annonse
annonse

Annoncørindhold

Vær med til at finde den danske artist, der kæler mest for lydkvaliteten.

annonse

Hvis du læser Lyd & Billede, kan du ikke være helt ligeglad med, om din musik lyder godt. Vi kan være uenige om musiksmag og genrer, men hvis du er parat til at betale rigtige menneskepenge for et par gode højttalere, så er det fordi, du går op i lydkvaliteten.

Det er der heldigvis også mange musikere, der gør, når de er i studiet eller på scenen. Nogle mere end andre, selvfølgelig, og forskellen skulle især være til at høre, hvis du lytter med udstyr, der er fintunet til at gengive alle nuancerne i et komplekst lydbillede. Selv ikke de bedste højttalere og den dyreste forstærker i universet er til meget hjælp, hvis den oprindelige lydoptagelse i bogstavelig forstand er noget skrammel.

Du kan uddele Højttalerfabrikkens Lydpris

Med andre ord er man som højttalerproducent med fokus på at levere den bedst mulige lydoplevelse til kunderne ret afhængig af lydkildernes kvalitet. Det mener danske System Audio i hvert fald, og derfor har virksomheden sat sig for at skabe lidt ekstra opmærksomhed omkring den gode lyd ved at belønne den danske musiker eller det danske band, som rent ud sagt lyder bedst, med en nyindstiftet pris.

Højttalerfabrikkens Lydpris, som den hedder, skal gå til den danske upcoming artist med den bedste lyd, og helt almindelige hi-fi entusiaster skal være med til at udpege vinderen. Det er så her, Lyd & Billedes læsere kommer ind i billedet!

System Audio har nemlig udtænkt et forløb, som starter med, at alle enhver – altså også dig – kan komme med forslag til hvilken dansk artist, de mener er den største lydekvilibrist af dem alle. Uanset genre eller popularitet.

Eneste krav er, at man skal kunne lytte til musikken via Spotify eller Tidal. I øvrigt lokkes der med en præmie til en værdi af 5.999 kroner – et sæt SA saxo 5 active trådløse højttalere, som Lyd & Billede kårede som Årets Bedste i 2015-2016 – der vil blive vundet af én af de personer, som inden 1. maj kommer med forslag til Lydprisen på System Audios webside.

(Foto: Producent)

Og de nominerede er…

Herefter er det System Audios uafhængige testpanel – de såkaldte testpiloter – der i løbet af de to første uger af maj lytter grundigt til alle de foreslåede artister for endeligt at udpege fem nominerede. De fem bedste kunstnere vil blive offentliggjort her i Lyd & Billede, på System Audios egen webside og på de sociale medier, og så er det igen op til hi-fi folket at spidse ører. For den endelige vinder vil blive udpeget via en afstemning, der slutter den 1. juni. Vinderen af Højttalerfabrikkens Lydpris kan regne med masser af omtale, og selvom der ikke følger hverken penge eller pladekontrakt med prisen, fortæller System Audios grundlægger og daglige leder, Ole Witthøft, at han arbejder på en lille overraskelse til den pågældende artist …

Allerede masser af spændende forslag

Der er forlængst fuld gang i forslagene ovre på System Audios webside, og så forskellige navne som Got No Filter, Hjalmar Larsen og Kentaur er allerede blevet nævnt. Nogle forslagsstillere har også begrundet deres valg, hvilket gør det nemmere for andre at vurdere, om de er enige. F.eks. skriver én bruger, at komponisten Jesper Mechlenburg er helt fantastisk, bl.a. fordi han “indspiller med en høj samplingsfrekvens” og “benytter sig af nogle af verdens bedste og mest støjsvage mikrofoner.” En anden bruger skriver om metalbandet Solbrud, at deres lydbillede er “mørkt og koldt, men også med lange hypnotiserende lydflader, hvor det trænede øre kan nyde de små detaljer i tremelo picking-guitarspillet.”

Mon du er enig? Eller har du selv et bud på en artist, der fortjener at blive hædret for sin kærlighed til den gode lyd? Skynd dig over på System Audios webside og skriv din kommentar!

Læs også:

På forsiden nå

6 trådløse fitnesspropper

Ikke alle ser det som en fest at trække deres korpus hen til det lokale fitnesscenter for at forbrænde kalorier....

Focal Kanta No.2

Når jeg hører ordet high-end, tænker jeg tre ting: Bedre lyd, end de fleste kan drømme om; dyrere, end næsten...

Annihilation

Annihilation er ikke nogen letfordøjelig film, og den er heller ikke velegnet til tanketom popcornunderholdning en fredag aften. Men både...

Olympus PEN E-PL9

For mange er størrelsen på kameraet afgørende. Hvis det er for stort og tungt, betyder det ofte, at det ikke...

5 streaming-forstærkere

For mange har mobiltelefonen taget over som hovedkilde, når musik skal lægge stemningen derhjemme. Folk, der går op i lydkvalitet,...

The Man With the Iron Heart

Tyskeren Reinhard Heydrich (Clarke) kom ind i nazistpartiet gennem sin meget overtalende kone (Pike). Himmler udpegede ham hurtigt til leder...

Klipsch Heritage HP-3

Hovedtelefoner til 13.000 kroner er ikke hverdagskost. Endnu mere specielt er det, at de kommer fra en producent, der ikke...
annonse
annonse
annonse
annonse