annonse
annonse
Test af: Samsung UE55H8005

Kurvet overraskelse

Vi har testet Samsungs nye buede 8-serie.

Lyd & Billede mener

Samsung 55H8005 byder på lækkert, innovativt design med en form, der vækker opmærksomhed. Det får almindelige fladskærme til at se helt passé ud! Desuden er brugervenligheden i top.
Betragtningsvinklen er begrænset, så man ikke kan sidde særlig langt ude til siden, før billedet bliver blegere og mindre kontrastfuldt. Selv om lysstyrke og kontrast er fremragende i dagslys, er sortniveauet begrænset sammenlignet med de bedste bag-LED og især OLED-skærme.
annonse

Samsung har længe været en ledestjerne inden for tv-design, og årets design-trend er bueformen. De buede fjernsyn henter inspiration fra bl.a. IMAX-biografer og flysimulatorer, hvor den kurvede form bruges til at skabe en mere engagerende billedoplevelse. Men frem for alt drejer det sig om et nyt udseende for at skille sig ud i butikkerne. Og det gør det virkelig: Den nye 8-serie fra Samsung får unægtelig almindelige fladskærme til at se lidt kedelige ud.

Brugervenlighed og funktioner
Samsung har tidligere introduceret stemmestyring og fagter som nye måder at styre tv’et på. I år har de valgt at inkludere en såkaldt pegefjernbetjening. Den nye remote har en indbygget Wii-lignende bevægelsessensor, der bruges til at styre en markør rundt på skærmen. Hvis det lyder bekendt, så er det, fordi teknikken først blev introduceret af LG. Det har taget et stykke tid for Samsung at erkende, at ærkerivalen havde en god idé, men nu hvor markøren er der, har brugervenligheden fået et stort løft.

På app-fronten er Samsung de eneste, der kan tilbyde både HBO Nordic og Netflix streaming-tjenesterne. Desuden er der kendte tjenester som SF Anytime, Skype, YouTube, Spotify m.m. indbygget. Menusystemet har fået en ansigtsløftning i form af et nyt, mere overskueligt layout, hvor de mange funktioner og kildevalg nu er lettere og hurtigere tilgængelige.

samsung-Smart-Control

Samsung-skærmen er desuden spækket med udstyr, bl.a. dobbelt tv-tuner, hvilket giver mulighed for at se ét program, mens man optager et andet (kræver også to programkort/moduler). Der er også mulighed for at fjernstyre separate tv-tunere. Desuden hentes programguiden ind i menusystemet, så man kan planlægge optagelse. Integreret webcam er der også.

Billedkvalitet
Vi har allerede nævnt den buede form, som trækker paralleller til simulatorer og store biografer. Mange af os har vel oplevet, at en buet skærm kan virke mere omsluttende, men det kræver også et billede af store dimensioner. I Lyd & Billedes egen nybyggede hjemmebiograf bruger vi faktisk et buet lærred, men det er mere end tre meter bredt! Spørgsmålet er, hvor relevant det er at sammenligne et 55 tommers stue-tv med den slags.

Jo, den buede Samsung-skærm giver afgjort et lidt omsluttende indtryk. Så længe man sidder meget tæt på (1-2 meter) og lige foran skærmen, kan man faktisk opnå en lidt større dybdefølelse. Effekten aftager imidlertid, når man sidder 3-4 meter væk. Vores umiddelbare tanke er derfor, at bueformen nok vil have større berettigelse (rent billedmæssigt) på Samsungs større modeller med 4K/Ultra HD-opløsning, hvor man kan sidde endnu tættere på skærmen uden at se pixels eller rudemønster.

Det første indtryk er, at billedkvaliteten er rigtig lækker. I et normalt oplyst rum imponerer Samsungs tv med knaldgod lysstyrke og kontrast, som giver et billede, der bugner af liv. Den blanksorte overflade på skærmen sørger for et rigtig godt sortniveau og fin kontrast, og farvegengivelsen sidder som støbt. Så længe vi befinder os i lyse omgivelser, kan vi næsten narres til at tro, at vi havde med en OLED-skærm at gøre. Så spændstig er billedoplevelsen.

Men …
Når vi dæmper belysningen og sætter os i sofaen for at se film, bliver vi dog mindet om, at der er tale om en almindelig LCD LED med kantbelysning. UE55H8005 har rigtig nok godt sortniveau og god kontrast, hvis man er så heldig at sidde lige foran skærmen, men dem, der sidder ude på siden, må tage til takke med en blegere billedoplevelse. Samsungs skærm får nemlig et blåligt sortniveau, så snart man bevæger sig lidt ud til siden.

Begrænset betragtningsvinkel er noget, der præger alle LCD-baserede skærme i større eller mindre grad, men det virker ikke, som om den buede form gør noget for at forbedre dette.

