Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Vi har prøvet Sony Xperia Z3+

Hurtigere, tyndere, lettere - og med et lidt forvirrende navn!

Skrevet af / 26/05/2015 - 15:20
Vi har prøvet Sony Xperia Z3+

For lidt over en måned siden rapporterede vi, hvordan Sony Mobile smuglancerede en Xperia Z4 i Japan, og der var dengang ingen oplysninger om, hvornår – eller hvorvidt overhovedet – den ville komme hertil. Men i dag præsenterede Sony den næsten eksakt samme mobil her. Under navnet Xperia Z3 +. Da Sony allerede i marts har lanceret en Xperia Z4 Tablet, er navneforvirringen hermed total. Og hvad skal den næste model mon hedde? Får vi til den tid en Z5, selv om vi ikke har haft en Z4?

Z3-left-side
Ingen ladekontakt som på Z3 (nederst).

Den fysiske forskel på Z3+ og dens forgænger er ikke stor. Den har samme dimensioner, bortset fra at der er høvlet (eller nærmere poleret) 0,5 millimeter af tykkelsen, og vægten er reduceret med 9 gram. Det er så lidt, at det er meget svært at mærke nogen forskel ved direkte sammenligning.

Z3-right-side
Færre luger og klapper end på den kobberfarvede Z3.

En nyhed er, at vi er sluppet af med den irriterende klap på opladningsporten. Og telefonen er trods dette stadig vandtæt. Og så UDB-porten blevet flyttet til bunden, hvilket åbner for muligheden for en ladestation som tilbehør (299 kr). Det har gjort det muligt at fjerne dockingkontakterne på siden og give et renere udseende. Man har desuden anbragt SD- og SIM-kort bag samme dæksel. I det hele taget har Z3+ fået et renere og enklere udseende.

Z3-angle
USB-opladning sker i bunden – og uden dæksel.

Hvad udseendet angår, er metalkanten blevet blankere, og farvevalget er ændret en smule. Den fås i hvid og sort, som før, imens den kobberfarvede udgave er mere gylden. Samt den nye signaturfarve Aqua Green. Som ærlig talt er mere turkisblå at se på.

Z3-camera

Selfiekameraet er blevet opgraderet til 5 megapixel med autofokus og en vidvinkellinse på 25 mm til gruppefotos. Hovedkameraet har som hidtil en usædvanlig stor 1/2.3-sensor og 20,7 megapixel i opløsning, selvom de fleste billeder heldigvis tages i 8 megapixel. Forskellen fra før udgøres især af softwaren, som har fået en bedre automode, samt en såkaldt Gourmet-mode til de evigt populære madbilleder.

blommor-z3
Blomsterbillede med Xperia Z3.
blommor-z3-
Blomsterbillede med Xperia Z3+

Skærmen har den samme 5,2-tommer størrelse og fuld HD-opløsning som Z3. Ikke på niveau med QHD-modeller som LG G4, Samsung Galaxy S6 og Motorola Nexus 6. På den anden side, kunne man spørge, om man virkelig har brug for højere opløsning på en 5-tommers mobilskærm end på en 20-tommers computerskærm? Skærmen har til gengæld fået højere lysstyrke og bedre kontrast, som hjælper, når man bruger mobilen udendørs.

xperia_z3plus_DK

Sammen med konkurrenternes højere opløsning følger også større strømforbrug. Selv om batteriet i kraft af størrelsen har fået lidt mindre kapacitet, fortsætter Sony Mobile med at love de samme fremragende “to dages normal brug” på en enkelt opladning. Ligesom vi faktisk oplevede på Z3.

På indersiden er det sket et og andet. Chipsættet er opgraderet fra den gamle Snapdragon 801 til en ottekerners 64-bit Snapdragon 810. På krævende applikationer er Z3+ dermed lige så lynhurtig som LG G Flex 2 og HTC One M9. Den interne hukommelse er fordoblet til 32 GB, som kan udvides med hukommelseskort på op til 128 GB. Den har også fået bedre dataydeevne med understøttelse af LTE Cat 6 og Wifi MIMO i netværk.

I det hele taget føles det som præcis den opgradering, Z3 havde brug for at kunne holde trit med de andre producenters nylancerede mobiler (læs vores test her). Vi vil snarest vende tilbage snarest med en komplet test af Z3+.

Xperia_ActionCam_Z3-_back_front_2-webb
Forudbestiller man Xperia Z3+, får man et mini-actionkamera med i prisen.

Sony Xperia Z 3+ kan forudbestilles fra og med i dag. Prisen bliver 5.499 kroner (ekslusiv abonnementsrabatter), og telefonen leveres d. 30. juni.

www.sonymobile.com

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhedsredaktør. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

OnePlus på vej med nye produkter

Heineken lancerer trist mobil

Årets Edge-serie er her

Billigere iPhone-reparationer

Sporingstags til alle Android-mobiler

Smart kombioplader til ferien

Hvad vil Apple vise i juni?

Galaxy Tab S6 Lite opgraderet

Design din drømmemobil

Kommer der Google-AI i iPhone?

Lettere skift fra iPhone til Android

Se det store billede på din Google Pixel

0
Lyd & Billede
Scroll to Top