Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Så er LG’s nye OLED-fjernsyn i huset!

Vi har modtaget LG's nye OLED-tv til test.

Skrevet af / 01/09/2014 - 12:56
Så er LG’s nye OLED-fjernsyn i huset!

For nogle uger siden kunne vi afsløre, at LG’s første nye OLED-TV for 2014, 55EC930V, snart var klar til levering. Den nye model lander på butikshylderne om kort tid, men det første eksemplaret står nu på testbænken hos Lyd & Billede!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

55EC930 er egentlig mere en evolution end nogen “revolution” i forhold til den første model 55EA980W, som vi testede i 2013. Det 55 tommer store billedpanel er i bund og grund det samme, med Full HD opløsning (1.920 x 1.080 pixels) og organiske lysdioder, baseret på LG’s hvide OLED-teknik. Specifikationerne ser ud til at være som før, men vi kan ikke udelukke, at LG har fået bugt med nogle af børnesygdommene i sidste års model.

De største forandringer ligger i udseendet, og brugervenligheden. 55EC930V har fået en ny, buet og sølvfarvet fod med indgraveret OLED-logo, som efter vores mening ser meget pænere ud end forgængerens gennemsigtige plastsokkel. Højttalerne er også flyttet til undersiden af kabinettet.

Skærmen er fortsat buet, men virker måske mindre fremtrædende end før, på grund af den mere nedtonede sokkel. En nyhed er også, at du kan vægmontere 55EC930V ved hjælp af et beslag, som fæstnes med to skruer på bagsiden.

WebOS
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Den sidste og måske allervigtigste del af “ansigtsløftningen” kommer i form af LGs nye styresystem WebOS. 55EC930V er opgraderet med yderligere datakraft for at tackle den nye brugerflade, som byder på lækker grafik og intelligent udformede menuer. Denne, samt yderligere funktionalitet vil vi vende tilbage til i en mere grundig og fuldstændig test.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hvad vil du vide om LGs nye OLED?
Er der noget, som du er særligt nysgerrig på ved LG 55EC930V, og som du ønsker, at vi skal fokusere på i testen? Så giv lyd i kommentarfeltet herunder!

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Her er Sonys nye TV-modeller for 2024

TCL C855 går op til 98 tommer

Her er TCL 115X955 MAX

Nu kan du se OLED-TV på en flyveturen

Mere Philips Hue på Samsung TV

TCL 115X955: Gigant-TV klar til Danmark

Se hvad vi fandt hos LG i Tyskland

Smugkig på LG's nye OLED-modeller i Frankfurt

163 tommer - nogle større?

Nu i butikkerne: TCL X955-serien

Smugkig på Samsungs 2024 TV-modeller

LG: Vores OLED TV'er er de bedste til film

0
Lyd & Billede
Scroll to Top