annonse
annonse
Tæst af BoseQC25 på Lyd & Billede
Test af: Bose QuietComfort 25

Kongen af støjreduktion

Den nye model af Boses legendariske støjreducerende hovedtelefoner er bedre end nogensinde.

Lyd & Billede mener

Meget bekvemme og praktiske at tage med på rejse. Den bedste støjreduktion på markedet. Kan bruges, selv om batteriet løber tør.
Kontrol/mikrofon virker kun med Apple-produkter. Lækker en del lyd ud, og også ind, hvis støjreduktionen er slukket.
annonse

Lige siden dr. Amar Bose fik ideen til støjreducerende hovedtelefoner i 1978, har virksomheden forsket i teknikker til at gøre det muligt. I 1989 kom de første hovedtelefoner til piloter, og i 2000 kom QuietComfort til almindelige forbrugere. Siden da er flere modeller lanceret, senest QC20, Boses første in-ear hørepropper. Men siden 2009 har det været QC15, der mere eller mindre var standard blandt folk, som rejser meget og har brug for fred og ro undervejs.

 

Bose_QuietComfort_25_hvit

 

Konstruktion og kvalitetsindtryk
Nu er efterfølgeren QC25 omsider kommet, og den retter nogle mindre irritationsmomenter ved den forrige model og er yderligere forbedret lydmæssigt. Den mest oplagte nyhed er et mere diskret udseende, hvor unødvendige flashy design-elementer er skrællet af. I stedet for sølv fås de nu enten i sort med blå kant eller hvid med beige betræk på ørepuderne og hovedbøjlen. En ulempe ved sidstnævnte er, at de kommer til at se nussede ud med tiden.

Som forventet er materialevalget godt, og trods plasten virker hovedtelefonerne pålidelige. Bøjlen er blevet lige bred hele vejen, hvilket gør, at konstruktionen føles mere stabil. Men frem for alt har det givet plads til hængsler der, hvor man drejer ørekopperne. Det betyder, at man ikke alene kan gøre hovedtelefonerne flade til transport, de kan også foldes sammen.

Dermed har det medfølgende etui kunnet gøres betydelig mindre, hvilket er rart, når man forsøger at stoppe hovedtelefonerne ned i håndbagagen som det allersidste.

 

Bose_QuietComfort_25_foderal

 

I brug
I et særligt rum i det luksuriøse foderal er der plads til en adapter til flystik og et ekstra batteri. Med den forrige model var det også nødvendigt, da hovedtelefonerne slet ikke virkede, når batteriet løb ud. Med QC25 kan man fortsætte med at lytte alligevel, bare uden støjreduktion. Selv om batteriet holder i hele 35 timer, er det rart at vide, at man har et ekstra, og at man ikke behøver at rode efter det i tasken.

Ledningen er relativt kludderfri, og at den er aftagelig, gør det nemmere at pakke den sammen. Men frem for alt betyder det, at man kan købe en ny, hvis den går i stykker.

På ledningen sidder en kontrol/mikrofon, som man kan ændre lydstyrke, afspille og pause musik og besvare opkald med. Desværre virker alle knapperne kun med iPhone og iPad. Til så dyre hovedtelefoner kunne Bose godt have ofret en ledning med Android-kontrol oveni, eller i det mindste sørget for, at sådan en kunne købes ved siden af.

For hovedtelefoner, som man skal kunne have på mange timer i træk, er komforten meget vigtig. Den nye form gør, at QC25 sidder tættere til hovedet og føles mere fleksible, samtidig med at vægten er beundringsværdigt lav. Polstringen på både ørepuder og bøjle gør, at det ikke føles, som om de klemmer. Og proteinlæderet på puderne er behageligt, så man ikke bliver svedig om ørerne.

Efter at være blevet flittigt brugt på en transatlantisk flyvning får QC25 topkarakterer for bekvemmelighed.

 

Bose_QuietComfort_25_hvit_svart

 

Lydkvalitet
Støjreduktionen fungerer glimrende til det, som producenten lover vil blive dæmpet. Det vil sige trættende baggrundsstøj, ventilation på kontoret, susen af dæk mod asfalt og især det irriterende brøl af flymotorer, som Amar Bose blev så forstyrret af for 36 år siden. Derimod trænger ringende telefoner og andre skarpe, højfrekvente lyde stadig delvis igennem. Simpelthen fordi disse lydbølger er for hurtige til nutidens teknologi.

