annonce
annonce
annonce

Test af Sony Xperia M4 Aqua

September 2015
Sony Xperia M4 Aqua

Mellemprismodel der holder vand

Muligheden for at tage mobilen med i bad har hidtil måttet undværes på de billigere Xperia-modeller. Men M4 Aqua er – som navnet antyder – en amfibietelefon.

Lyd & Billede mener

 • Vandtæthed, 4G/LTE, godt kamera, stærk processor, ram nok og en stor, lækker skærm. Punkt for punkt udligner M4 Aqua stort set forskellen mellem økonomimobiler og topmodeller.

 • Det er tæt på, men der er stadig forskel. Og det er sidste års topmodeller, der matches. Men til prisen er den fremragende.

September 2015
Sony Xperia M4 Aqua
annonce

Sony Xperia M4 AquaDa vi tidligere på året besøgte Mobile World Congress i Barcelona, var Sonys Xperia M4 Aqua en af de telefoner, der blev lagt mærke til. Ikke fordi den repræsenterede det ypperste af det ypperste (den ære gik til Samsung Galaxy S6 og HTC One M9), men fordi den lignede et rent ud sagt forbandet godt køb.

Nu har vi så haft lejlighed til at prøve den. Og lad os bare sige det ligeud: Den skuffer ikke. Hvis vi havde fået sådan en telefon i hånden til den pris for et år siden, havde den ryddet bordet i de fleste kategorier.

I ydre dimensioner er M4 Aqua fuldkommen identisk med Z3, som i sin tid var en af de slankeste mobiler. Telefonen klikkes uden videre på plads i et Z3-cover. Og stik og luger sidder omtrent på samme måde. De fleste stik er dækket af små, gummiforede dæksler, men Micro USB-porten til opladning er uden dæksel. Alligevel er telefonen fuldkommen vand- og støvtæt (IP68).

Sony__Xperia_M4_Aqua_Black_Lying

Skærmen er som nævnt lige så stor som på Xperia Z3, dvs. 5,2 tommer. Men opløsningen er kun 1280 x 720 punkter i stedet for Full HD. Bagkameraet er på 12,8 megapixel, og frontkameraet er med 5 megapixel endda på linje med den nye Z3+ topmodel.

Processoren er en 1,5 GHz 64 bit Snapdragon 615 med otte processorkerner. Der er 2 gigabyte ram og 8 gigabyte lagerplads. Sidstnævnte kan udvides med op til 128 gigabyte på microSD-kort. Og takket være Android 5.0 Lollipop kan pladsen faktisk udnyttes.

Sony_18_Xperia_M4_Aqua

 

Benchmarks

Xperia M4 Aqua er ydelsesmæssigt ikke helt på højde med Xperia Z3, men det er forbløffende tæt på! Geekbench 3-testen giver en score på henholdsvis 639 (single-core) og 2.466 (multi-core). Især multi-core scoren er høj takket være den ottekernede Snapdragon 615.

Browsermark-testen lander på 1.054 point, hvilket er glimrende og viser, at M4 Aqua ikke vil få problemer med at vise selv komplekse websider. I grafiktesten AnTuTu 5 opnår den en score på 35.446. Man skal op i sidste års topmodeller – Xperia Z3 (42.343) og Samsung Galaxy S5 (41.372) – eller nyere for at finde et bedre resultat.

I Geekbenchs batteritest, hvor alle sparefunktioner slås fra, løb telefonen tør for strøm efter 3 timer og 21 minutter. Det er faktisk udmærket, og ved normal brug rækker batteriet rigeligt til en hel dag.

Sony_Xperia_M4_Aqua_Water

 

Konklusion

Det kunne godt se ud til, at Sony endegyldigt har tabt slaget om high-end telefonerne. Men deres økonomimodeller bør man lægge mærke til. M4 Aqua kan stort set alt, hvad sidste års topmodel Xperia Z3 kunne, men til en pris, der ligger et godt stykke under dagsprisen på Z3.

Vi har tidligere været så frække at påstå, at M’et i Xperia M-serien stod for “middelmådig”. De ord må vi æde i os igen.

Fakta

 • Operativsystem: Android 5.0 Lollipop
 • Skærm: 5,2" 1280 x 720 pixel
 • Processor: 1,5 GHz Qualcomm Snapdragon 615 octa-core
 • Hukommelse: 2 GB ram / 8 GB lager (+ microSD op til 128 GB)
 • Kameraer: 12,8 MP / 5 MP
 • Trådløst: 4G/LTE, 3G, Bluetooth 4.1, Wi-Fi
 • Batteri: 2400 mAh
 • Mål: 73 x 145 x 7,3 mm
 • Vægt: 136 g
Producent:
Sony
Pris:
2.000,-
Billedkvalitet
Lydkvalitet
Funktionalitet
Brugervenlighed
Kvalitetsindtryk
annonce
annonce
annonce
annonce
Som læser har du kun ret til at benytte indholdet på lydogbillede.dk til personlige og ikke-kommercielle formål. Du kan downloade, linke til og udskrive indhold fra lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål, forudsat at du henviser til kilden og respekterer eventuelle rettighedsangivelser og/eller -forbehold. Du må ikke bruge indhold til andre formål eller på andre måder end dem, der udtrykkeligt er tilladt. .