annonce
annonce
annonce

Test af HP Omen 800

Lækkert, men dunkelt

HP Omen 800 er både blødt og behageligt at have på og høre på. Men lyden er for mørk.

Lyd & Billede mener

 • Lækker byggekvalitet og høj bærekomfort. Kan bæres i timevis.

 • Ingen surround eller spilfunktioner. Kun analog tilslutning. Skummel lyd.

annonce

Med Omen-mærket har HP gennem de seneste par år satset på at blive en del af det lukrative marked for gaming-udstyr. Vi har f.eks. testet den vellykkede laptop Omen 17. Men der findes også tilbehør, såsom Omen 800-headsettet.

HP Omen 800 er et stort og rigtig lækkert udseende over-ear headset. Ørepuderne er tykke og bløde, ørekopperne virker solide, og det hele holdes på plads af en dobbelt metalbøjle, der hvælver sig højt over den blødt polstrede bærerem. Kablet er polstret med en flettet stofkappe, der forebygger filtring. En lille boks på ledningen indeholder volumenknap og mikrofonafbryder. Der er separate kabler for mikrofon- og høretelefondelen af headsettet, men der medfølger et adapterkabel, som samler dem til et firepolet minijack-stik til f.eks. spilkonsoller.

Nogle gaming-headsets tilbyder genvejstaster til spilfunktioner og lyseffekter. Men ikke her. Omen 800 er et rent analogt headset med kabeltilslutning. Der følger heller nogen USB-lydadapter med.

Mikrofonen sidder på en blød, knaldrød svanehals, der kan skubbes ind i venstre ørekop.

På HP’s website understreges det, at headsettet understøtter surround-sound med DTS Headphone:X – som er indbygget i fleste Omen-pc’er. Som sådan rigtigt nok, men det er i så fald pc’ens fortjeneste, ikke headsettets. Og det gør alle andre analoge stereo-hovedtelefoner i øvrigt også, hvis de tilsluttes en signalkilde med virtuel surround.

(Foto: Producent)

 

Lyden

Lyden fra HP Omen 800 hælder mod det mørke – eller nærmere det direkte dunkle. Som sådan er gengivelsen ren og fri for forvrængning fra dyb bas til den højeste diskant. Men diskanten er så dæmpet, at man får en oplevelse af at sidde i et tætpakket klædeskab. Det er mere end bare en smagssag, da spillyd ikke kun handler om dybe, rungende eksplosioner – som Omen 800 klarer glimrende – men også om små detaljer. Og her kniber det.

Konklusion

HP Omen 800 kan som rent analogt, kablet headset ikke prale med blærede lyseffekter og virtuel surround-lyd. På positivsiden tæller en fremragende bærekomfort, som betyder, at man kan have headsettet på i timevis uden at blive træt. Lyden er behagelig og varm. Men også temmelig mørk, hvilket kan betyde, at afgørende detaljer – f.eks. listende fjendtlige fodtrin bag dig – kan blive så dæmpede, at de ikke opdages. Omen 800 er ikke voldsomt dyrt, men man kan få mere for de samme penge andre steder.

(Foto: Producent)

Fakta

 • Type: Over-ear, lukket
 • Drivere: 53 mm
 • Frekvensområde: 20 Hz – 20 kHz
 • Følsomhed: (ikke opgivet)
 • Impedans: (ikke opgivet)
 • Antal kanaler: 2
 • Tilslutning: 2 x 3,5 mm stereo-minijack
  (hovedtelefon/mikrofon), adapterkabel til 1 x
  3,5 mm medfølger
 • Lys: Nej
 • Batteritid: Nej
 • Vægt: 430 g
 • Web: hp.com
Producent:
HP
Pris:
799,-
Importør:
annonce
annonce
annonce
annonce
Som læser har du kun ret til at benytte indholdet på lydogbillede.dk til personlige og ikke-kommercielle formål. Du kan downloade, linke til og udskrive indhold fra lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål, forudsat at du henviser til kilden og respekterer eventuelle rettighedsangivelser og/eller -forbehold. Du må ikke bruge indhold til andre formål eller på andre måder end dem, der udtrykkeligt er tilladt. .