Skærmens blanke overflade kan også skabe spejlbilleder i visse situationer. Bueformen gør, at disse refleksioner strækkes ud, omtrent som når man står foran et hulspejl i Tivoli. Hvor godt tv’et end er i normalt oplyste rum, har det altså nogle begrænsninger i “biografmørket”.

Lydkvalitet
Lydgengivelsen fra Samsungs skærm er rigtig god. Højttalerne på bagsiden leverer stærk og klar lyd med tydelig stemmegengivelse og tilstrækkelig bas til, at musik og lydeffekter får god fylde. Et separat lydsystem er selvfølgelig også at foretrække her, men i modsætning til den billigere Sony-skærm er lydkvaliteten fuldt anvendelig til allround tv-brug.

Konklusion
Samsungs H8005-serie er efterfølgeren til sidste års store testvinder og et af Samsungs bedst sælgende tv’er her i Norden, F8005. UE55H8005 har derfor meget at leve op til, og designmæssigt er det afgjort spændende at se på med sin buede form.

55H8005 er også spækket med udstyr og smart-funktioner, og brugervenligheden er forbedret takket være en ny pegefjernbetjening. Desuden har det en billedkvalitet, der imponerer med flot skarphed og farvegengivelse, især i lyse omgivelser.

Hvis vi skal sætte en finger på noget, må det være, at sortniveauet i mørke rum ikke er i referenceklasse, og at betragtningsvinklen er temmelig begrænset. For dem, der kan lide at have lyset tændt, og som vil have et elegant tv med et bredt udvalg af smart-funktioner, er 55H8005 dog stadig et fremragende tv.

Fakta & Rating:
 • Pris: 18.995,-
  • 55" 3D LED LCD, 1920 x 1080
  • Quad Core Plus processor
  • Twin tuner
  • 4 x HDMI, 3 x USB
  • Skype videokamera
  • Smart Touch fjernbetjening

  Læs også:

  Årets bedste tv

  Store skærm på væggen der, hvilket er det bedste tv i landet her? Uanset hvad du leder efter, er chancen stor for at du finder dit næste tv blandt vore anbefalede skærme.

  Billig og behagelig 3D

  Ude efter en billig og god 3D-skærm? LG har svaret med sin Cinema 3D model.

  Bedst når det gælder

  Samsungs populære 6-serie leverer meget god billedkvalitet i både 2D og 3D.

  Kontrastkongen

  Dette er et meget veludstyret tv med billedkvalitet i referenceklassen. Med moderne filterteknik ombord har Philips klaret at tage kontrast og sortniveau til nye højder.

  Fortsat på toppen

  Panasonic viser muskler med en topmodel i referenceklasse til en meget gunstig pris.

  Billige storskærme

  Hvis budgettet er lidt stramt, men ønsket om en ægte storskærm er stort, kan disse billige plasmaskærme være vejen at gå.

  Enkel koreaner

  LG´s 50-tommer er sparsommeligt udstyret, men billedet er slet ikke dårligt.

  Mere plasma for pengene

  Samsung-plasma´en imponerer med et meget godt pris/ydelse forhold.

  11 3D-fladskærme

  3D i dit tv er det nye sort og efterhånden ikke til at komme uden om, hvis du vil købe en ny fladskærm. Men hvad skal du vælge? Vent med at bestemme dig, til du har læst Danmarks største sammenlignende test af 3D-fladskærme.

  På forsiden nå

  6 trådløse fitnesspropper

  Ikke alle ser det som en fest at trække deres korpus hen til det lokale fitnesscenter for at forbrænde kalorier....

  Focal Kanta No.2

  Når jeg hører ordet high-end, tænker jeg tre ting: Bedre lyd, end de fleste kan drømme om; dyrere, end næsten...

  Annihilation

  Annihilation er ikke nogen letfordøjelig film, og den er heller ikke velegnet til tanketom popcornunderholdning en fredag aften. Men både...

  Olympus PEN E-PL9

  For mange er størrelsen på kameraet afgørende. Hvis det er for stort og tungt, betyder det ofte, at det ikke...

  5 streaming-forstærkere

  For mange har mobiltelefonen taget over som hovedkilde, når musik skal lægge stemningen derhjemme. Folk, der går op i lydkvalitet,...

  The Man With the Iron Heart

  Tyskeren Reinhard Heydrich (Clarke) kom ind i nazistpartiet gennem sin meget overtalende kone (Pike). Himmler udpegede ham hurtigt til leder...

  Klipsch Heritage HP-3

  Hovedtelefoner til 13.000 kroner er ikke hverdagskost. Endnu mere specielt er det, at de kommer fra en producent, der ikke...
  annonse
  annonse
  annonse
  annonse