annonce
annonce
annonce

Test af GoPro HD Hero3 Silver Edition

Med sans for detaljer

GoPro HD Hero3 Silver Edition er det lange navn på et actionkamera, som leverer skarpe billeder med svært højt detaljeniveau. Støj i skygger er det eneste minus.

Lyd & Billede mener

 • God billedkvalitet
  Wi-Fi
  Søger kan monteres (ekstraudstyr)

 • Lidt billedstøj
  Må fastgøres i sportshuset
  Ikke universelt skruebeslag

annonce

Den mellemste model i GoPros nye HD Hero3-serie kan, ud over almindelig 25 billeder i sekundet, også filme i fuld HD-opløsning med 24 billeder pr. sekund. Slowmotion med 100-120 billeder i sekundet er også muligt med lavere WVGA-opløsning.

Undervandshuset er vandtæt ned til 60 meter, og da kameraet ikke har skruebeslag, må huset bruges til at montere det på et stativ eller andre flader. Heller ikke huset har skruebeslag, men et eget proprietær beslag. I pakken medfølger kun adaptere med dobbeltklæbende tape, så ingen mulighed for universalbeslag på almindeligt stativ altså.

Kameraet har ikke søger, men kan tilsluttes smartphone eller tablet via en app. Denne kan også starte optagelsen på flere kameraer samtidig, hvilket gør GoPro til det bedst egnede kamera til flerkameraproduktion.

Søger kan købes som ekstraudstyr. Hvidbalance kan vælges mellem tre farvetemperaturer eller ingen.

Kameraet i brug
Ingen af kameraerne får så mange detaljer frem indendørs som GoPro. Men GoPro trækker lyset så meget frem i skyggerne, at billederne bliver kornede. Med lavere opløsning går det bedre, fordi hver pixel får mere lys, og kameraet slipper for at opfange så meget. Alligevel er der i overkanten med støj.

Udendørs i dagslys er billederne klare og skarpe. Kameraet henter detaljer frem fra skyggeområder, og et ansigt svagt bagbelyst af en overskyet sol ser godt ud. Sortniveauet er lidt lyst, og billederne mangler en smule smæk. Noget støj i mørke områder forekommer, men er ikke ødelæggende.

Fastgjort til instrumentbrættet på en biltur er billederne skarpe. Blå himmel er bare en anelse bleg på grund af det lidt lyse sortniveau. En biltur om aftenen, på almindelig vej med gadelys, generes af alt for meget billedstøj.

Lyden fra GoPro er god. Balanceret og fin, kameraet tåler bare ikke så meget støj, før det vender.

GoPro-kameraet er alsidigt, en drøm om dagen og kan bruges indendørs. Til optagelser om aftenen anbefaler vi en ekstra lampe. Topmodellen Black Edition var i skrivende stund ikke tilgængelig, men det bliver spændende at teste den i fremtiden.

Fakta

 • Opløsning: 1080p/24-25, 720p/50, WVGA 100-120 fps m.fl.
 • Videoformat: MP4
 • Undervandshus: 60 m
 • Loop-optagelse: Ja
 • Lagring: microSDXC (op til 64 GB)
 • Vægt m. batteri: 76 g (u. undervandshus)
Producent:
GoPro
Pris:
2.799,-
Importør:
Billedkvalitet
Funktionalitet
Brugervenlighed
Kvalitetsindtryk
annonce
annonce
annonce
annonce
Som læser har du kun ret til at benytte indholdet på lydogbillede.dk til personlige og ikke-kommercielle formål. Du kan downloade, linke til og udskrive indhold fra lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål, forudsat at du henviser til kilden og respekterer eventuelle rettighedsangivelser og/eller -forbehold. Du må ikke bruge indhold til andre formål eller på andre måder end dem, der udtrykkeligt er tilladt. .