annonce
annonce
annonce

IFA 2013

Samsungs UHD-tv kan opgraderes

Samsungs nye Ultra HD tv gøres mere fremtidssikre med Evolution Kit. Og den første OLED-model er på vej ud i butikkerne.

annonce

Samsung har som sædvanlig en af de største haller på IFA-messen. Her fremviser firmaet blandt andet en række UHD-fjernsyn i forskellige størrelser og faconer.

Først og fremmest drejer det sig om F9000-serien bestående af 65″ og 55″ F9005-modellerne. Disse er allerede tilgængelige i butikkerne i Danmark til priser på henholdsvis 44.999 og 29.999 kroner. F9005-serien kommer med såkaldt Quadmatic billedbehandling, som også tager sig af den vigtige opskalering fra SD/HD til UHD. Der er tale om den samme teknologi, som anvendes i Samsungs high-end S9-serie, og ud fra, hvad vi kunne konstatere ved selvsyn her på IFA-messen, fungerer det effektivt.

98″ S9 UHD
Topserien S9000 har også fået et nyt familiemedlem. De eksisterende 85″ og 110″ modeller med Gallery Design får nu selskab af en 98″ model. Alle tre fjernsyn er baseret på et avanceret billedpanel med LED-bagbelysning, ophængt i en ramme med indbyggede højttalere.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kurvet UHD-tv
Kurvede tv-skærme er også en trend på IFA-messen. Samsung fremviste en ny 65″ UHD-prototype med kurvet skærm på messen i går. Det er endnu uvist, om denne sættes i produktion, men tv’et ser i hvert fald lækkert ud. Den kurvede skærm får billedet til at virke mere omsluttende, særlig når man står tæt på skærmen – og det gør man jo gerne, når billedet er så skarpt! Vi tror, dette kan være en ekstra god skærm til gamere.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLED med UHD-opløsning
Mest imponerende er nok Samsungs UHD OLED-skærm. Med kombinationen af OLED-panel og UHD-opløsning på 3840 x 2160 pixels er dette nok det mest blærede tv, du (ikke) kan købe. De to avancerede billedteknologier giver et syleskarpt billede med fantastiske farver og suveræn konstrast. Men der går nok et par år, før disse modeller kan blive masseproduceret.

Kurvet OLED 55″ – snart i Danmark
Klar til salg er derimod Samsungs kurvede OLED-tv. Det måler 55″ og har et kurvet OLED-panel med traditionel Full HD-opløsning (1920 x 1080p). Selve panelet er monteret i en tynd, udvendig ramme, som også indeholder højttalerne – tydeligt inspireret af de større S9 UHD-modeller. Tv’et kommer til Europa før jul og kommer til at koste EUR 8.000. Nøjagtig dansk pris og tilgængelighed kunne den danske Samsung-repræsentant endnu ikke bekræfte, men Samsung føler sig “meget sikre” på, at tv’et vil være at finde i de danske butikker meget snart!

Kan opgraderes med Evolution Kit
Der snakkes meget om fremtidssikre tv på IFA-messen i år. 4K/UHD-teknologien er som bekendt på et ret tidligt stadie, og selvom den nye HDMI 2.0-standard er et skridt i den rigtige retning, mangler man fortsat en fælles standard for produktion og distribution af 4K-signaler. Mange stiller derfor sig selv det spørgsmål, om man er for tidligt ude, hvis man allerede nu anskaffer sig et UHD-tv. Er de nye tv rustet for fremtiden?

For at reducere denne usikkerhed har Samsung udstyret samtlige sine UHD-modeller med en separat boks, der indeholder alle tv’ets tilslutninger. Derfra trækker man et kabel op til selve tv’et. Det smarte er, at denne medieboks også indeholder tv’ets billedprocessor, som dermed kan udskiftes. Hvis fremtiden skulle stille nye krav til tilslutninger, formater eller komprimeringsstandarder, kan man simpelthen skifte boksen ud med en ny.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Denne løsning kalder Samsung for Evolution Kit, og den sikrer, at man kan føle sig lidt mere tryg, hvis man skulle overveje at købe en af nye modeller allerede i dag.

 

annonce
annonce
annonce
annonce