annonce
annonce
annonce

Test af AKG N60 NC

Marts 2016
AKG N60 NC

På business class til charterpris

Hvis du vil have fred og bekvemmelighed på både flyrejsen og togturen, er AKG’s støjreducerende letvægtsmodel god at have med i bagagen.

Lyd & Billede mener

  • Elegante og kompakte hovedtelefoner, der let finder plads i håndbagagen på rejsen. Harmonisk og afbalanceret lyd. Udmærket støjdæmpning og suveræn batteritid.

  • De sidder ikke så godt på hovedet som over-ear modeller, og USB-opladekablet er upraktisk.

Marts 2016
AKG N60 NC
annonce

AKG er især kendt for deres professionelle hovedtelefoner, men har også haft succes med modeller til hjemmebrug, der i højere grad er til at betale. N60 NC er forholdsvis kompakte on-ear hovedtelefoner med aktiv støjreduktion. Af ydre ligner de umiddelbart AKG K495 NC, som vi tidligere har testet. Dog er udførelsen mere spinkel, og vægten næsten 100 gram lavere.

Luksus eller ej, så er N60 NC ganske nydelige og lækre hovedtelefoner. De bløde ørepuder er måske nok kunstlæder, men bekvemmeligheden er så god, som man kan opnå det på en on-ear model.

Batteritiden er blandt de længste, vi har oplevet. Hele 30 timer loves der (den engelske udgave af data-arket reklamerer endda med hele 40 timers spilletid). Det er heldigt nok, eftersom man ikke kan oplade batteriet med et hvilket som helst Micro USB-kabel, men skal bruge det medfølgende USB-til-micro-jack ladekabel. Det er besværligt, men på den anden side har man rigeligt med strøm til at flyve til USA og tilbage igen uden at oplade. Eller til at pendle en hel uge til og fra arbejde.

(Foto: Producent)

(Foto: Producent)

Betjeningen er simpel. En enkelt skydeknap på venstre ørekop slår støjreduktionen og den indbyggede forstærker til. Og en enkelt knap på ledningen styrer start/stop og valg af numre samt modtagelse af mobilopkald.

Teknikken bag støjreducerende hovedtelefoner – hvor støj udlignes akustisk med et modfasesignal – er et teknologisk mirakel, men processen er aldrig helt fejlfri eller uden bivirkninger på musikken. Ofte bliver resultatet en indelukket lyd, hvor man må vælge imellem musik og støjfrihed. På AKG N60 NC er de negative bivirkninger dog minimale. Faktisk er lyden næsten bedre med støjreduktion.

Brugt som passive hovedtelefoner er lydbilledet behageligt og afbalanceret. Lyden er ikke superdetaljeret, men alle toneområder gengives ret neutralt. Når man slår støjreduktionen til, forsvinder lidt af rumklangen og luftigheden. Til gengæld får man et nært og mere intenst lydbillede, der klæder især vokaler rigtig godt. Bassen strammes også op.

På den måde gentager N60 NC de bedste egenskaber fra K495 NC, bare til en lavere pris. Støjreduktionen er over middel, men ikke som på store over-ear hørebøffer, der kan give helt tæt isolering.

(Foto: Producent)

(Foto: Producent)

 

Konklusion

Hovedtelefonspecialisten AKG var ikke blandt de første til at tage støjreduktion op, men de er kommet godt med! N60 NC er vellykkede hovedtelefoner til dem, der har brug for musik – eller bare stilhed – på rejsen, hvad enten den er kort eller lang.

Lyden er behagelig og helstøbt, og støjreduktionen fungerer uden at anrette større skader på musikken. Samtidig vejer de hverken tungt i bagagen eller budgettet. Tilsammen gør det dem til en seriøs kandidat i letvægtsklassen.

Fakta

  • Type: On-ear
  • Følsomhed: 123 dB SPL/V
  • Impedans: 32 ohm
  • Frekvensområde: 10 Hz – 22 kHz
  • Batteritid: 30 timer
  • Tilslutning: 3,5 mm stereo mini-jack
  • Kabel: 120 cm aftageligt, med kontrol/mikrofon
  • Vægt: 150 g uden kabel
Producent:
AKG
Pris:
1.999,-
Importør:
Harman
Lydkvalitet
Funktionalitet
Brugervenlighed
Kvalitetsindtryk
annonce
annonce
annonce
annonce
Som læser har du kun ret til at benytte indholdet på lydogbillede.dk til personlige og ikke-kommercielle formål. Du kan downloade, linke til og udskrive indhold fra lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål, forudsat at du henviser til kilden og respekterer eventuelle rettighedsangivelser og/eller -forbehold. Du må ikke bruge indhold til andre formål eller på andre måder end dem, der udtrykkeligt er tilladt. .