annonce
annonce
annonce

Test af Nikon Coolpix W300

Solidt kompaktkamera

Nikons mest hårdføre kamera kan du dykke dybt med uden bekymringer.

Lyd & Billede mener

  • Prisgunstigt robustkamera med 30 meters vandtæthed og 4K-video.

  • Bøvlet ergonomi, begrænset kontrol over eksponeringen og ujævn billedkvalitet.

annonce

De fleste ved, at glasskærmen på en smartphone ikke kan tåle fald, og at man kan ikke dykke med telefonen, hvis den ikke er pakket ind i et undervandshus. Det er derfor, der findes kameraer som Nikon Coolpix W300.

Det er et kamera til dem, der har brug for noget robust, som kan tåle slag og stød, og kan tages med under vand. Dybt ned under vandet, endda: Nikon-kameraet kan dykke ned til 30 meter uden et dyrt undervandshus. Det kan også tåle minusgrader og fald på op til 2,4 meter.

Dermed stiller det op i klassen for robustkameraer ligesom f.eks. Olympus Tough TG-5. Men Nikon-kameraet er endnu mere modstandsdygtigt, da det kan dykke dobbelt så dybt som Olympus-kameraet.

W300 er forseglet med gummipakninger overalt og har et låsbart batteridæksel, og det kan betjenes med handsker og vanter. Knapperne er dog for små og for hårde til, at kameraet rykker højt op på listen over brugervenlighed. Men man kan banke på kameraet eller ryste det lidt, hvis man vil gå fra stillbilleder til video uden at tage handskerne af.

Samme procedure kan også bruges, når man vil gennemse billederne.

4K og 5x zoom

Nikon W300 er også udstyret med 4K/30 fps video, det har en intern zoom på 24-120 mm, skudtakten er opgivet til 7 fps, og med GPS samt højde- og dybdemåler ved man altid, hvor man er. Desuden har det SnapBridge, som kan overføre billeder kontinuerligt til mobilen via Bluetooth.

Små detaljer som en LED-lampe gør det nemmere at filme og fotografere i svagt lys, f.eks. under vand, og kameraet har også barometer og kompas indbygget. Det er kort sagt godt udrustet til aktive brugere.

God billedkvalitet

Billedkvaliteten er mere end godkendt. Farvegengivelse og eksponering holder klassisk Nikon-kvalitet, og selv om zoomobjektivet aldrig giver helt knivskarpe billeder – og har synlig fortegning – er W300 et meget bedre kamera end mobilen. Hvis man kan leve med billedstøj fra ISO 800 og ikke har brug for en vanvittig skudtakt, er W300 et godt alternativ til Olympus-kameraet. Som til gengæld har en fordel i enklere betjening og raw-fil-optagelse.

På 4K-video er videokvaliteten rigtig god for et kompaktkamera, men 1080p HD-video er grumset, hakkende og ikke noget at råbe hurra for.

Konklusion

Nikon Coolpix W300 er et godt alternativ til Olympus TG-5 og slår sidstnævnte på dykkeregenskaber, 4K-video og pris. Billedkvaliteten er god uden at være enestående, og ergonomi kræver noget tilvænning.

Hvilket kamera man skal vælge, vil være et spørgsmål om, hvor dybt man skal dykke. Hvis man ikke har brug for 30 meters vandtæthed og lægger vægt på stillbilledkvalitet, brugervenlighed og skudtakt, er Olympus et bedre valg.

Fakta

Type: 16 MP kompaktkamera med 1/2,3" billedsensor
Optik: 24-120 mm f/2.8-4.9
Skærm: 7,6 cm LCD, 921K billedpunkter
Søger: Nej
Højdepunkter: SnapBridge, 4K-video, vandtæt til 30 m, 7 fps, GPS, højdemåler, dybdemåler
Web: nikon.dk

Producent:
Nikon
Pris:
3.795,-
annonce
annonce
annonce
annonce
Som læser har du kun ret til at benytte indholdet på lydogbillede.dk til personlige og ikke-kommercielle formål. Du kan downloade, linke til og udskrive indhold fra lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål, forudsat at du henviser til kilden og respekterer eventuelle rettighedsangivelser og/eller -forbehold. Du må ikke bruge indhold til andre formål eller på andre måder end dem, der udtrykkeligt er tilladt. .