annonce
annonce
annonce

Test af Sonos Play:5 + Play:3

April 2016
Sonos Play:5 + Play:3

Kongen af multirum – igen

Ingen store overraskelser her: Sonos er stadig øverst på skamlen, når det gælder multirum.

Lyd & Billede mener

  • Systemet er forbilledlig enkelt at sætte op og understøtter et bredt udvalg af musiktjenester. Lyden fra Play:5 er både frisk og spændstig.

  • Manglen på ekstra tilslutningsmuligheder såsom Bluetooth gør Sonos til et mere lukket system.

April 2016
Sonos Play:5 + Play:3
annonce

Sonos er for mange det mærke, man umiddelbart forbinder med multirumslyd. Det amerikanske selskab begyndte med trådløse højttalere allerede i 2002 og har skaffet sig et solidt forspring i forhold til konkurrenterne.

Det er først og fremmest på brugervenligheden, at Sonos skiller sig ud. De har investeret betydelige ressourcer i softwaren, med egne apps til mobil og tablet samt et bredt udvalg af musiktjenester.

Alt virker meget gennemført og gennemtænkt fra starten. Man guides hurtigt igennem de indledende indstillinger, opsætningen går glat, og man finder det rigtige netværk og de tilsluttede højttalere på et øjeblik. Og når alt er sat op, fungerer systemet meget stabilt.

Det eneste, vi vil trække ned for, er manglen på “ad hoc” tilslutningsmuligheder. Nogle gange får man venner på besøg, og det er mere besværligt for dem at koble sig på Sonos, da det er et ret lukket system, som ikke understøtter tilslutning via Bluetooth/NFC eller USB.

 

Lydkvalitet

Selv om Sonos har altid har leveret godkendt lyd, er det på brugervenlighed, de har imponeret mest. Den senere tid har de dog taget nogle skridt til at hæve lydkvaliteten: Den største højttaler Play:5 fik en grundig overhaling sidste år, inklusive rumkorrektionsfunktionen Trueplay. Ved hjælp af mobilens indbyggede mikrofon kan man måle og kompensere for placering og rumakustik – med renere og mere neutral lyd som resultat.

Effekten af den lydmæssige ansigtsløftning kan virkelig høres. Den tidligere lidt tamme og indelukkede højttaler er knap nok til at kende igen, og den nye Play:5 har en imponerende klarhed med ren og tydelig vokalgengivelse, der slår frisk imod os i lænestolen.

Balancen er upåklagelig, og selv lyse kvindestemmer som norske Aurora gengives, uden at højttaleren forvrænger lyden. Lydbilledet er væsentlig større, mere detaljeret og fokuseret, end vi oplevede fra LG og Samsung, og bassen er meget strammere og mere taktfast.

I denne test har vi brugt ét styk Play:5 som hovedhøjttaler, men det er også muligt at tilslutte en ekstra Play:5 og køre dem i stereo. Det samme gælder den mindre model Play:3, som også giver fremragende lyd i forhold til sin størrelse. Men i stuen foretrækker vi helt sikkert en eller flere Play:5.

Fakta

  • Streaming-tjenester: Spotify, Tidal, Google Play, Deezer m.fl.
  • Tilslutning: Wi-Fi, Ethernet, analog
  • App-styring: Sonos Controller til iOS og Android
  • Mål (Play:5): 36,4 x 20,3 x 15,4 cm
  • Pris: 4.349 kroner / 2.599 kroner
Producent:
Sonos
Lydkvalitet
Funktionalitet
Brugervenlighed
Kvalitetsindtryk
annonce
annonce
annonce
annonce
Som læser har du kun ret til at benytte indholdet på lydogbillede.dk til personlige og ikke-kommercielle formål. Du kan downloade, linke til og udskrive indhold fra lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål, forudsat at du henviser til kilden og respekterer eventuelle rettighedsangivelser og/eller -forbehold. Du må ikke bruge indhold til andre formål eller på andre måder end dem, der udtrykkeligt er tilladt. .