annonce
annonce
annonce

Test af Sennheiser Momentum On-Ear

Mini-hørebøffer

Sennheiser gjorde alt rigtigt med hovedtelefonerne Momentum, som er blandt de bedste, vi har hørt. Nu kommer der en mindre model med store ambitioner.

Lyd & Billede mener

  • Varm og behagelig lyd
    Glimrende komfort
    God kvalitet

  • Kan ikke klappes sammen

annonce

De kalder dem bare On-Ear. “På øret”. Og de mindste hovedtelefoner i Momentum-serien har bevaret det formsprog og de designdetaljer, der gør de store Momentum så seje. Desuden er vægten slanket med 30 gram og prisen med 700 kroner. Teknisk set er de magen til, bare med mindre højttaler-elementer i de små, lukkede ørekopper med velourklædte ørepuder.

Og fås i flere farver: Beige, rød, blå og grøn.

De kan stadig ikke foldes sammen, men nu er de så små, at de fylder meget lidt, og den lave vægt gør, at man kan have dem hængende rundt om halsen hele tiden. De virker lige så solide som de større Momentum og har også aftagelig ledning. Der følger i øvrigt to styk med. Den ene med kontrol/mikrofon, så man kan tale med folk, der ringer, og styre musikafspilningen, når man er på farten.

Varm klang
Da ørekopperne er lukkede og klemmer pænt om ørerne, dæmper de støj udefra relativt godt. Man hører trafik og andre lyde, men dæmpet nok til, at man kan nyde musikken og ikke bliver generet af udefrakommende støj. Bærekomforten er aldeles udmærket. Disse hovedtelefoner kan de fleste have på i længere tid uden at få svedige ører eller føle nævneværdigt ubehag.

Lyden fra ​​On-Ear er, ikke overraskende, meget tæt på lyden fra ​​de større Momentum. Klangen er varm, men lydbilledet er stadig åbent og detaljeret. Selv bassen er potent, mere end man måske skulle tro, i betragtning af ​​de små ørekopper. Den varme klang klæder Dylan LeBlancs “Low” som hånd i handske. Rytmen fra ​​bas og trommer er veldefineret, mens vokalen er varm, behagelig og tydelig.

Nogle vil måske finde klangen lidt for varm, fordi der ikke er nogen markeret diskantprofil her. I stedet er diskanten – ligesom resten af ​​lydbilledet – varm og nærmest afslappet; selv kvindestemmer lyder varmere, end de egentlig er. Ulempen er, at nogle af klangnuancerne dæmpes en smule.

Bassen er ikke så klokkeklart defineret og massivt dynamisk som med de store Momentum, og balancen er ikke helt så neutral. Bassen lader til at være tunet til et mere ungdommeligt publikum, med større vægt på at få rytmen frem i lydbilledet. Måske lige hvad målgruppen foretrækker, men det gør On-Ear mindre egnede til kritisk lytning på stereoanlægget derhjemme end Momentum, som har et mere balanceret lydbillede.

Momentum On-Ear er et godt valg i denne prisklasse og vil for mange være bedre end Skullcandy Aviator i samme prisklasse.

Fakta

  • Lukkede ørekopper
  • 112 dB, 18 ohm
  • 160 g
Producent:
Sennheiser
Pris:
1.600,-
Importør:
Sennheiser Nordic
Lydkvalitet
Funktionalitet
Brugervenlighed
Kvalitetsindtryk
annonce
annonce
annonce
annonce
Som læser har du kun ret til at benytte indholdet på lydogbillede.dk til personlige og ikke-kommercielle formål. Du kan downloade, linke til og udskrive indhold fra lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål, forudsat at du henviser til kilden og respekterer eventuelle rettighedsangivelser og/eller -forbehold. Du må ikke bruge indhold til andre formål eller på andre måder end dem, der udtrykkeligt er tilladt. .