annonce
annonce
annonce

Nyheder

Technics skærer i prisen

annonce

Det er ikke længe siden, vi testede Technics SL-1200G. Ikke DJ-udgaven, som de fleste kender fra 80’erne, men hi-fi-udgaven med langt mere avanceret teknik. Den begejstrede os med sin bundsolide basgengivelse og dynamik, men prisen er meget høj.

Nu kommer der en mere overkommelig version kaldet SL-1200GR, der ser ligesådan ud, men er lidt enklere bygget. Pladespilleren, der kan havne under 15.000 kroner (den anden koster 26.000), bruger en enkelt elektromotor med én rotor, mens den dyre udgave bruger to.

Den todelte tallerken er også enklere og lettere – 2,5 kg – og har fået aluminium i stedet for messing. Den samme er tonearmen, som har fået aluminiumrør i stedet for magnesium.

Pladespillerens mere simple konstruktion sparer vægt og penge, uden at lyden skulle være nævneværdigt dårligere, ifølge Technics.

(Foto: Produsenten)

(Foto: Technics)

Den kommende forstærker Grand Class SU-G700 er også værd at nævne. Det er en 70 watt kraftig integreret stereoforstærker med analoge og digitale indgange. To optiske, to koaksiale og USB ind samt to analoge burde gøre forstærkeren fleksibel nok til de fleste.

Den ene analoge er også pladespillerindgang.

Technics oplyser, at forstærkeren er udstyret med LAPC-teknik (Load Adaptive Phase Calibration), som vi stiftede bekendtskab med i en tidligere test. LAPC skulle afbøde den negative virkning, som impedansvariationerne fra højttaleren har på forstærkeren.

Den har også JENO (Jitter Elimination and Noise-shaping Optimization), som skal holde jitter-støj på et minimum. Og en smart detalje: Forstærkerens digitale clock-generator – den, der styrer processoren – er batteridrevet!

Lad os afslutningsvis tilføje, at Technics også har nye højttalere på vej: Grand Class SB-G90. En slank, gulvstående model med to 16 cm bas-enheder med alu-membraner og en koaksial 16 cm mellemtone med en 25 mm diskant i midten.

Technics opgiver en sensationelt bred frekvensrespons på 27 Hz til 100 kHz. Ikke dårligt.

(Foto: Produsenten)

(Foto: Technics)

annonce
annonce
annonce
annonce
Som læser har du kun ret til at benytte indholdet på lydogbillede.dk til personlige og ikke-kommercielle formål. Du kan downloade, linke til og udskrive indhold fra lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål, forudsat at du henviser til kilden og respekterer eventuelle rettighedsangivelser og/eller -forbehold. Du må ikke bruge indhold til andre formål eller på andre måder end dem, der udtrykkeligt er tilladt. .