Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

: 5 smartphones i mellemklassen

Behøver ikke være middelmådigt

Man kan godt finde en fed smartphone uden at tømme kontoen.

Skrevet af / 14/08/2014 - 12:41
5 smartphones i mellemklassen
Peter Gotschalk

Produkter i denne test

Man skal et par år tilbage for at finde high-end smartphones med de samme specifikationer som dem, der i dag bliver solgt som mellemklasse-smartphones for et par få tusind kroner. Men selv om udviklingen på high-end markedet er gået hurtigt, kan man stadig få en god brugeroplevelse og en ganske glimrende smartphone for sine penge i mellemklasse-segmentet, hvis man bare ser sig godt for. Og det gør man bl.a. ved at læse denne test!

Vi kan nemlig konstatere, at selv om fire ud af fem deltagende mobiler på papiret nærmest er identiske (den femte er en Nokia baseret på Windows Phone og har derfor andre specifikationer), så er der ret stor forskel på, hvor godt de fungerer i praksis. Vores test viser i hvert fald, at HTC og Motorola har været langt bedre til at få det bedste ud af teknikken end LG og Sony. Nokia har vi længe haft et godt øje til i den prisbillige klasse, og heller ikke denne gang bliver vi skuffet.

Sådan udvalgte vi deltagerne
Vi har med vilje valgt at teste producenternes egne bud på mellemklasse-smartphones i prislejet mellem ca. 1.500 og 2.500 kroner. Vi kunne også have valgt at kigge på sidste eller forrige års topmodeller, som nu er sat ned i pris, men dels er det aldrig til at sige, hvor længe de tidligere high-end modeller bliver på markedet, og dels er det ofte netop modellerne i denne test, der bliver tilbudt til meget små penge sammen med en abonnementsaftale ude i telebutikkerne.
Samsung og Apple glimrer ved deres fravær i denne test. Apple, fordi firmaet kun har den gamle iPhone 4S, der til nød kunne leve op til vores priskrav, men den er efterhånden tre år gammel, og ud over prisen har et andet kriterium været, at de deltagende telefoner ikke måtte have mere end godt et halvt år på bagen, da vi ikke vil fylde bladet med tests af gamle smartphones. Dermed blev vi også nødt til at takke nej til Samsungs eneste bud på en mellemklasse-mobil, Samsung Galaxy S4 mini, der blev lanceret i juli 2013.

Sådan testede vi
Ydelsen på alle smartphones er (med en enkelt undtagelse) testet med testprogrammet Geekbench 3 fra Primate Labs i en cross-platform version, der giver os resultater, som er sammenlignelige på tværs af operativsystemer. Geekbench 3 afvikler en række typiske brugeropgaver på maskinen. Testresultaterne måles med et pointsystem, hvis reference (en score på 2.500) er en Mac mini fra 2011 med en 2,5 GHz Intel Core i5-2520M processor. En score på 5.000 betyder altså, at den pågældende maskine er dobbelt så hurtig som referencemodellen.

Geekbench 3 leverer resultater, der skelner imellem antallet af processorkerner. Resultatet er således delt op i et single-core og et multi-core resultat, hvor sidstnævnte er processorens samlede ydelse, mens førstnævnte viser, hvor godt hver enkelt processorkerne yder. Vi har ikke kunnet foretage benchmark-test af Nokia Lumia 1320, da Geekbench 3 programmet ikke findes til Windows Phone 8.

Vi har endvidere vurderet enhederne ud fra følgende testkriterier: Internet- og browser-oplevelse (sidstnævnte benchmarkes også med Browsermark 2.1), skærm (herunder opløsning, farver og touch-funktion), kamera, medier (herunder lydkvalitet og videoafspilning), specifikationer samt øvrige faktorer som brugeroplevelse, ydelse og eventuelle specielle funktioner.

Sidst, men ikke mindst spiller også design og byggekvalitet en afgørende rolle for den samlede vurdering.
Geekbench 3 testresultater

Single-core Multi-core
HTC Desire 610 336 1.105
LG G2 mini 341 1.136
Motorola Moto G 334 1.124
Nokia Lumia 1320 NA NA
Sony Xperia M2 315 1.029

Produkter i denne test

Sony Xperia M2

M for middelmådig

Sony Xperia M2 mangler lige det sidste.

Lydkvaliteten er i top, og vi kan lide Sonys egne apps, herunder kamera-app’en og Walkman-musikafspilleren.
Ydelsen er for ringe, hvilket resulterer i en brugeroplevelse med hakken og små pauser. Skærmopløsningen kunne også være bedre, og hvad sker der for frontkameraet, som kun har VGA-opløsning?
Læs hele testen

Nokia Lumia 1320

Verdens eneste budget-phablet

Nokia Lumia 1320 er lidt af en ener, men giver alligevel konkurrenterne kam til deres hår.

Fede kamera-apps, god ydelse og fremragende lyd gør Nokia Lumia 1320 til en underholdende smartphone, der absolut er pengene værd. Og vi er glade for understøttelsen af microSD-kort op til 64 gigabyte.
Windows Phone platformen byder ikke på så mange apps som konkurrenterne Android og iOS. Og 8 gigabyte indbygget lager er ikke alverden.
Læs hele testen

Motorola Moto G

Den rene oplevelse

Meget tættere på en ægte Google-mobil end Motorola Moto G kommer man ikke. Og det er ment som en ros.

Fremragende skærm med HD-opløsning, godt kamera med sjove funktioner, glimrende lydkvalitet og god ydelse, der giver en glidende og let brugeroplevelse uden afbrydelser.
8 gigabyte indbygget lagerplads er i underkanten, og der er ikke mulighed for at udvide via microSD-kort. Og så kommer Moto G uden 4G/LTE.
Læs hele testen

LG G2 mini

Lille model skuffer lidt

LG G2 mini har godt nok navnet tilfælles med den anmelderroste topmodel, men forvent ikke for meget.

LG G2 mini har godt nok navnet tilfælles med den anmelderroste topmodel, men forvent ikke for meget.
Kameraet er hæderligt, lyden godkendt, og LG’s unikke design og funktioner er også værd at bide mærke i. Det samme er 4G/LTE i betragtning af den rimelige pris.
Læs hele testen

HTC Desire 610

En positiv overraskelse

HTC Desire 610 skiller sig ikke ud på papiret, men i praksis præsterer den bedre end forventet.

På papiret kunne både skærmopløsning og ydelse være bedre, men HTC får mere ud af teknikken end konkurrenterne, og resultatet er absolut tilfredsstillende. Det samme er lydkvaliteten, og vi er glade for understøttelsen af microSD-kort op til 128 gigabyte.
Plasticbagsiden nærmest samler på fedtede fingeraftryk.
Læs hele testen

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Supermobil på budget

Godt kommet igen, OnePlus!

Lille men kraftfuld

AI begyndelse er svær

Ikke helt overbevisende

Oneplus konkurrerer med sig selv

Gaming-mobilen er et speedmonster

Er det virkelig en ny model?

OnePlus 12 går skridtet videre

Smart-uret til mænd (og andre med store håndled)

Lige så stærk som sin storebror

Xiaomi har lyttet til kritikken

Scroll to Top