annonce
annonce
annonce

Test af 7 støjreducerende hørepropper

Stille og diskret på rejsen

Dæmp støjen uden at skulle have store, klodsede hørebøffer i bagagen.

annonce

På lange, trættende flyrejser er der ikke noget, der kan gøre det lidt mere udholdeligt, som et par gode høretelefoner med støjreduktion. Ikke nok med at man bliver mindre træt, hvis man ikke udsættes for buldren i flere timer. Man slipper også for at blive halvdøv af at skrue op for lydstyrken for at overdøve motorerne. Men hvis man bare rejser med håndbagage, så fylder et par gedigne hovedtelefoner faktisk meget i bagagen. Så måske skulle man nøjes med et par hørepropper i stedet?

Denne produktkategori har været overset af elektronikproducenterne. Det er først nu, vi ser så mange produkter, at det virker som det rigtige tidspunkt at lave en stor, sammenlignende test. Prisspændet er derfor usædvanlig stort, idet de dyreste propper er mere end dobbelt så dyre som de billigste.

Der er også alle slags tilslutning – fra de gode, gamle 3,5 mm stik til moderne Lightning-stik og endda trådløst. Se denne test som en oversigt over markedet snarere end en retfærdig sammenligning af produkter med tilsvarende forudsætninger og pris.

Hvad dæmper støjreduktionen?
Man kan let tro, at høretelefonerne dæmper alle lyde, så der bliver mere eller mindre dødstille. Men det er ikke sådan, det fungerer. Elektronikken skal nå at opfange støjen og skabe den modlyd, der annullerer den, plus sende modlyden til driverne. I realtid.

Derfor er det i praksis monotone baslyde, der mest effektivt lukkes ude. Såsom brummende flymotorer eller rumlende dæk mod vejbanen. Hurtige og højfrekvente lyde slipper lettere igennem.

Hvad er bedst på flyet?
Noget, der blev tydeligt i denne test, er at de særlige forhold om bord i et fly gør, at gode, gammeldags hovedtelefoner faktisk fungerer bedst. Trådløse hovedtelefoner er praktiske, når man træner, og kan også være rare, når man går rundt i byen. Men det er ikke sikkert, at flyselskabet tillader dem. Og hvordan skal man koble dem til flyets underholdningssystem?

Samme problem får man med hørepropper, der har Lightning-stik. De er virkelig praktiske, hvis man har en iPhone 7, men kræver adapter, hvis man bruger andre mærker. Og selv om man har en adapter og slutter dem til underholdningssystemet, så giver det ingen strøm. Man får lyd, men støjreduktionen i høretelefonerne fungerer ikke.

annonce
annonce
annonce
annonce
Som læser har du kun ret til at benytte indholdet på lydogbillede.dk til personlige og ikke-kommercielle formål. Du kan downloade, linke til og udskrive indhold fra lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål, forudsat at du henviser til kilden og respekterer eventuelle rettighedsangivelser og/eller -forbehold. Du må ikke bruge indhold til andre formål eller på andre måder end dem, der udtrykkeligt er tilladt. .