Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

WiMP satser på klassisk

Ansætter redaktør for klassisk musik.

Skrevet af / 07/04/2014 - 15:07
WiMP satser på klassisk

Der er næppe tvivl om, at WiMP satser hårdt på musik. Først med en stærk musikredaktion, der konstant arbejder på at lave forskellige redaktionelle spillelister, derefter med at udrulle HiFi-abonnementet med tabsfri FLAC-komprimering. Altså ren cd-kvalitet.

Og nu vil tjenesten også omfavne folk, der elsker klassisk musik.

Ind i den digitale tidsalder
WiMP lover at sætte særlig fokus på klassisk musik i fremtiden “og dermed føre genren ind i den digitale tidsalder”. WiMP vil være bedst til klassisk og har derfor allieret sig med en af ​​Danmarks førende formidlere af klassisk musik, nemlig Morten Ernst Lassen, der er blevet ansat som redaktør for WiMP Klassisk på fuld tid.

Formålet er at lede musikforbrugerne rundt i den klassiske musiks storslåede univers, både dem, der i forvejen er klassiske superbrugere, og de mange, der er nysgerrige på genren, men ikke ved, hvor de skal begynde.

Morten Ernst Lassen er ny redaktør for WiMP Klassisk. Foto: Isak Hoffmeyer
Morten Ernst Lassen er ny redaktør for WiMP Klassisk. Foto: Isak Hoffmeyer

Morten Ernst Lassen er selv vokset op i et hjem med klaver og er søn af en dirigent. Derfor var den klassiske vej kort. Han har bl.a. uddannet sig til operasanger og har optrådt som solist i store dele af verden. I Danmark har han den sidste tid været kendt som redaktør på Radio Klassisk, men har før det arbejdet for bl.a. Universal Music, Tivoli og Berlingske – Danmark ældste eksisterende avis.

Klassisk = Hi-Fi
Det er ikke uden grund, at WiMP nu satser på klassisk. Fans af klassisk musik går op i lydkvalitet og bruger ofte flere penge på anlæg end dem, der hører pop og rock. Hvis man kan få de klassiske lyttere til at streame musikken i stedet for at købe cd’er, er sandsynligheden for, at de vil vælge WiMP’s dyre HiFi-abonnement, derfor større.

WiMP HiFi er det produkt på markedet, der gør, at det nu for alvor er værd at lytte til klassisk musik via streaming. For at leve op til de enorme dynamiske krav, der stilles til afspilning af især klassisk musik, er lydkvaliteten nødt til at være helt i top og lige så god, som vi er vant til fra cd – og det er den nu med WiMP HiFi. Og så elsker jeg at kunne gå rundt med 400-500 års musikhistorie i lommen, som jeg kan hente frem og lytte til på min telefon, siger Morten Ernst Lassen i en pressemeddelelse.

Siden lanceringen af ​​WiMP HiFi i oktober sidste år er andelen af afspilninger af klassisk musik på WiMP tredoblet. Brugerne har derfor ekstra god grund til at glæde sig over, at der nu bliver sat fokus på den klassiske musik på WiMP.

På WiMP Klassisk vil brugerne fremover få nyheder, album-anbefalinger, spillelister målrettet til deres specifikke ønsker og behov samt mulighed for at følge med i, hvad der sker på den klassiske musikfront – både herhjemme og i udlandet, siger den nye redaktør for WiMP Klassisk.

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Billigere streaming fra Auralic

Ny og bedre forstærker fra Cambridge Audio

Goldmund effektforstærker: Men spørg ikke om prisen ...

En forstærker for drømmere

Vinyl sætter ny rekord

Komplet anlæg i retrostil

Pladespiller med plug and play

Nyt fra schweiziske Soulution

Rogers LS3/5A - klassikeren vi ikke glemmer

En klassiker vi ikke glemmer

Da hi-fi var en livsstil

Noget helt særligt til din pladesamling

0
Lyd & Billede
Scroll to Top