annonse
annonse
Test af: Samsung Galaxy Tab S 10.5

Bedste. Skærm. Nogensinde.

Med Galaxy Tab S har Samsung endelig fået et ægte tablet-flagskib.

Lyd & Billede mener

Uovertruffen skærm med smukke farver og høj opløsning. Ydelsen er også i top, ligesom designet er let, slankt og robust. Masser af god funktionalitet og gratis indhold.
Lydkvaliteten er egentlig fin, men lydstyrken kunne være bedre.
annonse

Samsung Galaxy Tab S

Samsung Galaxy Tab S blev lanceret lige før sommerferien i Madison Square Garden i New York til et arrangement, hvor Lyd & Billede selvfølgelig var til stede.

Tablet-computeren er Samsungs første med den Super AMOLED-skærm, som firmaet længe har brugt i sin populære serie af Galaxy S-smartphones. Præcis som Galaxy S5 er Samsungs aktuelle smartphone-flagskib, er der ingen tvivl om, at Galaxy Tab S er tænkt som firmaets flagskibsprodukt på tablet-markedet, og de direkte konkurrenter ude i butikkerne er produkter som Apples iPad Air og Sony Xperia Z2 Tablet.

Verdens bedste tablet-skærm
På i hvert fald ét punkt slår Samsung Galaxy Tab S begge disse tablets, og det er, når det gælder skærmen. Galaxy Tab S har simpelthen den flotteste tablet-skærm vi har set nogensinde. Punktum.

Skærmbillede 2014-08-08 kl. 14.45.06

Hvor Sony Xperia Z2 Tablet må nøjes med en skærmopløsning på 1920 x 1200 pixel og en pixeltæthed på 224 ppi på en 10,1” skærm, og iPad Air byder ind med en skærm på 9,7” med en opløsning på 2048 x 1536 pixel og en deraf følgende pixeltæthed på 264 ppi, så overtrumfer Galaxy Tab S dem begge med en imponerende skærmopløsning på 2560 x 1600 pixel og en pixeltæthed på 288 ppi (pixels per tomme).

I praksis er skærmen meget lysstærk og klar med skarpe farver og en fantastisk kontrast. Den er bedre i sollys end for eksempel iPad Airs såkaldte retina-skærm, og vores eneste kritikpunkt må være, at farveskemaet er mere dynamisk end nogle brugere måske vil bryde sig om. Med andre ord kan farverne virke lidt påtrængende og kunstige, hvilket man dog til en vis grad kan justere i indstillingerne. Galaxy Tab S har sågar en såkaldt “tilpasset” skærmtilstand, hvor farvetemperaturen og lysstyrken ændrer sig alt afhængig af, hvilken app eller hvilket billede, der skal vises på skærmen. Denne funktion virker blandt andet sammen med Samsungs egne foto-, musik- og video-apps.

Slank, men robust
Skærmen er som nævnt af typen Super AMOLED, som vi ellers kender fra Samsungs high-end smartphones, og denne skærmteknologi har gjort det muligt at gøre denne tablet meget slank og let. Kun Sony Xperia Z2 Tablet er med sine 6,4 mm tyndere end Galaxy Tab S, som med 6,6 mm dog kommer ind på en flot andenplads på tablet-markedet.

Galaxy-Tab-S-10.5_inch_Titanium-Bronze_2

Men hvor vi faktisk syntes, at Xperia Z2 Tablet var blevet en lille smule for tynd, så er Galaxy Tab S bare helt perfekt. Et diskret afrundet kantdesign betyder nemlig, at enheden er nem og behagelig at holde, og selvom den er så let som en fjer, virker den robust og solid. I modsætning til rigtig mange Samsung-produkter giver Galaxy Tab S os en entydig kvalitetsoplevelse, og selvom den faktisk er fremstillet af plastic (i det mindste den mønstrede bagside), så virker det ikke sådan. Nuvel, Samsung Galaxy Tab S føles ikke helt så lækker og luksuriøs som næsten lige så lette (469 gram) iPad Air, men Samsung har afgjort taget et stort skridt i den rigtige retning, både hvad angår design og kvalitetsoplevelse. Stor ros for det!

