annonce
annonce
annonce

Test af MSI AG240 2PE 0033EU

Schæferhund i ulveklæder

Hvem sagde, at rød var en pigefarve? MSI’s råt designede all-in-one vil føle sig hjemme i spillebulen.

Lyd & Billede mener

  • Sejt design, der vil tiltale MSI’s kernekunder. Testens hurtigste computer til den laveste pris. Indbygget dvd-drev.

  • Skærmen er uden touch-funktion, og der følger hverken tastatur eller mus med. Grafikkortet har et år på bagen.

annonce

MSI AG240 har ingen indbygget sokkel. Skærmen er beregnet til at stå direkte på bordet, bagudlænet mod sin støttefod. Det giver et mere fjernsynslignende udseende. Al elektronikken er, ligesom hos Apple, gemt i skærmens kabinet. På alle andre punkter er de to til gengæld hinandens diametrale modsætninger.

Hvor de fleste all-in-one computere er designet til at falde diskret ind i indretningen på skrivebordet eller i stuen, er MSI AG240 beregnet til at føle sig hjemme i drengeværelset eller ungkarlehyblen. Med et kabinet i sort og rødt metal (-lisereret plastic) ser den passende barsk ud. MSI AG240 er nemlig ikke den typiske alt-i-éner, men en vaskeægte gaming-maskine pakket ind i en 23 tommers fladskærm.

AG240 er udstyret med en Intel core i7 4700HQ-processor på 2,4 GHz. Processoren er quad-core med otte tråde, og der er 8 gigabyte ram monteret. Ligesom vi har set på flere andre spillecomputere, er der en lynhurtig SSD-disk på 128 gigabyte til systemfiler og en 1 terabyte fysisk harddisk til data.

Vi har før testet alt-i-enere fra MSI. Dengang – for præcis et år siden – var resultatet lidt blandet. AG240 er en mere konsekvent konstruktion, som står ved sit gamer-ophav. Et Nvidia GeForce GTX860M-grafikkort er ganske vist en generation under markedets hurtigste grafikchips, men giver stadig testens kvikkeste 3D-grafik. MSI har også en all-in-one med det langt hurtigere GeForce GTX980. Men så er prisen også det dobbelte!

Som den eneste i testen kommer AG240 ikke med mus og tastatur i pakken. Og da skærmen heller ikke er en touch-skærm, er man nødt til at indregne udgiften til disse i prisen. Skal man bruge sin alt-i-én som seriøst arbejdsredskab til f.eks. et studie, skal man dog ved alle fire computere regne med at investere i et godt tastatur.

AG240 ligner et fjernsyn (okay, et gamer-fjernsyn!) så meget, at det rejser det indlysende spørgsmål: Hvor er fjernbetjeningen? Tastatur og mus er fint, når der skal arbejdes eller spilles. Men når man bare vil slappe af og se en film, mangler der nem betjening af lyd og indgangsvalg.

 

Benchmarks

Med det rå udseende og MSI’s gamer-ry har AG240 en del at leve op til. Det klarer den også, uden dog at være noget ildsprudende fartuhyre. Geekbench-testen ender med en score på henholdsvis 2.936 (single-core) og 11.254 (multi-core). I Browsermark opnås gennemsnitlige 5.885 point.

Den reelle styrke ses imidlertid i 3DMark11-grafiktesten, hvor AG240 opnår en score på 5.339. Over dobbelt så højt som Dell Inspiron 2350. Men – for perspektivets skyld – kun lidt over halvt så højt som ASUS G571. I Cinebench-testen tørrer MSI gulv med alle andre: 90,74 fps! Det er i øvrigt dobbelt så meget som Apple iMac Retina 5K.

msi-ag240_non_touch-product_pictures-3d3

 

Konklusion

Hvor de øvrige computere i testen sigter på diskret elegance, er der dømt skæg og ballade med MSI AG240. Med MSI’s ry inden for spiludstyr in mente tror vi, at den vil være favoritvalget på kollegieværelset hos mange nystartede mandlige studerende. Dens største konkurrent vil ikke være nogen af de andre testdeltagere, men en håndbygget stationær med endnu større spilmuskler og let adgang til opgraderinger.

Benchmarks
Geekbench 3: 11.254 (multi-core), 2.936 (single-core)
Browsermark: 5.885
3DMark 11: 5.339
Cinebench R15: 90,74 fps

Fakta

  • Skærm: 23,6" Full HD (1920 x 1080)
  • CPU: 2,4 GHz Intel Core i7 4700HQ (4 kerner, 8 tråde)
  • Grafik: Nvidia GeForce GTX 860M
  • Hukommelse: 8 GB ram / 128 GB SSD, 1 TB HDD
  • Styresystem: Windows 8.1
  • Mål og vægt: 58,3 x 42,5 x 3,3 cm / 9,4 kg
    Integreret 2 MP-webcam, Wi-Fi, Bluetooth, Ethernet, 3 x USB 3.0, 2 x USB 2.0, hovedtelefonstik, mic ind, tre-i-én kortlæser, HDMI ind og ud
Producent:
MSI
Pris:
8.480,-
Billedkvalitet
Lydkvalitet
Funktionalitet
Brugervenlighed
Kvalitetsindtryk
annonce
annonce
annonce
annonce
Som læser har du kun ret til at benytte indholdet på lydogbillede.dk til personlige og ikke-kommercielle formål. Du kan downloade, linke til og udskrive indhold fra lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål, forudsat at du henviser til kilden og respekterer eventuelle rettighedsangivelser og/eller -forbehold. Du må ikke bruge indhold til andre formål eller på andre måder end dem, der udtrykkeligt er tilladt. .