annonce
annonce
annonce

Test af ASUS MeMO Pad 8 ME581C

September 2015
ASUS MeMO Pad 8 ME581C

Kompakt arbejdshest

ASUS MeMo Pad 8 leverer varen til små penge.

Lyd & Billede mener

 • Glimrende skærm med høj opløsning og god billedkvalitet. Kombineret med god lyd, fremragende ydelse og robust design gør det MeMo Pad 8 til den optimale tablet for hele familien.

 • Bagsiden nærmest samler på fedtfingre, og ASUS skulle tage og droppe den unødvendige bloatware.

September 2015
ASUS MeMO Pad 8 ME581C
annonce

Umiddelbart syner den ikke af meget, ASUS MeMo Pad 8, men den kompakte Android-tablet med 8 tommers skærm og quad-core Intel Atom processor er lidt af en ulv i fåreklæder, for på en række punkter præsterer den som et langt dyrere produkt.

Skærmen er tæt på at være testens bedste og leverer et knivskarpt billede med god lysstyrke og flotte, naturtro farver.

Lyden er det svært at sige noget dårligt om. Bruger man et ordentligt sæt hovedtelefoner, får man kraftig volumen og en god dybbas helt uden forvrængning som belønning. Og kombinerer man det flotte skærmbillede og den gode lyd, siger det næsten sig selv, at video-oplevelsen er tæt på fremragende. Det bliver svært at finde en mere optimal tablet, hvis der skal kigges video i toget, i flyet eller på bagsædet af bilen.

MeMo Pad 8 er fremstillet af plastic og glas, og bagsiden har det med at være en magnet for fedtfingre. Men kvalitetsindtrykket er alligevel overvejende positivt, og heldigvis er tablet’en robust og kan nemt klare det, hvis ungerne hiver i den fra hver sin side.

Eneste kritikpunkt i forhold til tablet’ens fysiske egenskaber må være, at den har tendens til at blive ret varm på bagsiden, hvis man presser den for meget.

Heldigvis er det lettere sagt end gjort, for som vores benchmark-tal viser, så har MeMo Pad 8 masser af kræfter at gøre godt med. Den scorer testens næstbedste resultat i Geekbench 3-målingen, og i AnTuTu benchmark-testen er den ovenikøbet sejrherre. I daglig brug er indtrykket det samme. Apps åbner med det samme, navigation blandt hjemmeskærme og menuer er hurtigt, og tunge apps som vores faste testspil, Asphalt 8, kører uden at kny.

Skal vi absolut finde de kritiske briller frem, så må det blive for at sige, at ASUS propper deres tablets – og dermed også MeMo Pad 8 – med alt for meget bloatware. Vi nævner i flæng apps som Party Link, My ASUS, SuperNote, Mirror, Omlet Chat osv. Vi forstår selvfølgelig, at ASUS prøver at vinde brugernes hjerter ved involvere dem i en slags ASUS-univers af apps og tjenester, men nogen burde lære dem en ting eller to om begrænsningens kunst.

 

Konklusion

Det samlede indtryk af ASUS MeMo Pad 8 forbliver dog positivt. Her er der virkelig tale om et kvalitetsprodukt til discountpris. Hvad end vi taler ydelse, kvalitetsfølelse, skærm eller lyd, leverer ASUS på et niveau, som man ellers kun forventer af langt dyrere produkter. Tablet’en er perfekt til ungerne – god som den er til video, musik og spil – men de voksne kan også bruge den.

MeMo Pad 8 fås i øvrigt også i en lidt dyrere udgave med 4G/LTE.

Fakta

 • Operativsystem: Android 5.0.1 Lollipop
 • Skærm: 8" LED IPS, 1920 x 1200, 283 ppi
 • Processor: 1,83 GHz Intel Atom Z3560 quad-core
 • Hukommelse: 2 GB ram
 • Lager: 16 GB (+ microSD op til 64 GB)
 • Kamera: 5 MP (bag), 1,2 MP (front)
 • Trådløst: 802.11 ac/a/b/g/n, Bluetooth 4.0, GPS, NFC, Miracast
 • Mål: 213 x 123 x 7,45 mm
 • Vægt: 299 g
 • Batteri: Op til 9 timer (15 Wh litiumpolymer)
Producent:
ASUS
Pris:
1.698,-
Importør:
Billedkvalitet
Lydkvalitet
Funktionalitet
Brugervenlighed
Kvalitetsindtryk
annonce
annonce
annonce
annonce
Som læser har du kun ret til at benytte indholdet på lydogbillede.dk til personlige og ikke-kommercielle formål. Du kan downloade, linke til og udskrive indhold fra lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål, forudsat at du henviser til kilden og respekterer eventuelle rettighedsangivelser og/eller -forbehold. Du må ikke bruge indhold til andre formål eller på andre måder end dem, der udtrykkeligt er tilladt. .