Test

HTC U12+

 itemprop
TestHTC U12+

Tomgang fra Taiwan

HTC satser på anderledes kontrol, men fejler i eksekveringen.

Glimrende kamera, god skærm og fornuftig ydelse.
Minijack-adapteren er sparet væk, klemmefunktionen er en gimmick, og de digitale knapper virker ikke særlig godt.

HTC viste sidste år gode takter med deres U11 og U11+. Den tidligere så store spiller gjorde et stille comeback og lagde især vægt på kameraet, lydkvaliteten og den specielle klemmefunktion kaldet Edge Sense.

Nu er de så tilbage med en ny topmodel, HTC U12+, der mest af alt minder om en let opgradering. Desværre betyder det også, at vi er knap så imponerede her i anden omgang. Hvad designet angår, ligger det meget tæt op ad, hvad vi så i U11+. Den primære forskel er, at kanterne i top og bund er svundet lidt ind, og at der er blevet plads til et ekstra kamera på både for- og bagside.

Ingen knapper

Den største forskel skal dog findes i, at U12+ ikke har nogen fysiske knapper overhovedet og i stedet må nøjes med små buler på rammen. Desværre er resultatet ikke så heldigt. “Knapperne” er ganske hårde at trykke på og regerer ikke hver gang. Det er noget juks. HTC har annonceret, at en kommende opdatering vil afhjælpe dette, men den var ikke klar inden vores deadline.

En anden forskel er videreudviklingen af Edge Sense, der nu betyder, at du også kan “tappe” to gange i hver side af skærmen. Desværre føles det ikke særlig naturligt, særligt da man skal trykke så langt nede på rammen, at man får krampe i fingrene.

Som nævnt er lyden et fokuspunkt for HTC, der taler om “BoomSound Hi-Fi”. Jovist, den spiller da glimrende, men så er det heller ikke vildere. De medfølgende hovedtelefoner er ligeledes gode, men vi undrer os over, at minijack-adapteren denne gang er sparet væk.

Skærmen er stor skarp og farverig. Man kunne let foranlediges til at tro, at der var tale om OLED, men det er blot LCD.

Ydelse som forventet

Med den nye Snapdragon 845-processor og 6 gigabyte ram forventede vi, at U12+ var en hurtig telefon, og skønt de første benchmarks gav nogle underligt lave resultater, skuffede den ikke i anden omgang. Telefonen er rigeligt hurtig og klarer fint alt, hvad du smider efter den.

annonce

Fremragende kameraer

Det mest positive kan dog siges om kameraerne, hvor U12+ med en DxOMARK score på 103 havde sat forventningerne højt. Heldigvis skuffer de ikke, og både telefonens primære kamera og frontkameraet tager virkelig gode billeder både dag og nat og i varierende belysning. Skarpheden er god, farverne mættede, og en ting som bokeh-effekt på portrætfotos skiller sig positivt ud, især fordi de nu også kan tages med frontkameraet takket være den ekstra optik.

annonce

Konklusion

HTC U12+ kommer sent til festen i et felt, der allerede er godt proppet med potente topmobiler, og risikerer derfor hurtigt at blive glemt. At den samtidig plages af træge digitale knapper og fjollet klemmefunktion, gør det ikke meget bedre. Det er synd, for det er i teorien slet ikke en dårlig telefon. Især kameraet er godt og et fint argument for at vælge U12+ frem for Apple, Huawei og Samsung. Vil du have mest telefon for pengene, er der dog ikke så meget at diskutere. Køb OnePlus 6 i stedet!

picture1
<
>
(Foto: Producent)
Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
Log ind for at læse videre.

Test-abonnement
Gratis i en måned
Få fuld adgang på alle enheder.
6 måneder
Kun 44,- mnd
Få adgang til alle tests og nyheder på Lyd & Billede i 6 måneder
Få fuld adgang på alle enheder.
12 måneder
Kun 40,- mnd
Få adgang til alle tests og nyheder på Lyd & Billede i 12 måneder
Få fuld adgang på alle enheder.

Skærm: 6” 18:9 LCD display, 1440 x 2880

Processor: Qualcomm Snapdragon 845

Styresystem: Android 8.0 Oreo, HTC Sense med Edge Sense 2

Kameraer: 12 MP f/1.75 m. OIS og EIS +
16 MP f/2.6 tele m. laserfokus / 2 x 8 MP f/2.0

Hukommelse: 6 GB ram / 64 GB lager

Batteri: 3500 mAh, USB-C stik, Quick Charge 4.0

Diverse: 2G/3G/4G Cat 6 LTE, Dual-SIM, microSD, fingeraftrykslæser, NFC, Bluetooth 5.0, GPS, BoomSound Hi-Fi, USonic støjreducerende høre propper, Hi-Res Audio

Mål og vægt: 156,6 x 73,9 x 8,7 mm / 188 g

Web: htc.vom

Geekbench 4: 1.727 (single-core), 7.808 (multi-core) 3DMark Sling Shot: 3.309 Sling Shot Extreme OpenGL ES: 3.522, Vulkan: 2.756 AnTuTu (v7.0.8): 209.417 Basemark OS II: 3.759, 7.268, 2.918, 7.256, 1.297 PCMark Work 2.0: 8.435

Pris

5.990 kr

Bedste priser

  Har du noget at tilføje?
  Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.

  Leave a Reply

    Subscribe  
  Notify of

  Alternativ till HTC U12+

   data-srcset

  Tre telefoner du ikke kan slå ihjel

  Har du brug for at køre apps på stilladset, eller vil du bare passe din Facebook på fjeldvandringen? Så har du brug for en robust smartphone.

   data-srcset

  Udviklet eller indviklet?

  En imponerende opvisning i, hvad der er teknisk muligt i dag, men næppe et fornuftigt valg.

   data-srcset

  Konsollen er også en mobil

  Anden generation af Asus’ gamer-mobil er topklasse – og forbeholdt de få.

   data-srcset

  Smart budgetvalg

  Moto G er blevet billigere og giver samtidig mere for pengene end nogensinde.

   data-srcset

  Imponerende kamerarekord

  Mi Note 10 jorder konkurrenterne med hele fem kameraer og 108 megapixel opløsning.

   data-srcset

  Apple maksimerer iPhone

  Endelig en robust iPhone med et godt batteri, der også tager gode billeder i mørke.

  Scroll til toppen