Canton DM 75_990
DK_LB_BedstTest_6
September 2015
Canton DM 75

Test af Canton DM 75

Bedste lyd

Canton DM 75 er den mest vellydende lydsokkel i denne klasse.

Plus

Lyden er rigtig god og virker fint til både musik og film. Brugervenligheden er i højsædet, og kvalitetsindtrykket i top.

Minus

HDMI-indgange mangler, og fjernbetjeningen er temmelig retningsbestemt.

Canton DM 75Selv om man kan vænne sig til en lydsokkel uden display, er det befriende at bruge en, der har det. Så kan man se, hvilken indgang og lydindstilling der er valgt, selv i dæmpet belysning.

Bluetooth-parring skal ske, efter at indgangsvælgeren er sat til Bluetooth, selv om der er en dedikeret Bluetooth-parringsknap på fjernbetjeningen. HDMI-indgang mangler også; tv’et skal tilsluttes med optisk og sættes til PCM ud. Med fjernbetjeningen – som er lige lovlig retningsbestemt – vælger man imellem stereo og “surround” samt justering af bas og diskant.

Musik i stereo lyder endnu bedre end med PSB. DM 75 har mere power og giver saftige basrytmer med mere overskud. Den kan spille højere og kraftigere – også end lillebror DM 50, der vandt sidste års test – takket være fire 4 tommers bas-elementer. Hvis det ikke er nok, kan du bruge sub-udgangen, der deler bassen ved 80 Hz. Vokaler, især kvindelige, lyde blødere og bedre opløst end med de andre i testen.

Film fortjener surround-funktionen, for med den bliver lydbilledet stort med overraskende god kontrol. Dialoger er fyldige og åbne på én gang. Sammenhængen er bedre end med nogen af de andre i testen.

Canton DM 75 er kort og godt førstevalget, medmindre du absolut skal have HDMI-indgang.


Kommentarer (4)
 1. Hvem vil i betegne som testvinder af canton vs dali kubik one?

  Synes der er mange test om disse Soundbars her på siden, uden en overordnet vinder i kategorien.

  • Geir Gråbein Nordby Geir Gråbein Nordby 2. oktober 201511:44

   Hei! Dali Kubik One er bedre, men også dyrere. Canton gir helt klart mest for pengene.

 2. Jeg har samme undren; hvad er bedst, den bedste soundbar+sub eller den bedste lydsokkel?

  Men egentlig bør det for køberen afgøres af, om TV’et hænger på væggen eller står på en sokkel.

  • Geir Gråbein Nordby Geir Gråbein Nordby 2. oktober 201511:43

   Hei! Den beste lydsokkelen har en bedre integrert bass, den er bedre “time aligned”. Men den er ikke like slagkraftig og går ikke like dypt som en separat subwoofer. Derfor, hvis du jobber litt med plasseringen av subwooferen, så har du bedre potensiale til å få tøffere lyd av en lydplanke med subwoofer. Personlig syntes jeg likevel at Canton DM 75 var lydmessig bedre enn noen av lydplankene, spesielt dersom du i tillegg kobler til subwoofer. Den har nemlig subwooferutgang!