annonse
annonse

Android

Første danske 4G-smartphone i stål, med 128 GB hukommelse og selfie-blitz.

annonse

Nævn tre smartphoneproducerende nationer – og de fleste vil umiddelbart sige USA, Korea og Kina. Men Danmark laver faktisk også smartphones. Og torsdag aften kunne danske Lumigon løfte sløret for deres T2 HD, som er en 4G-smartphone med HD-skærm og et minimalistisk skandinavisk design. Telefonen er vandafvisende og solid nok til at kunne bruges uden beskyttelsesetui. Glasset er generation 3 af Gorilla Glass, og går glasset itu inden for et år, er første skift gratis. Skærmstørrelsen er 4,3 tommer, og opløsningen 1.280 x 720 punkter. Altså HD, men ikke Full HD.

Det er ikke let for en ny producent at komme ind på et marked, hvor kæmpevirksomheder flår legemesdele af hinanden i kampen om at få deres produkter ned i forbrugernes lommer. Og for danske Lumigon har vejen været lang. Firmaet sendte sin første telefon, T1,  på markedet i 2010, og fulgte i 2012 op med T2. Den blev dog aldrig officielt lanceret i Danmark, da fimaet skønnede, at en telefon uden 4G ikke var nyskabende nok til at slå igennem. Det mener man nu at kunne med T2 HD.

128 GB hukommelse
Til at sikre sig opmærksomheden har T2 HD nogle “firsts”. Det er således den første telefon med 128 GB hukommelse og også den første med blitz på forsiden til velbelyste selvportrætter. At konstruere chassiset til telefonen i rustfrit stål er heller ikke set før. Lyddelen kommer fra danske ICEpower, som er et datterselskab af B&O.

Denne telefon er et kvalitetshåndværk, som vi har bygget med omhu og passion. De anvendte materialer er nøje udvalgt for at gøre telefonen robust og samtidig eksklusiv og lækker at se og røre ved. Man kan tydeligt mærke, at dette er et kvalitetsprodukt, når man holder telefonen i hånden“, siger Lars Gravesen, CEO i Lumigon.

SONY DSC

T2 HD ligger godt i hånden, og den bringer minder om fjernbetjeninger fra B&O. Lumigon har derfor udstyret den med en fjernbetjeningsfunktion, der passer til blandt andet B&O. Og den kan lære nye modeller og mærker at kende.

T2-HD-remote_01

FrontFlash til selfies
Hvis du ligget i koma det sidste halve års tid, er du i det mindste blevet forskånet for at høre om selfies. Men i modsat fald ved du helt givet, at selvportrætter er det hotteste, man kan bruge et 5.000-kroners stykke kommunikationselektronik til.

Lumigon T2 HD tager de selvcentrerede fotos et skridt videre ved at være den første telefon med blitz på forsiden. Den sikrer, at du kan tage et velbelyst billede, hvis du ved et tilfælde pludselig befinder dig ved siden præsident Obama.

Krystalklar lyd
T2 HD er udstyret med lydteknologi fra ICEpower. Telefonen udmærker sig også ved at have højttalere i stereo – en i hver ende.

iPhone-ejere har længe været forkælet med docks til opladning, imens den slags i bedste fald er ekstraudstyr til Android-folket. T2 HD leveres med en dock i samme design som telefonen, dvs. rustfrit stål og gorilla glass. Docken kan bruges til opladning og dataoverførsel.

T2HD-dock

Lærer dine vaner at kende
T2 HD er udstyret med såkaldt “Behavioural control”. Det betyder, at den indretter sig efter dine vaner og f. eks. kan indstilles til at skifte til lydløs, når du kommer hjem eller når den sættes i docken. Og den sørger også for ikke at forstyrrre med sin ringen, hvis den af kalenderen kan se, at du sidder i møde. Altså med mindre du bliver ringet op af en af de personer, som for dig er så vigtige, at de godt må ringe, mens du sidder i møde.

