Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

: Samsung Galaxy Xcover 2

Tåler mere end den ser ud til

Galaxy Xcover 2 ligner en almindelig smartphone, men kan klare hårdhændet behandling.

Skrevet af / 28/07/2014 - 14:35
Samsung Galaxy Xcover 2
John Alex Hvidlykke

“Den må da være gået forkert …” Samsung Galaxy Xcover 2 ser noget klejn ud sammenlignet med de øvrige testdeltagere, men det er alvorligt ment. Xcover 2 er faktisk beregnet til at komme med ud og lege med de store drenge.

Telefonen ligner en almindelig, lidt konservativt designet smartphone. Den er et par millimeter tykkere end de fleste nye mobiler, og bagsiden er lavet af plast, men ellers skiller den sig ikke ud. For at komme ind til batteriet og SIM-kort holderen skal man løsne en enkelt skrue på bagsiden, som derefter kan lirkes af. Der er plads til et enkelt standard SIM-kort og et microSD-kort.

En gummiliste rundt om batterirummet sikrer, at der ikke kommer vand ind til batteri og SD-kort. Det er vigtigt, at bagsiden trykkes omhyggeligt fast bagefter, da den mindste sprække vil give vandet fri adgang. Man skal også sørge for at lukke de to klapper, der dækker for henholdsvis hovedtelefonstik og USB-port. Først da er telefonen klar til neddykning.

Funktioner og betjening
Hvor nogle toughphones er udstyret med opfindsomme ekstrafunktioner som walkie-talkie og laserlys, er Xcover 2 mere gennemsnitligt udrustet. Der er samme udvalg af funktioner og sensorer, som vi er vant til, bare med en hårdere skal omkring.
Der er også de sædvanlige knapper for lydstyrke og tænd/sluk, suppleret af en udløserknap til kameraet. Navigationsknapperne er udført som fysiske knapper, og en genvejsknap giver hurtig adgang til indstillinger i programmerne.

Skærm og lyd
Skærmen på 4 tommer er ikke voldsomt højopløst. 480 x 800 punkter er langt fra de Full HD-skærme, som de bedste mobiler er udstyret med i dag. Den er dog både lysstærk og klar, og har i øvrigt glimrende farvebalance.

Lyden er noget spinkel, og styrken kunne være bedre. Især når man tænker på, at telefonen sandsynligvis vil blive brugt i støjende omgivelser.

xcover_back
Bagsiden af Xcover 2 er i riflet plastic. En låseskrue sørger for, at bagsiden bliver på plads – det meste af tiden.

Benchmarks
Ydelsesmæssigt er Xcover placeret i midten af feltet. Processoren er en 1 GHz Cortex A9 dual-core fra ARM med 1 gigabyte ram til rådighed. Der er 4 gigabyte internt lager og plads til SD-kort på op til 32 gigabyte.

Vores standardtest, Geekbench 3, gav en score på 1.265 for multi-core og 398 for single-core. Browsermark-testen endte med et resultat på 1.676. Tallene svarer til sidste eller forrige års topmodeller, men vinder ingen hastighedsrekorder i år. I praksis er telefonen dog udmærket til dagligdags apps og lettere spil.

Fysiske tests
Og så til det sjove! Det var med en blanding af forventning og frygt, at vi smed Xcover 2 i vaskebaljen og lod den ligge der, mens bobler steg mod overfladen, og ikonerne flakkede hen over skærmen, idet vandet blev opfattet som berøring. Efter 29 minutter i neddykket tilstand blev telefonen taget op og tørret af. Der var vand i kanten af USB-rummet og vand omkring kameraet bag skallen. Batterirummet var dog tørt, og telefonen virkede fejlfrit. Bestået!

En robust telefon skal dog også kunne tåle knubs, så Xcover 2 blev “tabt” på gulvet fra en meters højde på gulvtæppe. Ingen problemer. Som en mere barsk finale blev telefonen sluppet fra ørehøjde og faldt 180 cm ned på et klinkegulv. Slaget fik coveret til at falde af, og batteriet faldt ud. Men efter at vi havde sat delene sammen igen, virkede telefonen upåklageligt. Bestået!

Konklusion
Samsung Galaxy Xcover 2 holder, hvad den lover, og kan faktisk tåle at være med, når det går hedt til. Det er ganske imponerende. Den bliver godt nok våd, når den kommer i vand, og falder fra hinanden, når den tabes. Men elektronikken kan holde til det, og et øjeblik efter er den klar igen. Som smartphone er den ikke i superklassen, men til prisen klarer den sig fint.

Home mener

En civil toughphone, som kan tåle det meste, uden at prale med det. Hastigheden er ganske okay. Ikke så robust som kæmpetelefonerne. Den skulle samles imellem mishandlingerne.

Også i denne test:

3 Toughphones

Runbo Q5

Rå telefon til store lommer

Runbo Q5 er enorm, men også enormt solid.

Virkelig robust smartphone, hvor der ikke er gået på kompromis med hastigheden. Batteritiden er frygtindgydende, og walkie-talkie-funktionen og laseren er sjove.
Den er ikke ligefrem diskret! Telefonen er stor, tung og klodset, og du skal have lommer i overstørrelse. Trods kraftige gummipakninger er opladeklappen ikke helt tæt.
Læs hele testen

RugGear Apex RG960

Militærtelefon med fodtussetempo

RugGear er muligvis markedets stærkeste telefon – men helt sikkert ikke den hurtigste.

Bedste tæthed og imponerende brudstyrke, uden at telefonen af den grund er blevet alt for enorm.
Hastigheden er okay til lettere websurfing og mail, men alt for langsom til større apps. Og spil kan du godt glemme, soldat!
Læs hele testen

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Supermobil på budget

Godt kommet igen, OnePlus!

Lille men kraftfuld

AI begyndelse er svær

Ikke helt overbevisende

Oneplus konkurrerer med sig selv

Gaming-mobilen er et speedmonster

Er det virkelig en ny model?

OnePlus 12 går skridtet videre

Smart-uret til mænd (og andre med store håndled)

Lige så stærk som sin storebror

Xiaomi har lyttet til kritikken

Scroll to Top