Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

nyhed

Panasonics FZ950 og FZ800 understøtter HDR10+

Panasonics nye OLED-skærme sigter mod de rigtig kræsne TV-entusiaster.

Skrevet af / 09/01/2018 - 14:13
Panasonics FZ950 og FZ800 understøtter HDR10+

Panasonic havde stor succes med sine første OLED-skærme i 2017. Den kritikerroste modelserie EZ1000 og EZ950 opfattes som nogle af de allerbedste skærme på markedet.

I år vil listen blive yderligere forbedret med de to nye FZ950- og FZ800-modelserier, begge tilgængelige i 55″ og 65″ format. Topmodellen EZ1000 fra 2017 fortsætter i et år, og bliver tilgængelig i størrelser på op til 77″.

Panasonics OLED-skærme brillerede med udsøgt billedkvalitet, og det eneste, vi savnede, var understøttelse af det dynamiske HDR-format Dolby Vision. Intet tyder på, at vi får dette at se i år heller. Til gengæld har Panasonic samarbejdet med Samsung om at udvikle et nyt HDR-format med dynamiske metadata – HDR10+.

EZ950 og EZ800 er de første OLED skærme med understøttelse af det nye format. Derudover arbejder Panasonics ingeniører naturligvis hårdt på at presse mere ydelse ud af ​​billedbehandlingen. De nye modeller får en opgraderet HCX-processor. En af de største nyheder bør være en ny “Dynamic Look Up Table”, der tilpasser farverummet kontinuerligt og dynamisk til kildematerialet for at give den bedste ydelse i hver enkelt scene. Dette vil give betydelige forbedringer i kontrast, farve og ikke mindst detaljer i mørke områder, som altid har været en af ​​Panasonics store styrker.

Forbedret kalibrering

Efter feedback fra professionelle brugere har Panasonic også forbedret kalibreringssystemet i de nye OLED-modeller med mere præcise controllere. FZ950 og FZ800 understøtter ISF-kalibrering med nye målepunkter for 5 % og 2,5 % luminans. De nye modeller understøtter selvfølgelig også CalMAN AutoCal (automatisk kalibrering).

Alt tyder på, at Panasonics nye 2018 OLED-modeller vil være guf for de mest kræsne fotoentusiaster, og vi ser frem til at tage dem i nærmere øjesyn. Lyd & Billede deltager i en eksklusiv demo af de nye Panasonic-modeller i Las Vegas senere på ugen, og vi vender tilbage med vores erfaringer derfra!

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lyd & Billede
Scroll to Top