Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Topmodeller fra Denon

AVR-X3000 og AVR-X4000 er topmodellerne i Denons nye X-serie indenfor surroundreceivere.

Skrevet af / 06/05/2013 - 16:59
Topmodeller fra Denon

Topmodellerne i Denons X-serie, AVR-X3000 og AVR-X4000, skal tilfredsstille de hjemmebiografentusiaster, som kræver topfed lyd med avancerede muligheder og god brugervenlighed.

Denon lover, at det aldrig har været nemmere at opsætte og bruge en surroundreceiver i denne prisklasse, takket være opsætningsassistent, skærmmenu med brugervenlig grafisk brugergrænsesnit (GUI) og farvekodede højttalerterminaler med mærkater. AVR- X4000 kommer i sølv eller sort udførelse i løbet af juni, mens AVR-X3000 ankommer til Hi-Fi Klubbens hylder i sort udførelse på samme tid.

De syv forstærkerkanaler har nøjagtig samme strømressourcer. Dette for at give så stabilt lydbillede som muligt i surround. AVR-X4000 er specificeret til 200 watt pr. kanal, mens AVR-X3000 er på noget mere beskedne 180 watt. Forudsat noget, der bør spille ganske højt.

Diskret forstærkning
Forstærkerkredsene benytter helt diskrete komponenter, og Denon lover, at alle dele er valgt med bedst mulig lydkvalitet i tankerne. Signalvejene er holdt kortest muligt for at hindre forringelser, og surroundalgoritmerne DTS-Neo:X og Audyssey DSX skal give et mest muligt omsluttende lydbillede. Dolby ProLogic IIZ kan give lyd til et par ekstra højdehøjttalere eller breddehøjttalere i front.

Lavere jitter med AVR-X4000
For bedst mulig lyd i surround, med forsvindende lav jitter, takket være DenonLink HD, er det AVR-X4000, du skal vælge. Til det behøves en kompatibel Blu-ray afspiller, for eksempel Denon DBT-3313UD.

AVR-X3000 processerer for 7.1 kanaler, mens AVR-X4000 har processering for 9.2 kanaler. Så behøves desuden en ekstra stereo effektforstærker eller et par aktive højttalere.

Netværksfunktioner
På tilslutningssiden har receiveren både trådløs AirPlay til Apple og iTunes, internetradio og indbygget Spotify. DLNA 1.5-kompatibilitet giver sømløs afspilning (gapless playback) af Flac- og Wav-filer op til 24-bit/192 kHz, lagret på en netværksharddisk (NAS) eller computer eller via USB-indgangen i front.

Det hele styres via Denon Remote App til smartphones og tablet med iOS og Android.

HDMI-indgange
Begge receiverne har syv 4K-kompatible HDMI-indgange, inklusiv en i front. InstaPrevue giver et lille live-billede på skærmmenuen fra samtlige indgange, således at man let kan vælge den rette. AVR-X3000 har to HDMI-udgange, mens 4000 har tre.

Audyssey MultEQ XT tager sig af automatisk højttalerkalibrering og rumkorrektion (MultEQ XT32 hos AVR-X4000), og begge receivere er også forberedt for endnu mere nøjagtige Audyssey Pro kalibreringssæt.

Begge receivere lanceres som nævnt i juni. AVR-X4000 kommer til at stå dig i 9.999 højt beskattede, danske kroner, mens AVR-X3000 vil kunne købes for 6.999 kroner.

www.hifiklubben.dk

 

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Nu kan du linke til alle musiktjenester på én gang

Endelig en prisvenlig Roon-streamer!

En DAC i samuraiernes fodspor?

Denne lille boks kan gøre dine gamle B&O-højttalere "trådløse"

Den ultimate forstærker

High-end forforstærker med moderne streaming

McIntosh opdaterer forforstærkeren

Kompakt hi-fi i stilrent design

Lenco bejler til vinylelskere

Pladespiller til sheiker og baroner

Astell&Kern: Musikafspiller i guld!

1500 gæster så hi-fi i København

0
Scroll to Top