Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Xbox kan komme på andre hænder

Hvis Nokia-chef Stephen Elop bliver topleder for Microsoft, vil han frasælge Xbox og lukke søgemaskinen Bing!

Skrevet af / 08/11/2013 - 18:55
Xbox kan komme på andre hænder

Steve Ballmer forlader snart Microsoft, som derefter skal have en ny topchef. Topkandidat til jobbet er Stephen Elop, som i øjeblikket står i spidsen for Nokia, der i disse måneder er ved at blive overtaget af softwaregiganten fra Seattle.

Og hvis det ender med at blive Elop, som sætter sig i den varme stol i spidsen for Microsoft, så kommer der andre boller på suppen. Det skriver Bloomberg i dag.

Ifølge mediets kilder, som hævder at have indsigt i Elops overvejelser omkring en mulig strategi for softwarefirmaet, vil Xbox-divisionen med stor sandsynlighed blive solgt fra med Nokia-chefen som topchef for Microsoft, ligesom søgemaskinen Bing vil blive lukket.

Elop ville lægge vægt på at slanke og målrette Microsoft, og et af fokusområderne vil i givet fald blive Office-produkterne, som stadig dominerer markedet den dag i dag efter mere end et årti som de mest brugte programmer til tekstbehandling, præsentationer, regneark, etc.

Det er dog ikke sikkert, at Elop ender med at stå i spidsen for Seattle-firmaet. Blandt andre kandidater nævner Bloomberg Alan Mulally, som er topchef for Ford, samt en række folk, der allerede i dag arbejder for Microsoft på ledende poster.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

0
Lyd & Billede
Scroll to Top