Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

77EZ1000 er Panasonics nye OLED-flagskib

Vidunderlig billedkvalitet - frygtindgydende pris!

Skrevet af / 03/09/2017 - 18:17
77EZ1000 er Panasonics nye OLED-flagskib

Panasonics OLED-flagskib EZ1000 har tidligere kun været tilgængeligt i 65″, men nu får det selskab af storebror 77EZ1000. Den nye topmodel bruger et topkvalificeret 77″ OLED-panel fra LG i kombination med Panasonics egen HCX2-billedprocessor. Lyddelen er udviklet i samarbejde med Technics og består af i alt 14 højttalerenheder integreret i soklen. Et mildt sagt heftigt tv!

77″ flagskib

Efter at 55-65 tommer er blevet hverdagskost, er der mange entusiaster, der ønsker at gå op i størrelse. Men de, der vil realisere drømmen om at have et 77″ OLED derhjemme, vågner op til en kostbar virkelighed. For alt imens de rigtig store LCD-skærme er begyndt at falde i pris, koster OLED-varianterne stadig kassen i seriøs grad. I Panasonics tilfælde næsten 160.000 kroner.

Årsagen til den blodige pris er højere produktionsomkostninger og lavere styktal. Priserne skal nok komme ned, i takt med at LG Display udvikler større produktionslinjer, men i mellemtiden er der nogen, der skal betale gildet. Og vil du have 77″ OLED, bliver det dig.

Vi kiggede nærmere på 77EZ1000 på Panasonics stand, og der er ingen tvivl om, at billedkvaliteten er meget høj. Vi har for nylig testet den billigere 65EZ950 med godt resultat, men EZ1000 ligger et niveau over på farve og kontrast. Panasonic har medtaget nogle ekstra kalibreringsfunktioner i topmodellen og står derfor inde for, at EZ1000 kan bruges som professionel studiemonitor.

STORT tv: Her kan du se målene på Panasonics nye 77″ topmodel. (Foto: Panasonic)

 

Her er nogle af specifikationene på engelsk:

EZ1000: Ultimate Picture Quality – Hollywood to our Home (77- and 65-inch)
• Master HDR OLED – original Panasonic driving technology and unique black filter to maximise OLED advantages
• Studio Colour HCX2 Processor – professional 3D look-up tables deliver accurate colours for Hollywood Cinema Experience
• Extreme Brightness – delivers vivid HDR experience with astounding highlights
• Absolute Black – zero level black expression for highly precise black gradation
• Picture Tuned in Hollywood – tuned by Hollywood colourist to deliver an accurate cinema experience true to the filmmaker’s vision.

Link til 77EZ1000 på Panasonics hjemmesider

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lyd & Billede
Scroll to Top