Pris og tilgængelighed
T2 HD kommer til salg hos Telenor, CBB, Bibob og 3 i Danmark i løbet af 2. kvartal 2014. Den billigste udgave i sort med 32 GB hukommelse får en pris på 5.449 kr. Hvad udgaverne med 64 GB og 128 GB kommer til at koste, er ikke offentliggjort endnu, men 6.449 kr og 7.449 kroner er sandsynlige gæt. Der kommer også en udgave i hvid, samt en limited edition i 24-karat guld “for de, der har råd til det”.

guldtelefon2

CEO i Lumigon, Lars Gravesen er svært tilfreds med Limited Edition af T2 HD. Både telefon og dock er i 24-karat guld.

Telefonen lanceres globalt, men der ikke på nuværende tidspunkt fundet distributører i de andre Skandinaviske lande. “Men alle er velkomme til at købe den via hjemmesiden“, forsikrer kommunikationschef Rikke Juul Hansen.

Ud over telefon og dock medfølger en kort og en lang bærerem, et in-ear hi-fi-headset, USB-kabel og en oplader.

Fakta Lumigon T2 HD:

 • Skærm: 4,3″ – 720 x 1.280 pixels
 • CPU: 1,7 GHz Snapdragon dual-core, og Adreno 320 GPU
 • Lager: 2 GB RAM / 32 GB, 64 GB eller 128 GB intern hukommelse
 • Kamera: 13 MP (bag) / 2,4 MP (front). LED-blitz på begge kameraer.
 • Vand- og støvafvisende design (IP65-certificering)
 • ActionKey for brugerdefinerede funktioner
 • Netværk: 4G/LTE, 3G/UMTS, GSM
 • Tilslutning: Wi-Fi 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.0, NFC
 • Infrarød modtager og sender
 • FM-modtager
 • Mål og vægt: 127 mm x 64 mm x 8,7 mm (H x B x D), 148 g.

Læs også:

MWC 2018

Asus lancerer to Zenfone 5'ere, hvor skærmen fylder næsten det hele.

Sony viser redesignet Xperia XZ2

På Mobile World Congress i Barcelona viste Sony Mobile mandag sine nye modeller Xperia XZ2 og XZ2 Compact.

MWC 2018

De nye lynhurtige topmodeller har henholdsvis superkamera og dobbeltkamera.

CES 2018

Xperia XA2 giver endnu mere for pengene, end XA gjorde.

Gør et elektronikkup

Black Friday er blevet en af årets store indkøbsfester. Her er de butikker, der dumper prisen på hjemmeelektronik. OPDATERET!

Apple

Vores første indtryk af iPhone X - og svarene på de mest presserende spørgsmål.

Apple

Lad betalingskortet blive hjemme, og betal med din iPhone i butikkerne.

Huawei kunne som ventet i dag afsløre deres nyeste topmodel, Huawei Mate 10 Pro. kodeordet er kunstig intelligens.

Apple

Apples nye iPhone X er ugens samtaleemne, men vidste du dette om den?

Apple

Vi har også lagt hånd på Apple Watch series 3, samt iPhone 8 og 8 Plus.

Apple

Vi var med ved Apples lancering af iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X, Apple Watch 3 og Apple TV 4K.

Apple

Apple lancerer de nye iPhone-modeller tirsdag klokken 19. Vi er på pletten i San Francisco.

På forsiden nå

6 trådløse fitnesspropper

Ikke alle ser det som en fest at trække deres korpus hen til det lokale fitnesscenter for at forbrænde kalorier....

Focal Kanta No.2

Når jeg hører ordet high-end, tænker jeg tre ting: Bedre lyd, end de fleste kan drømme om; dyrere, end næsten...

Annihilation

Annihilation er ikke nogen letfordøjelig film, og den er heller ikke velegnet til tanketom popcornunderholdning en fredag aften. Men både...

Olympus PEN E-PL9

For mange er størrelsen på kameraet afgørende. Hvis det er for stort og tungt, betyder det ofte, at det ikke...

5 streaming-forstærkere

For mange har mobiltelefonen taget over som hovedkilde, når musik skal lægge stemningen derhjemme. Folk, der går op i lydkvalitet,...

The Man With the Iron Heart

Tyskeren Reinhard Heydrich (Clarke) kom ind i nazistpartiet gennem sin meget overtalende kone (Pike). Himmler udpegede ham hurtigt til leder...

Klipsch Heritage HP-3

Hovedtelefoner til 13.000 kroner er ikke hverdagskost. Endnu mere specielt er det, at de kommer fra en producent, der ikke...
annonse
annonse
annonse
annonse