Lydkvaliteten på QC25 er øget et trin, og lyden fra støjreduktionen er mindre mærkbar. Musik lyder klarere, bassen mere præcis, og i det hele taget er lyden mere medrivende end de afslappede QC15. Den er overraskende nok også mere neutral, mindre “Bose-agtig”. Men det skal understreges, at det ikke er hovedtelefoner til at sidde derhjemme og nyde sin yndlingsmusik med. Til dette formål og til denne pris findes der andre, som giver en mere tilfredsstillende lyd.

Konklusion
Bose QuietComfort 25 formår at vælte forgængeren af tronen som de bedste støjreducerende hovedtelefoner. De føles mere fleksible og endnu mere behagelige at have på, samtidig med at de er blevet mere sammenklappelige og lettere at få ned i tasken. Kontrol/mikrofon medfølger, og man kan lytte videre, selv om batteriet løber tør. Støjreduktionen er bedre end nogensinde, og lyden er blevet mere lyttevenlig og engagerende.

Nu er det dem, man tager med på lange, støjende rejser.

Fakta & Rating:
 • Pris: 2.500,-
  • Bose QuietComfort 25
  • Mål: 191 x 152 x 23 mm
  • Vægt: 196 g (u. ledning)
  • Ledning: 1,4 m

   

  Læs også:

  Årets anbefalede hovedtelefoner

  Et par gode hovedtelefoner kan give dig musikoplevelser, du ikke troede, var muligt, og det bare for nogle få hundrede kroner.

  Alle gode ting er tre-vejs

  Ultimate Ears TripleFi 10 har tre højttalerelementer i hver prop, for krystalklar lyd i hele frekvensområdet.

  Kraftfuld komfort

  Blandt de to hovedtelefoner, som imponerede os mest i 2011, var det T70 som knebent stak af med sejren. Her er grunden.

  Løfter lydkvaliteten til himmels

  Små bærbare hovedtelefonforstærkere kan være en forfriskende og markant lydforbedring. Men at de skulle blive så gode som denne, havde jeg ikke troet.

  Drop de gamle – køb disse!

  Her den den billigste og bedste erstatning for ørepropperne, som fulgte med mobilen.

  Kurerer flyskræk

  Man skal ikke lade sig lokke af et smart design. Men af og til kan der ligge en overraskelse på lur.

  Pseudo-surround fra Sony

  Er du én af dem der stadig holder fast i PC’en som spillemaskine, kan et headset være et fornuftigt køb. Udvalget er stort, og nu byder også Sony sig til. Men hvorfor nøjes med stereo når du kan får virtuel surround?

  Basglad sværvægter

  Monster er gået fra 0-100 på rekordtid med sine ørepropper og hovedtelefoner. Når man hører dem, forstår man hvorfor.

  Så bliv dog siddende!

  Sports-høretelefoner kan man ikke bruge til ret meget, hvis de ikke sidder som støbt i øret. Det gør AKG K326 ikke.

  Lækre hørebøffer

  Hvad skal du købe, hvis du vil hæve niveauet og forkæle dine ører med velklingende lyd?

  På forsiden nå

  6 trådløse fitnesspropper

  Ikke alle ser det som en fest at trække deres korpus hen til det lokale fitnesscenter for at forbrænde kalorier....

  Focal Kanta No.2

  Når jeg hører ordet high-end, tænker jeg tre ting: Bedre lyd, end de fleste kan drømme om; dyrere, end næsten...

  Annihilation

  Annihilation er ikke nogen letfordøjelig film, og den er heller ikke velegnet til tanketom popcornunderholdning en fredag aften. Men både...

  Olympus PEN E-PL9

  For mange er størrelsen på kameraet afgørende. Hvis det er for stort og tungt, betyder det ofte, at det ikke...

  5 streaming-forstærkere

  For mange har mobiltelefonen taget over som hovedkilde, når musik skal lægge stemningen derhjemme. Folk, der går op i lydkvalitet,...

  The Man With the Iron Heart

  Tyskeren Reinhard Heydrich (Clarke) kom ind i nazistpartiet gennem sin meget overtalende kone (Pike). Himmler udpegede ham hurtigt til leder...

  Klipsch Heritage HP-3

  Hovedtelefoner til 13.000 kroner er ikke hverdagskost. Endnu mere specielt er det, at de kommer fra en producent, der ikke...
  annonse
  annonse
  annonse
  annonse