Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Tidal kommer til Danmark

Tidal er nu blevet rullet ud i Danmark.

Skrevet af / 17/02/2015 - 11:00
Tidal kommer til Danmark

Det er den norske musiktjeneste WiMP, som også står bag tjenesten Tidal. Tidal blev lanceret i oktober 2014 som en international version af WiMP HiFi, som giver streaming af musik i helt tabsfri kvalitet. Altså ægte cd-kvalitet.

I dag lanceres Tidal også i Danmark. Tjenesten vil tilbyde integration med over 30 hardwareproducenter og kommer desuden med et nyt og eksklusivt koncerttilbud til sine brugere. Tjenesten er ligesom WiMP reklamefri og koster 199 kroner om måneden.

Tidal har fået en helt vanvittig modtagelse af den internationale presse, kunstnere og hardwareproducenter. Vi har også oplevet, at mange danskere har ønsket at prøve tjenesten, og har haft mange på venteliste,” siger Morten Remmer, som er dansk direktør for både WiMP og Tidal i en pressemeddelelse.

WiMP har helt fra starten i 2010 satset på redaktionelt, dansk indhold rettet mod det danske publikum. Med TIDAL udvides tilbuddet til også at inkludere livekoncerter igennem “Concert Concierge”, hvor brugere får tilbud om at gå til koncerter anbefalet af den danske TIDAL-redaktion. Dette gælder spillesteder som VEGA, The Standard og Copenhagen Phil – samt diverse festivaler.

Tidal og WiMP skal køre sideløbende
Tidal lanceres som en separat streamingtjeneste, med eget abonnement, men WiMP og Tidal deler dog det samme katalog af titler på mere end 25 millioner sange i hi-fi-kvalitet, 75.000 musikvideoer i HD-kvalitet, samt artikler og interviews skrevet af erfarne musikjournalister.

jayz21
Jay-Z vil nok hellere være en tidevandsbølge end et skvat…

Opkøbt af Jay-Z
Selv om de to varemærker angiveligt kommer til at eksistere parallelt, er det dog spørgsmålet, om ikke dette er første skridt på vejen mod en udfasning af WiMP til fordel for Tidal? Som vi ved, vil rapperen Jay-Z købe WiMP. Og det ville have været helt forståeligt, hvis han mener, det oprindelige navn på tjenesten virker lidt for sølle. Ordet “wimp” betyder skvat på på amerikansk, imens “tidal” bedst oversættes med tidevandsbølge…

tidalhifi.com

(Dette er en opdateret version af en nyhed, vi bragte den 12. februar)

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Ny og bedre forstærker fra Cambridge Audio

Goldmund effektforstærker: Men spørg ikke om prisen ...

En forstærker for drømmere

Vinyl sætter ny rekord

Komplet anlæg i retrostil

Pladespiller med plug and play

Nyt fra schweiziske Soulution

Rogers LS3/5A - klassikeren vi ikke glemmer

En klassiker vi ikke glemmer

Da hi-fi var en livsstil

Noget helt særligt til din pladesamling

Nu kan du linke til alle musiktjenester på én gang

0
Lyd & Billede
Scroll to Top