Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Sammenligning af fingeraftrykslæserne på S5 og 5S

Både iPhone 5S og nu også Samsung Galaxy S5 har fingeraftrykslæsere til at forøge sikkerheden. Men de virker helt forskelligt. Denne video viser hvordan.

Skrevet af / 04/04/2014 - 14:58
Sammenligning af fingeraftrykslæserne på S5 og 5S

Da Apple lancerede iPhone 5S i september 2013, var en af de nye funktioner i telefonen den såkaldte Touch ID fingeraftrykslæser. Nu følger Samsung i Apples fodspor med Galaxy S5, der også kommer med en fingeraftrykslæser, som blandt skal kunne erstatte adgangskoden, når man låser op for telefonen.

Men de to løsninger er meget forskellige. Apples Touch ID læser hele fingeraftrykket på én gang, når man placerer fingeren på den runde hjem-knap på telefonens front, mens Samsung løsning kræver, at man trækker fingeren hen over sensoren, der dog også sidder på fronten lige ved hjem-knappen.

Læs også: Sådan fungerer Touch ID og iBeacons

Samsungs løsning skulle ifølge nogle medier være mindre nøjagtig end Touch ID, fordi det på Galaxy S5 kræves, at man laver en meget præcis bevægelse med fingeren, når fingeraftrykket skal aflæses.

I videoen herunder bliver de to forskellige fingeraftrykslæsere prøvet af og sammenlignet med hinanden. Videoens ophavsmand, Tanner Marsh, som ellers specialiserer sig i Jailbreaks til Apples iOS, konkluderer blandt andet, at Touch ID er nemmere at bruge med én hånd, hvilket er næsten umuligt med Samsungs Galaxy S5. Se selv videoen for at få hele historien.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

OnePlus på vej med nye produkter

Heineken lancerer trist mobil

Årets Edge-serie er her

Billigere iPhone-reparationer

Sporingstags til alle Android-mobiler

Smart kombioplader til ferien

Hvad vil Apple vise i juni?

Galaxy Tab S6 Lite opgraderet

Design din drømmemobil

Kommer der Google-AI i iPhone?

Lettere skift fra iPhone til Android

Se det store billede på din Google Pixel

0
Lyd & Billede
Scroll to Top