Gavebod med speederen i bund
Når vi nu er ved roserne, så kan vi også sagtens uddele en hel buket til den samlede brugeroplevelse. Først og fremmest er ydelsen næsten uovertruffen. Samsung Galaxy Tab S er den første tablet-computer, vi har testet, som er udstyret med en octa-core processor – i praksis i form af to quad-core ARM processorer på henholdsvis 1,9 og 1,3 GHz – og i daglig brug er den lynhurtig.

Apps starter omgående og selv meget krævende funktioner kører som i olie. Vores sædvanlige benchmark-test, udført i testprogrammet Geekbench 3, giver et resultat på henholdsvis 926 point (single-core) og 2.745 point (multi-core), hvilket gør Galaxy Tab S en smule hurtigere end iPad Air (1.481 single-core og 2.692 multi-core i Geekbench 3), som indtil nu ellers var hastighedskongen på tablet-markedet.

Hvad funktioner og indhold angår, så er Galaxy Tab S også lidt af en gavebod. Den kommer for eksempel med samme fingeraftrykslæser, som sidder i Samsung Galaxy S5, og den fungerer upåklageligt. Brugerens fingeraftryk kan bruges i stedet for et kodeord til at låse og oplåse enheden, ligesom fingeraftrykket også kan bruges til at bekræfte betalinger med onlinetjenesten Paypal.

Galaxy Tab S understøtter også multitasking og kan køre to programvinduer side om side på skærmen. Det er dog kun bestemte apps, som understøtter multitasking-modus såsom Facebook, Chrome, YouTube og Google Maps. Herudover kommer Galaxy Tab S med en masse gratis indhold og apps. For eksempel tre måneders gratis adgang til tjenester som Google Play Music og Viaplay Sport er en del af pakken.

samsung_galaxy_tab_s_10.5_inch_titanium_bronze_5

Lyden er lidt for tynd
Skal vi være kritiske, så bliver vi nødt til at kigge på lydsiden. Den er absolut ikke ringe på Galaxy Tab S, men vi bliver heller ikke ligefrem blæst bagover. I bogstavelig forstand, faktisk, for selvom lydkvaliteten egentlig er ganske fin, så mangler vi noget styrke og volumen i lydbilledet, uanset om vi bruger hovedtelefoner eller tager chancen med de små indbyggede stereohøjttalere, der sidder i kanten på henholdsvis højre og venstre side af skærmen, hvis man altså betragter tablet-enheden horisontalt.

Man kan justere lyden via en equalizer, som indeholder både en simpel og en mere avanceret brugerflade, og da equalizeren virker på tværs af systemet og kan bruges af andre apps end Samsungs egne, kan man tilpasse lyden til sin egen smag, uanset om man streamer musik via WiMP eller Spotify eller ser film via Samsungs egen video-app – blot for at nævne et par eksempler.

Galaxy-Tab-S-10.5_inch

Konklusion
Samsung Galaxy Tab S er en kærkommen nyhed på tablet-markedet. Den koreanske elektronikgigant har ikke tidligere haft et decideret flagskibs-produkt på tablet-markedet, men det skal vi da lige love for, at de har fået med Galaxy Tab S. Især skærmen med sin ekstremt høje opløsning og fremragende billedkvalitet er uovertruffen på markedet, men design, byggekvalitet, ydelse, funktionalitet og brugeroplevelse fortjener også bifald. Kun lydkvaliteten lader en smule tilbage at ønske, selvom vi dog befinder os i småtingsafdelingen. Vi er primært lettere irriterede over, at lydstyrken ikke er helt høj nok.

Alt i alt fortjener Samsung Galaxy Tab S stor ros. Den har den bedste skærm, vi nogensinde har set på en tablet, og fortjener uden forbehold vores specielle anbefaling.

