annonce
annonce
annonce

Test af Olympus M.Zuiko Digital ED 300 mm 1:4.0 IS Pro

December 2017
Olympus M.Zuiko Digital ED 300 mm 1:4.0 IS Pro

Kompakt tele til sport og natur

Med denne lysstærke supertele stormer Olympus ind på det professionelle marked.

Lyd & Billede mener

  • Kompakt, let og med fremragende optisk ydelse. Relativt rimelig pris for en supertele.

  • Den hybride billedstabilisering virker kun med Olympus’ nyeste prof-kameraer.

December 2017
Olympus M.Zuiko Digital ED 300 mm 1:4.0 IS Pro
annonce

Flere kameraproducenter satser på at tage markedsandele på det professionelle marked. Sony, Panasonic og Olympus har for længst udsendt kameraer, der henvender sig til professionelle fotografer. Nu kommer objektiverne også. F.eks. Olympus 300 mm 1:4.0 IS, der svarer til 600 mm.

Det samme som Canon EF 600 mm f/4L IS II USM og Nikon AF-S 500 mm f/4E FL ED VR. Men med nogle ikke ubetydelige forskelle. Canon og Nikons 600 mm teler vejer flere kilo og er næsten en halv meter lange. De koster også næsten 100.000 kroner. Det får Olympus-telen til at fremstå som et kup. Den er halvt så lang, vejer en tredjedel og koster en femtedel af Canons og Nikons 600’ere.

Olympus-objektivet har også fremragende ydelse. Det slanke teleobjektiv har indbygget billedstabilisering, der giver op til seks trins stabilisering. Hvis det vel at mærke er monteret på et Olympus-kamera, der understøtter hybrid billedstabilisering, såsom OM-D E-M1 II. Det kan bruge Olympus’ 1,4x billedstabilisering, som øger brændvidden til 420 mm (840 mm) og mindste blænde til f/5.6.

Det vejrbeskyttede objektiv leveres med modlysblænde og stativfæste, og har – ud over en programmérbar funktionsknap – strålende optisk ydelse. Skarpheden er jævn over alle blænder op til f/11, hvor diffraktion gradvis dæmper skarpheden noget. Der er praktisk talt ingen fortegning, kromatisk aberration eller nævneværdigt strølys. Kontrasten kan virke lidt dæmpet i forhold til M.Zuiko 40-150 mm, men det er ret almindeligt for så ekstrem brændvidde.

Det nye 300 mm f/4.0 viser, at Olympus mener det alvorligt. De vil begå sig i det professionelle segment, og her har de et godt argument for netop det. En fremragende tele til sport- og naturfoto, men også f.eks. astrofotografering. Desuden er det vanvittig billigt i forhold til kvaliteten.

Fakta

Type: 300 mm tele (tilsv. 600 mm)
Lysstyrke: f/4.0
Nærgrænse: 1,4 m
Filterdiameter: 77 mm
Linseelementer: 17 i alt, i 10 grupper
Mål og vægt: Ø 93 x 227 mm / 1,27 kg
Andet: Optisk billedstabilisering, vejrbeskyttet, solblænde, stativfæste
Til: Olympus/Panasonic
Web: olympus.dk

Producent:
Olympus
Pris:
20.995,-
annonce
annonce
annonce
annonce
Som læser har du kun ret til at benytte indholdet på lydogbillede.dk til personlige og ikke-kommercielle formål. Du kan downloade, linke til og udskrive indhold fra lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål, forudsat at du henviser til kilden og respekterer eventuelle rettighedsangivelser og/eller -forbehold. Du må ikke bruge indhold til andre formål eller på andre måder end dem, der udtrykkeligt er tilladt. .