annonce
annonce
annonce

Test af Sonos Play:1

Regerende mester i multirumslyd

Glimrende lyd til prisen kombineret med det suverænt største antal streaming-tjenester og en gennemarbejdet software sikrer Sonos sejren.

Lyd & Billede mener

 • Lydkvaliteten er fremragende, softwaren er suveræn, og antallet af streaming-tjenester er svimlende.

 • Bortset fra manglende understøttelse af HD-lydfiler er der ingen rimelige indvendinger.

annonce

Sonos har om ikke opfundet multirumslyd, så i hvert fald været den ubestridte konge af kategorien gennem et årti. Firmaet har imidlertid på det seneste fået konkurrence fra en lang række etablerede hi-fi-producenter, som i årevis har set deres gamle marked skrumpe ind til fordel for multirumslyd.

Indtil udgangen af 2014 var det nødvendigt med et bindeled – en såkaldt bridge – mellem netværkets enheder og musikanlægget. I dag kan hver Sonos-enhed kobles direkte på netværket, ligesom konkurrenterne.

Sonos har et bredt modeludvalg, som bl.a. tæller en trådløs subwoofer, en soundbar og en forstærker, der kan bruges sammen med et eksisterende sæt højttalere. I denne test har vi set på de enkeltstående modeller Play:1 og Play:5.

Brugervenlighed
Opsætningen hos Sonos er intet mindre end eksemplarisk! Når app’en er installeret, tager det kun få tryk på skærmen, før systemet er sat op. Ingen andre var bare halvt så lette at gå til.

Sonos understøtter et kolossalt antal streaming-tjenester, og flere føjes løbende til. I Skandinavien er Spotify, WiMP, WiMP HiFi, TDC Play og YouSee Music de mest interessante.

Sonos Play:1
Play:1 er Sonos’ mindste højttaler og samtidig den fysisk mindste i testen. Den fylder som et cd-bokssæt på højkant. Højttaleren er beskyttet mod fugt, så den f.eks. kan stå på badeværelset. Play:1 kan bruges alene, og to kan samles i et stereosæt eller kombineres med Sonos’ soundbar og subwoofer til et trådløst 5.1 surround-sæt.

Lyden
Play:1 lyder overraskende fyldigt. Dybbas er der af naturlige årsager ikke noget af, men resten er så varmt og balanceret, at man ikke tænker over det manglende. Gengivelsen er åben og behageligt fri for resonanser. Sonos oplyser ikke effekten på de to indbyggede forstærkere, men en enkelt Play:1 kan spille en mellemstor stue op uden problemer.

Konklusion
Det er svært ikke at blive imponeret over Sonos Play:1. Der er faktisk tale om rigtig hi-fi, og udvalget af streaming-tjenester og en gennemarbejdet brugeroplevelse demonstrerer, at Sonos stadig er nummer et på multirum.

Fakta

 • Bas: 3,5"
 • Diskant: Ja
 • Forstærker: 2 x klasse D (effekt ikke opgivet)
 • Frekvensområde: (ikke opgivet)
 • Musiktjenester: Spotify, WiMP, WiMP HiFi, TDC Play, YouSee Music, Napster, Deezer m.fl.
 • App: Android, iOS
 • Lydformater: MP3, WMA, AAC, Ogg, ALAC, WAV, AIFF, Dolby Digital
 • Tilslutning: Wi-Fi (2,4 GHz), AUX (3,5 mm stereo mini-jack), Ethernet
 • Mål og vægt: 12 x 16,1 x 12 cm / 1,9 kg
Producent:
Sonos
Pris:
1.499,-
Lydkvalitet
Funktionalitet
Brugervenlighed
Kvalitetsindtryk
annonce
annonce
annonce
annonce
Som læser har du kun ret til at benytte indholdet på lydogbillede.dk til personlige og ikke-kommercielle formål. Du kan downloade, linke til og udskrive indhold fra lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål, forudsat at du henviser til kilden og respekterer eventuelle rettighedsangivelser og/eller -forbehold. Du må ikke bruge indhold til andre formål eller på andre måder end dem, der udtrykkeligt er tilladt. .