Fakta & Rating:
 • Pris: 3.999,-
  • Operativsystem: Android 4.4.2 KitKat
  • Skærm: 10,5" Super AMOLED, 2560 x 1600, 288 ppi
  • Processor: 1,9 GHz + 1,3 GHz Exynos 5 Octa 5420 octa-core
  • Hukommelse: 3 GB ram
  • Lager: 16 GB + microSD (op til 128 GB)
  • Kamera: 8 MP (bag), 2,1 MP (front)
  • Trådløst: 802.11 ac/a/b/g/n, Bluetooth 4.0, GPS, Glonass
  • Tilslutning: Micro USB 2.0
  • Mål: 247,3 x 177,3 x 6,6 mm
  • Vægt: 465 g
  • Batteri: 7900 mAh

  Læs også:

  Årets anbefalede gadgets

  I løbet af året har vi testet næsten hundrede elektroniske gadgets. Her er vores favoritgadgets fra 2011.

  Fuldtræffer fra Samsung

  Galaxy S II er mobilen som rammer plet på alle punkter. Tynd, hurtig og lækker.

  Nokia N8

  Selv om Nokia N8 er en smartphone, så har den også nogle egenskaber, der gør den egnet som lommekamera.

  En mindre kopi

  Tabletterne er kommet på skrump, og flere producenter sender i dag mindre modeller på gaden. En af dem er Samsung, der nu har lanceret en mindre version af deres populære Galaxy Tab 10.1.

  Sommerens smarteste mobiler

  Alle vil have smartphones. Her finder du de bedste af de otte nyeste smartphones.

  Blandt de bedste

  Sony Ericssons Xperia Arc er blandt de allerbedste smartphones på markedet lige nu.

  Meget for pengene (bedste køb)

  Sony Ericsson Neo giver meget af ydelsen fra Arc til en noget billigere pris.

  Mobilen til spil

  Har du tidligere set fjernbetjeningen til Sonys Playstation eller en PSP, føler du dig umiddelbart hjemme.

  Ikke helt i mål

  Nokia E7 har en del helt basale problemer. Den hænger og er langsom. Så hjælper det ikke meget, at resten er rimelig godt.

  Stor datakraft

  LG Optimus 2X viser, at smartphones i stadig højere grad må regnes som små computere.

  Ikke begejstret

  HTC tager ingen chancer med efterfølgeren til storsælgeren Desire. Det burde de have gjort.

  Ikke så utrolig

  HTC kommer med et modigt design, men mislykkes med at leve op til det utrolige navn.

  På forsiden nå

  6 trådløse fitnesspropper

  Ikke alle ser det som en fest at trække deres korpus hen til det lokale fitnesscenter for at forbrænde kalorier....

  Focal Kanta No.2

  Når jeg hører ordet high-end, tænker jeg tre ting: Bedre lyd, end de fleste kan drømme om; dyrere, end næsten...

  Annihilation

  Annihilation er ikke nogen letfordøjelig film, og den er heller ikke velegnet til tanketom popcornunderholdning en fredag aften. Men både...

  Olympus PEN E-PL9

  For mange er størrelsen på kameraet afgørende. Hvis det er for stort og tungt, betyder det ofte, at det ikke...

  5 streaming-forstærkere

  For mange har mobiltelefonen taget over som hovedkilde, når musik skal lægge stemningen derhjemme. Folk, der går op i lydkvalitet,...

  The Man With the Iron Heart

  Tyskeren Reinhard Heydrich (Clarke) kom ind i nazistpartiet gennem sin meget overtalende kone (Pike). Himmler udpegede ham hurtigt til leder...

  Klipsch Heritage HP-3

  Hovedtelefoner til 13.000 kroner er ikke hverdagskost. Endnu mere specielt er det, at de kommer fra en producent, der ikke...
  annonse
  annonse
  annonse
  annonse