annonce
annonce
annonce

Test af Sennheiser Momentum

Flip ud!

Med nydelig tonal balance og lyd som balsam i øregangene er Sennheisers lukkede hovedtelefoner noget af det mest åbne, vi har hørt.

Lyd & Billede mener

  • Fyldig og engagerende klang
    Stort lydbillede og top komfort
    God kvalitet

  • Kan ikke klappes sammen

annonce

Hvis man har fordomme over for lukkede øreklokker, er det disse hovedtelefoner, der kan åbne ørerne. Bogstavelig talt. Den mest åbenbare forskel på hovedtelefoner med åbne eller halvåbne øreklokker og så lukkede klokker er, at sidstnævnte ofte lyder – ja, lukket. Et lillebitte kammer med f.eks. en 40 mm membran har ikke de store muligheder for at skabe et lydbillede med følelsen af rumlighed og dybde. Derfor foretrækker mange åbne hovedtelefoner, hvor musikken ånder bedre, og lyden ikke føles så indeklemt.

Åbenheden har sine ulemper. Lyd lækker ud af hovedtelefonerne til irritation for omgivelserne, og ofte med en tyndere basgengivelse som uønsket sideeffekt. Nogle hovedtelefoner klarer fint at kombinere den åbenhed, som mange kan lide i åbne klokker, med den basgengivelse, de lukkede klokker ofte har som styrke. Denons AH-D5000 og Ultrasone Signature Pro, f.eks.

Nu kan vi tilføje et par hovedtelefoner til den liste. De elegante Sennheiser Momentum klarer kunststykket aldeles udmærket. I et attraktivt design med høj materialekvalitet. De små lukkede øreklokker i glasfiberforstærket plast ligner en stor kaffebønne, som er delt i to. Klokkerne hænger i en tynd, men solid metalbøjle, og puderne er betrukket med brunt læder fra Pittards i Somerset, England.

Silkeblødt og balanceret
Hovedtelefonerne leveres med et 140 cm aftageligt kabel med fjernbetjening af smartphone og mikrofon, så man kan tage imod samtaler uden at tage hovedtelefonerne af. I enden sidder et smart 3,5 mm mini-jackstik, som praktisk nok kan vinkles 90 grader. Der medfølger en bæretaske til at have hovedtelefonerne i, men de kan ikke klappes sammen, så de optager en del plads. Uanset hvad du bærer dem i.

Med en vægt under 200 gram og bløde ørepuder sidder de godt, samtidig med at de er komfortable at have på længe. Puderne er ovalt formede og dækker uden på, ikke rundt om øret. Skulle jeg ønske mig noget, ville det være blødere polstring på hovedbøjlen.

Momentum er lige godt egnet til hjemmebrug og til folk på farten. Støjdæmpningen er faktisk ganske god, på trods af at den er passiv. Og meget bedre end f.eks. på Denon AH-D5000. Lydkvaliteten er fabelagtig. Kort og godt. Enestående i denne prisklasse, vil jeg påstå. Lydbilledet er kæmpestort, uendelig fyldigt og rigt på harmonier og klangnuancer. De er ikke lige så raffinerede som et par Sennheiser HD700 eller Shure SRH1840, men så koster de også en del mindre.

Bassen er klangfuld og potent, med god kontrol over dynamikken, samtidig med at mellemtonen er åben og silkeblødt fokuseret. Diskanten er måske lidt afrundet, næsten dæmpet helt øverst, men det forhindrer ikke hovedtelefonerne i at gengive cymbaler, sopraner og strygere med største selvfølgelige troværdighed. Efter mange timers lytning finder jeg ikke noget at kritisere ved disse Sennheiser-bøffer. Kanske lidt større gennemsigtighed havde genskabt detaljer i musikken med mere fokuseret tydelighed, men jeg savner det ikke.

Sennheiser skal have æren af at være lykkedes med noget nær de perfekte hovedtelefoner til allround brug. Som knuser de fordomme, man gerne har over for lukkede øreklokker. Momentum er vores nye favorit i prisklassen. Uanset hovedtelefontype.

Fakta

  • Lukket klokke
  • 18 ohm, 110 dB
  • 190 g
Producent:
Sennheiser
Pris:
2.330,-
Importør:
Sennheiser Nordic
Lydkvalitet
Funktionalitet
Brugervenlighed
Kvalitetsindtryk
annonce
annonce
annonce
annonce
Som læser har du kun ret til at benytte indholdet på lydogbillede.dk til personlige og ikke-kommercielle formål. Du kan downloade, linke til og udskrive indhold fra lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål, forudsat at du henviser til kilden og respekterer eventuelle rettighedsangivelser og/eller -forbehold. Du må ikke bruge indhold til andre formål eller på andre måder end dem, der udtrykkeligt er tilladt. .