra lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål, forudsat at du henviser til kilden og respekterer eventuelle rettighedsangivelser og/eller -forbehold. Du må ikke bruge indhold til andre formål eller på andre måder end dem, der udtrykkeligt er tilladt. .