Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Sci-fi-smartband vil bruge din arm som skærm

Hvad siger du til et armbånd, der bruger din arm som touchskærm? Hvis svaret er "hold kæft - og tag mine penge," så har du muligheden for netop det.

Skrevet af / 26/11/2014 - 12:15
Sci-fi-smartband vil bruge din arm som skærm

Tablets er praktiske at betjene, men de fylder. Smart-ure er til gengæld kompakte og lige hånden. Men pladsen på den lille skærm er begrænset.

Men hvad nu, hvis man kunne have armbånd, der ved hjælp af en indbygget projektor og lidt smarte sensorer kunne bruge ens arm som skærm? Tænk at have alle normale tabletfunktioner tilgængelige direkte på huden.

Det er tanken bag projektet Cicret Bracelet, der nu kan ses i en reklamevideo, hvor brugerne klikker, scroller og bruger apps lystigt, mens de venter på toget, kører på cykel eller ligger i badekarret.

cicret_sensor
En lillebitte projektor og otte nærhedssensorer skal gøre din arm til en touchskærm.

Der findes en talemåde på internettet, der hedder “shut up and take my money!”. Og projektet Cicret Bracelet ligner en af disse “hold kæft, og lad mig nu betale”-teknologier. Hvilket er præcis, hvad folkene bag Cicret beder dig om! På deres hjemmeside beder de folk om at donere i alt en million Euro (7,5 mio. kr) for at gøre projektet til virkelighed.

Der er ikke tale om nogen Kickstarterkampagne, og hvis man sender penge, får man i første omgang ikke andet end en venlig tak fra Cicret. Men de lover, at de EUR 300.000 vil blive brugt til at udvikle den nødvendige app til alle platforme, og at de EUR 700.000 vil gøre et muligt at færdiggøre den første prototype på det smarte armbånd, så der en dag kan komme et virkeligt produkt ud af det. Indtil videre er 6 procent af beløbet indsamlet.

cicret_hw
Sådan tænker folkene bag Cicret Brachelet sig teknologien. Hvis de får en million Euro foræret til udviklingen.

Cicret ser ud til at blive en selvstændig enhed, der kan fungere på samme måde som en tablet, men hvor “skærmen” udgøres af din arm. En lillebitte projektor projicerer billedet på armen, og otte nærhedssensorer opfanger dine fingerbevægelser, så armen kan fungere som touchskærm. Der skal angiveligt komme to versioner, med henholdsvis 16 og 32 GB lager, og armbåndet vil kunne fås i 10 farver. Hvis altså det bliver realiseret.

John Alex Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

OnePlus på vej med nye produkter

Heineken lancerer trist mobil

Årets Edge-serie er her

Billigere iPhone-reparationer

Sporingstags til alle Android-mobiler

Smart kombioplader til ferien

Hvad vil Apple vise i juni?

Galaxy Tab S6 Lite opgraderet

Design din drømmemobil

Kommer der Google-AI i iPhone?

Lettere skift fra iPhone til Android

Se det store billede på din Google Pixel

0
Lyd & Billede
Scroll to Top