Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Succesmodellen er blevet opgraderet

Panasonic opgraderer sit populære videokamera AG-AC90. Billedkvaliteten beholdes, og funktioner forbedres.

Skrevet af / 19/08/2014 - 10:00
Succesmodellen er blevet opgraderet

Panasonic AG-AC90 var et populært videokamera for semiprofesionelle og seriøse amatører. Det nye AG-AC90A AVCCAM leverer “de samme krystalklare billeder som forløberen, men med forbedrede netværksegenskaber og en række nye nyttige funktioner for den professionelle bruger.”

Optik og sensor
Objektivet har 12x optisk zoom og start-vidvinkel på 29,8 mm (svarende til 35 mm) til 383,7 mm. Kameraet har desuden F1.5-højhastighedsobjektiv og 3MOS-billedsensor med BI (bagbelyst sensor) for full HD-opløsning.

– De nye funktioner giver fotografen synsfeltet, billedkvaliteten og filformaterne, som er nødvendige for at tilfredsstille de høje krav, der stilles til videoproduktion. De tre manuelle ringe (fokus, zoom og iris) giver alsidighed og billedkontrol, mens XLR-lydindgangene og de eksterne terminaler giver den fleksibilitet, som er afgørende ved professionel brug, siger Nela Pertl, europæisk markedschef for produkter hos Panasonic.

Videokameraet optager i AVCHD-formatet i forskellige kvaliteter, som alle sætter krav til overførsel og lagerplads. PS-modus er til progressiv billedproduktion i fuld HD, og PH-modus er til professionel brug. En PM-modus er beregnet til idrætsfilmning, mens en CS-modus er bedst egnet til overførsel via netværk. Det er også mulig at bruge et Eye-Fi-kort til at overføre data til en PC og uploade data til en cloudjeneste via en mobil router, hvilket væsentligt reducerer tidsforbruget under produktion.

– Kameraet har flere nye nyttige funktioner, som for eksempel mulighed for slot-to-slot-kort kopiering af kort, stillbillede, indkopiering af dato og tid, variabel hvidbalance og forskellige indikatorvisninger. Dette øger brugervenligheden og potentialet i kameraet, siger Pertl.

Ikke 4K Ultra HD
De, som havde håbet, at kameraet ville være i 4K Ultra HD-opløsning, bliver dog skuffede. Dette er et rent 1.920 x 1.080 HD-kamera. Men vi vil gætte på, at dette er producentens sidste 1080p-model i denne prisklasse.

AG-AC90A med hukommelseskort er tilgængeligt nu til en pris på ca.  14.000 kroner plus moms. Brugere af AG-AC90 kan opgradere firmwaren her.

panasonic.dk

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Først med 8K-video

Fleksibel monopod

Panasonic opgraderer Lumix S5IIX

Flyv drone med stick og goggles

Lysstærk og let 50 mm

Superzoom som kan alt

Nye versioner af en af vores favoritter

Verdens fedeste instant-kamera?

Nikon Z9 får nye funktioner

Seriøs billedmaskine fra Leica

Gammelt filmformat får en renæssance

Afslører nyt zoomobjektiv

0
Lyd & Billede
Scroll to Top