Rega-RP1

Test af Rega RP1

Rykker i dansefoden

Ah, hvilket smittende engagement. Rega-grammofonen giver dig aldrig et kedeligt øjeblik.

Plus

Fyldig bas
God dynamisk kontrast

Minus

Ingenting til prisen

Den simple Rega pladespiller har vældig fokuseret og tydeligt lydbillede. Med mere dybde end de fleste i testen og overbevisende dybbas. Den mangler måske lidt af varmen fra Project-grammofonen, men har finere detaljegengivelse og mere luft under tonerne. Særlig i diskanten. “Dele alle ord og tanker” er et eksempel på, hvor levende lydbilledet bliver, når vokalharmonierne træder frem i lydbilledet, godt støttet af den fine dynamiske kontrast i percussion.

Ane Bruns “These Days” er endnu et eksempel på, hvor meget skarpere fokuseret Rega-grammofonen er, og hvor meget mere musikglæde der er at hente i et lydbillede, som kombinerer tredimensionalitet og et solidt basfundament. Musikken lever mere, og rytmerne engagerer i lidt hørere grad end med f.eks. Projects pladespiller.

Til 2.300 kroner er Rega-grammofonen et enestående køb. Budgetterer man med en endnu bedre pickup, f.eks. Regas egen Bias 2 pickup, får man exceptionelt meget musikglæde for pengene. Vores testeksemplar var gråt, men den findes også i sort eller hvid.


Kommentarer